Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

08-03-2001

Akkoord met toetsingscommissie NS, mits opdracht en eventuele consequenties ervan duidelijk zijn

CNV Spoorwegen gaat akkoord met het voorstel van NS om een toetsingscommissie in te stellen. Het idee komt tegemoet aan de eerder door het CNV geopperde idee over evaluatie en bemiddeling. Als ondertekenaar van het basisakkoord is CNV Spoorwegen mede-opdrachtgever voor deze commissie. Daarom stelt de bond eisen aan de opdracht.

CNV Spoorwegen stelt als voorwaarde, dat de opdracht aan de toetsingscommissie volstrekt duidelijk moet zijn en dat tevens de consequenties van de conclusies die de commissie zal trekken helder moet zijn. Als bijvoorbeeld blijkt, dat het basisakkoord niet uitvoerbaar is, dan is wat de bond betreft de consequentie, dat de overeenkomst wordt ontbonden. De uiterste consequentie hiervan zou kunnen zijn, dat de directie van NS op moet stappen.

CNV Spoorwegen is anderszins ingenomen met dit initiatief, omdat het uiteindelijk een poging is om te voorkomen, dat de reizigers de dupe worden van een machtsstrijd tussen NS en andere vakbonden. Het uiteindelijke doel is en blijft in de toekomst een efficiënte en gezonde NS te realiseren.

Nadere inlichtingen:

Wyb Kusters (vakgroepbestuurder)
030-6348348
Nancy Abelskamp (persvoorlichter)
030-6348242