Viewlocity en het Zweedse Freesourcing slaan handen ineen


------

De Integration Broker van Viewlocity vormt samen met inkoopsysteem van Freesourcing een wereldwijd toonaangevende oplossing op het gebied van e-commerce

Amsterdam, 8 maart 2001 - Viewlocity, Inc., een wereldwijd opererende aanbieder van software en services die bedrijven helpen bij het managen van hun business met handelspartners via het Internet, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een samenwerkingsverband is aangegaan met het Zweedse bedrijf Freesourcing, leverancier van een op Internet gebaseerd inkoopsysteem en geïntegreerde logistieke diensten. De samenwerking is bedoeld om de inkoopprocessen voor de klanten van Freesourcing en de leveranciers van strategisch materiaal efficiënter te maken.

De Integration Broker van Viewlocity zal een aantal oplossingen bieden voor het verbinden van de klanten, leveranciers en transporteurs van Freesourcing via het systeem van Freesourcing. Omdat de oplossing van Freesourcing wordt toegepast door een grote verscheidenheid aan bedrijven die elk gebruik maken van hun eigen type business systeem, is het van essentieel belang om alle systemen op dynamische wijze met elkaar te verbinden om tot een effectief order management proces te komen.

"Door gebruik te maken van het integratieplatform en de kennis en ervaring van Viewlocity, in combinatie met het systeem van Freesourcing, verwachten we de kosten van order management te kunnen verminderen met een bijna onvoorstelbare 80 procent, zowel voor onze klanten als voor onze leveranciers", zegt Stefan Wernmo, CEO van Freesourcing.

"Freesourcing vertegenwoordigt het klantensegment dat een oplossing moet zien te vinden voor een van de meest uitdagende e-commerce behoeften in de markt van dit moment", zegt Kenneth Olofsson, Nordic Country Manager bij Viewlocity. "Spelers in de markt die de verschillende processen voor inkoop, verkoop en distributie binnen bedrijven aan elkaar willen koppelen, krijgen te maken met bijzonder complexe integratieproblemen aangezien ze in staat moeten zijn een oplossing te vinden voor een grote verscheidenheid aan systemen, platformen en communicatieformaten. Het feit dat Freesourcing heeft gekozen voor Viewlocity als haar leverancier bevestigt de toekomstmogelijkheden voor onze integratieoplossingen, die bijzonder schaalbaar zijn en snel kunnen worden geïntegreerd in verschillende omgevingen."

Over Freesourcing
Freesourcing levert een op Internet gebaseerd inkoopsysteem met geïntegreerde logistieke diensten dat met name ontwikkeld is voor het managen van zaken die van strategisch belang zijn. De functies van het systeem kunnen worden toegepast voor tal van zaken, variërend van offertes tot opdrachten voor transport en elektronisch factuurbeheer. Het systeem is aangepast op de behoeften in de industrie met betrekking tot gedecentraliseerde inkoop, een groot aantal verschillende contractueel vastgelegde leveranciers en hoge eisen op het gebied van coördinatie, beheer en follow-up van informatie en fysieke flows. Het gebruik van het systeem brengt tal van voordelen met zich mee, waaronder besparing op de administratieve kosten door efficiëntere processen voor offertes en order management. Ook het inkoopproces wordt veel efficiënter doordat de inkoopfunctie en de logistieke diensten nu geïntegreerd zijn in één systeem. Daarnaast kan het systeem uitermate eenvoudig worden opgestart omdat een bedrijf hiervoor slechts toegang hoeft te hebben tot het Internet. De medewerkers van Freesourcing hebben uitgebreide ervaring op het gebied van corporate management, het ontwikkelen van concepten voor logistiek en distributie, het doorvoeren van veranderingsprocessen en het omgaan met e-commerce, opgedaan in bedrijven als ABB, Schneider Electric, Storel, Schenker en Alfa Laval. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.freesourcing.com .

Over Viewlocity
Viewlocity is een toonaangevende wereldwijde leverancier van software en services voor de integratie van e-business netwerken en het synchroniseren van supply webs. Onze agnostische oplossingen bieden applicatie integratie, B2B integratie en trading community management, waardoor onze klanten hun bestaande technologie op een hoger niveau kunnen tillen. De oplossingen van Viewlocity op het gebied van supply web execution, op basis van XML en andere open standaards, bieden de mogelijkheid tot automatisering van het business process via het Internet tussen klanten, leveranciers en trading communities.

De event-gebaseerde integration broker heeft wereldwijd meer dan 3.200 installaties; de broker draait op de voornaamste besturingssystemen (Unix, NT, AS/400) en biedt een unieke non-intrusieve methode om snel heterogene systemen, platformen, applicaties en communicatie formaten van business partners met elkaar te verbinden. Viewlocity heeft wereldwijd viertien kantoren. Het mondiale hoofdkwartier is gevestigd in Atlanta, Georgia. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Londen, het hoofdkantoor voor de regio Azië/Pacific in Singapore. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Viewlocity op nummer +1 877.512.8900, maar u kunt het bedrijf ook op het Web bezoeken: www.viewlocity.com .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Gemma Robertson
Tel.: + 31 20 5304348
Fax: + 31 20 5304331
E-mail: gemmar@text100.nl www.text100.com

Viewlocity
Hans van de Kamp
Tel.: + 31 418 576 090
Fax: + 31 418 576 099
E-mail: hvandekamp@viewlocity.com
www.viewlocity.com