Politiebericht Flevoland: gehele regio: 8-03-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, M. Westerink, 06-53737697

Aanhouding diefstal giropas
LELYSTAD De politie heeft woensdagmiddag een 19-jarige Lelystedeling aangehouden op verdenking van diefstal van een giropas. Dit kwam aan het licht toen een surveillerende agent hem fouilleerde inzake de Opiumwet. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Vechtpartij op Het Want
DRONTEN Woensdagavond heeft de politie op Het Want een vechtpartij tussen een aantal jongeren moeten sussen. Een voor de politie onbekend gebleven man had met een honkbalknuppel drie mannen letsel toegebracht. Drie mannen (20 en 22 jaar uit Swifterbant en een 19-jarige Drontenaar) zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Rijden onder invloed
URK Een 46-jarige Urker is woensdagavond op de Singel aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,05 (460 ug/l). Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 4 uur. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Scooterrijder onder invloed
ALMERE De politie heeft woensdagavond op de Oldewierde een 24-jarige man uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. De man was door loszittende tegels over de kop geslagen. Hij liep daarbij licht letsel op. Agenten vermoedden dat hij gedronken had en brachten hem over naar het politiebureau. Uit een ademanalyse bleek hij een promillage te hebben van bijna 1,5 (665 ug/l). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 6 uur. De scooter was total loss.

Controle Easy Riders
ALMERE Woensdagmiddag en avond heeft de politie in het kader van het Easy Riders Project een bromfietscontrole uitgevoerd bij de Baljuwstraat. De in totaal 40 gecontroleerde voertuigen waren goed voor 37 bekeuringen: 12x overschrijden van de constructiesnelheid, 8x rijden zonder helm, 2x onverzekerd rijden, 4 bestuurders waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat, 5 konden hun papieren niet tonen, 5 brommers hadden geen verzekeringsplaatje en 1 kreeg een bekeuring voor ondeugdelijke remmen.

Schoorsteenbrand
ALMERE De brandweer heeft woensdagavond aan de Prokofjevstraat een schoorsteenbrand geblust. Omdat dit de tweede keer was binnen een jaar, heeft de vrouw des huizes (51-jaar) een stookverbod opgelegd gekregen totdat de brandweer de schoorsteen geveegd heeft.

Snelkraak bij juwelier
ALMERE Een juwelier aan het Noordeinde is woensdagnacht de dupe geworden van een snelkraak. Twee nog onbekende mannen hadden met een blauwe auto de pui ingereden. Deze auto bleek gestolen te zijn. De mannen zijn volgens met witte tassen richting het postkantoor gelopen. Wat er precies weggenomen is, is nog onduidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld.