Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.45 uur
Man overlijdt na val van ladder

UTRECHT Op de Rembrandtkade is dinsdagmiddag rond kwart voor twee een 60-jarige man uit Utrecht van een ladder gevallen. Hij is later die middag in het UMC aan zijn verwondingen bezweken.

De man was bezig geweest met een reparatie aan de dakgoot van een woning op een hoogte van ongeveer 8 meter. Op een gegeven moment zijn de poten van de ladder omgeknakt, waardoor de ladder en de man vielen. De man kwam met zijn hoofd op de stoep terecht en liep hierbij hoofdletsel en ernstig intern letsel op.

Meerdere hulpdiensten en een traumahelicopter kwamen ter plaatse. Na 20 minuten reanimeren werd de man per ambulance overgebracht naar het UMC waar hij later overleed.

De ladder bleek in slechte staat te verkeren.

Autmobilist met glaasje op

UTRECHT Donderdagmorgen rond kwart over twee is op het Eykmanplein een 32-jarige Utrecht met zijn auto tegen het talud gereden. Vervolgens liet hij zijn auto achter en ging er vandoor.

Getuigen hoorden hard remmen gevolgd door een harde klap en waarschuwden de politie. Die zagen in de omgeving een man rennen die zij volgden. Bij zijn woning kon de man even later aangehouden worden. Hij bleek gedronken te hebben (0,8 promille).

De man verklaarde over de Kardinaal de Jongweg gereden te hebben en op het Eykmanplein door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren te hebben. Hij zou de plaats van het ongeval verlaten hebben om zijn vriendin thuis op te halen om te auto weg te duwen.

Zowel voor het rijden onder invloed als voor het verlaten van de plaats van het ongeval krijgt de man een bekeuring.

Verkeersongevallen met stadsbussen

UTRECHT Op de Spinozaweg zijn woensdagmiddag rond kwart voor vier een 44-jarige vrouw uit Utrecht en een 13-jarig meisje uit Utrecht gewond geraakt. Beiden zaten in een stadsbus die reed over de Laan van Nieuw Guinea.

Toen de bus rechtsaf sloeg de Spinozaweg in, moest de buschauffeur uitwijken voor een auto die naast de bus reed en hevig slingerde. Door de uitwijkmanoeuvre raakte de bus de stoep en een vuilcontainer.

Door de klap sprong het raam van de bus. De vrouw en het meisje kregen glassplinters in hun gezicht en op het lichaam. Het meisje kon na behandeling door ambulancepersoneel weer naar huis. De vrouw moest in het UMC geopereerd worden omdat zij glassplinters in haar oog had gekregen. De auto is doorgereden. De politie stelt een onderzoek in.

Op de Cartesiusweg is woensdagmorgen rond tien uur een stadsbus tegen een personenauto aangereden. Beide voertuigen reden over de genoemde weg naast elkaar, de auto over de linker rijstrook en de bus over de rechterrijstrook.

Vlak voor de kruising met de Nijverheidsweg wilde de bus de linker rijstrook op rijden maar gaf daarbij geen voorrang aan de auto. Beide voertuigen liepen schade op. Niemand raakte gewond.

Jeugdige winkeldiefjes

UTRECHT Op de Lange Elisabethstraat is in een kledingzaak woensdagmiddag rond half twee een 14-jarig meisje uit Utrecht aangehouden. Zij probeerde kleding te stelen door het anti-diefstal kaartje eruit te halen. Oplettend winkelpersoneel hield haar aan en droeg haar over aan de politie.

Op het politiebureau bekende ze haar daad. Haar ouders werden in kennis gesteld. Zij zal vermoedelijk doorgestuurd worden aar bureau Halt voor een alternatieve straf.

Op de Roelantdreef is woensdagmiddag rond half drie een 13-jarige jongen uit Utrecht aangehouden nadat hij probeerde goederen uit een winkel weg te nemen ter waarde van Fl 5,38. Nadat de jongen bekende, is hij met een verwijzing naar bureau Halt op zak door zijn meerderjarige broer opgehaald van het politiebureau.

Verkeerscontroles
UTRECHT Op de Brailledreef heeft de politie woensdagmorgen een algehele verkeerscontrole gehouden. Er werden de volgende bekeuringen uitgeschreven: 10 voor het niet dragen van de autogordel, een voor een kind dat zonder zitje voorin zat, een voor het niet hebben van een geldig rijbewijs en een voor het niet hebben van een rijbewijs.

Op de Wittevrouwensingel is woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal werd de snelheid van 880 autos gemeten. Drie autos reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. een overtreder reed 68 km/u.

Bij een snelheidscontrole op de Marnixlaan reden woensdagavond 76 van de 555 gemeten autos harder dan de toegestane 50 km/u. een overtreder reed 104 km/u.

Alle overtreders krijgen hun bekeuring binnenkort thuisgestuurd.