Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.10 uur
Oproep getuigen: gewapende overval

VEENENDAAL - Op dinsdagavond 6 maart werd rond 18.00 uur een 22-jarige Veenendaler overvallen toen hij goederen had weggebracht op de Nieuweweg. Het slachtoffer stond met zijn witte Volkswagen bestelbus geparkeerd op de Nieuweweg tegenover het park.

De man had net goederen afgeleverd en wilde het geld opbergen in de bus. Op dat moment kwamen 2 onbekende mannen naar de Veenendaler toelopen en bedreigden de man met een wapen. Onder dwang stapte het slachtoffer met zijn beide overvallers in de bus. De overvallers wilden samen met de man wegrijden, maar konden niet voorkomen dat het alarm van de bus in korte tijd verschillende keren afging.

Vervolgens reed de bus weg, rechtsaf de Emmalaan in en stopte rond 18.10 uur net voorbij de kruising met de Prinsessenlaan. Hier namen de overvallers de goederen mee in een grote tas en lieten de bus met de Veenendaler achter. De twee mannen gingen vervolgens er te voet vandoor via een steeg in de richting van de Stadhouderslaan. Het slachtoffer liep geen lichamelijk letsel op aan de overval.

Signalement:
Beide mannen zijn tussen de 20 en 25 jaar, hebben beide donker, krullend haar en droegen op deze avond donkere kleding. Een man had een normaal postuur, de ander is iets forser van postuur.

De recherche van de Politie in Veenendaal is een onderzoek gestart. Inmiddels heeft een buurtonderzoek plaatsgevonden. De recherche roept getuigen op die meer informatie kunnen geven over de overval op de Nieuweweg, het parkeren van de bus op de Emmalaan of het weglopen van de daders in de richting van de Stadhouderslaan. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de recherche Veenendaal, tel. 0900-8844.

Paddentrek in Rhenen

RHENEN - In verband met de jaarlijkse paddentrek zijn enkele wegen in de gemeente Rhenen tussen 18.00 uur s avonds - 07.00 uur s ochtends afgesloten. De gesloten verklaring geldt voor gedeelten van de Autoweg, de Oude Veensegrindweg en de Cuneraweg (Prattenburg). De afsluiting wordt middels borden kenbaar gemaakt en met hekwerken afgesloten voor het doorgaande verkeer. De gesloten verklaring duurt ongeveer 4 weken.

Jaarlijks is de politie betrokken bij de bescherming van de padden, als zij bij de eerste voorjaars verschijnselen weer gaan trekken. Regelmatig sneuvelen de kleine diertjes in het verkeer. Om dit te voorkomen worden bepaalde weg gedeelten in nacht en schemering afgesloten, om het aantal slachtoffers te verminderen. Bovendien zal de Politie samen met de Afdeling Milieu van het Politie District Heuvelrug, de veldpolitie en boswachters hierop scherp toezien. Vorig jaar werden nog tientallen bekeuringen a 60,- uitgeschreven voor het overtreden van deze gesloten verklaringen

Snelheidscontroles

MAARSBERGEN Op de Woudensbergseweg hield de politie woensdagmorgen een snelheidscontrole. In totaal passeerden 472 voertuigen de controlepost. Voor 102 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor te hard rijden. Op de Woudenbergseweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.