PERSBERICHT

Danka toont strategieën voor flexibele dataprinting op CeBIT 2001

Woerden, 8 maart 2001 - Tijdens CeBIT die dit jaar van 22 tot en met 28 maart in Hannover plaatsvindt, zal Danka aanwezig zijn op haar vergrote stand in Hal 1, standnummer 6d2.
Danka zal documentoplossingen tonen voor diverse toepassingsgebieden, zoals drukkerijen, grote reproafdelingen en office-omgevingen. Daarnaast is Danka in Nederland exclusief leverancier van Toshiba printers, copiers en faxen. Een aantal medewerkers van Danka Nederland zijn daarom ook aanwezig op de Toshiba stand in Hal 1, standnummer 6h2.

Danka stand (hal 1, standnummer 6d2)
Diverse strategieën voor flexibele en kostenbesparende dataprinting zullen aan de orde komen. Het zwaartepunt ligt daarbij op korte productietijden, verhoging van de flexibiliteit door het inzetten van de beschikbare systemen en een vereenvoudiging van de document organisatie. Zo maakt de Fiery DPS 9110 met werkstation in combinatie met de Velocity Split software, bij gemengde documenten, automatisch de verdeling tussen zwart-wit en kleurafdrukken. De kleurpagina's worden vervolgens op de juiste plaats het document ingeschoten via de Inserter, een uitbreiding op de Heidelberg Digimaster 9110, een van de noviteiten die Danka toont op CeBIT. De Inserter is uiterst nauwkeurig instelbaar, zodat de voorbedrukte pagina's altijd op exact de juiste plaats in de totale documentenproducties komen. Doordat hiermee sorteerwerk achteraf overbodig wordt, bespaart de Inserter enorm veel tijd, moeite en dus kosten. Bovendien kan de Inserter worden ingezet voor de toevoer van omslagen en tabbladen, om van prints complete boekwerken te maken die alleen nog maar moeten worden gebonden. Tevens wordt de nieuwe Heidelberg Imagedirect 665 productiescanner getoond. Deze productiescanner verwerkt 65 pagina's per minuut, die in de hoge resolutie van 600 x 600 dpi worden gedigitaliseerd. Daarmee loopt deze scanner in de pas met de hoge productiviteit en beeldkwaliteit van de Digimaster 9110.
Nieuws op het gebied van tandemproductie is een koppeling van de Infotec 4850MF met de 4105MF; door deze tandem-configuratie ontstaat een productiesnelheid van 190 afdrukkken per minuut.

Noviteiten op het gebied van kleur zijn tevens te zien op de Danka stand. De Infotec 7356 DZ kleurencopier/printer en de Infotec 7513. Infotec heeft met deze systemen vooruitgang geboekt wat betreft de kwaliteit en de productiviteit. De kwaliteit valt af te leiden uit de standaardresolutie van 600 dpi en een kleurdiepte van 10bit. De verbeterde productiviteit komt naar voren in de afdruksnelheid. De 7356DZ heeft een snelheid van 6 afdrukken per minuut bij printen/ kopiëren in full colour. In zwart-wit haalt deze 31 afdrukken per minuut. De 7356DZ heeft als extra automatisch dubbelzijdig afdrukken en een editing board.
De Infotec 7513 is met name geschikt voor professionele omgevingen vanwege de snelheid van 13 full colour afdrukken per minuut, maar zeker ook vanwege de vele toepassingsmogelijkheden. Zo is het onder meer mogelijk om aflopend op A3 af te drukken tot 250 g/m2.

Toshiba stand (hal 1, standnummer 6h2)

Toshiba introduceert de e-Studio serie, acht nieuwe systemen voor uiteenlopende behoeftepatronen. De nieuwe multifunctionals kunnen een exacte invulling geven aan alle behoeften aan documentsystemen op ieder niveau: van werkgroepen, via afdelingen tot en met de centrale repro en data printing afdeling. Het is eenvoudig om naar een ander systeem in de organisatie uit te wijken en het beheer van de diverse systemen via het netwerk is optimaal. De e-Studio serie kan zelfs worden ingezet als volwaardige e-mailterminal, door de koppelingsmogelijkheid van de systemen met internet/intranet. Dit alles laat zich vertalen naar maximale efficiency, optimalisatie van documentprocessen en kostenbesparingen.

Eind vorig jaar werd de e-Studio 16 van Toshiba al voorgesteld, inmiddels zijn er ook de Toshiba e-Studio 20, 25, 35, 45, 55, 65 en 80 (de getallen in de serie staan voor het aantal afdrukken per minuut). Alle systemen zijn in te zetten als een volledige document manager en bieden alle voordelen van een multifunctional: kopiëren, printen, scannen en faxen. De scanner wordt bijzonder multifunctioneel ingezet. Naast het kopiëren van papieren documenten, kan deze worden ingezet voor scan-to-email, scan-to-file en scan-to-fax. De scan-to file functie is kortweg de opstap om tot een papierarme kantooromgeving te komen. Hoge resoluties (600 dpi bij copying en 1.200 x 600 dpi bij printing) vormen de basis voor een hoge afdrukkwaliteit. Grote geheugens, grote papiervoorraad en alle papierformaten tot en met A3 maken de kleinere systemen (tot en met de e-Studio 35) bijzonder flexibel. Bovendien bieden de e-Studio 35, 45, 55, 65 en 80 uitgebreide mogelijkheden voor geïntegreerde nabewerking, zoals zadelhechten, vouwen en perforeren.

Voor meer persinformatie & beeldmateriaal:
Marloes Antheunis
0348 - 405 423
E-mail: m.antheunis@danka.nl
Of kijk op: www.danka.nl