Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 8-03-2001 Persberichten district Kerkrade
Donderdag 8 maart 2001 - 14.30 uur

Vaals; collegas houden collega aan!
Woensdag 7 maart werd om 05.30 uur in een bedrijf in de gemeente Vaals een 46-jarige daar werkzame vrouw uit Kerkrade aangehouden door twee collega`s. Uit het bedrijf was al vaker geld gestolen uit de geldbak van een automaat waarbij het vermoeden bestond dat mogelijk een van hun collega`s daar wel eens voor in aanmerking zou kunnen komen. Door twee medewerkers werd daarom de automaat afgepost. Toen ze zagen dat de Kerkraadse de automaat opende en het aanwezige kleingeld uit de geldbak in een stoffen zak deponeerde, werd ze door haar collegas aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw bleek in totaal f.50,75 aan muntgeld gestolen te hebben. De vrouw verklaarde tot haar daad gekomen te zijn omdat in het verleden ook al eens f.250,= van haar gestolen was. Ze vond dat de leiding daar toen niet goed mee om gegaan was. Op deze manier wilde ze wraak nemen.

Landgraaf; flinke schade bij aanrijding
Woensdag 7 maart reed een onder invloed van alcohol verkerende 43-jarige vrouw uit Heerlen met haar auto over de Einsteinstraat in Landgraaf. In een in die weg gelegen bocht kwam ze met haar voertuig terecht op het weggedeelte bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. Daar reed op dat moment een 23-jarige man uit Landgraaf. Ondanks een uitwijkmanoeuvre kon deze niet voorkomen dat er een frontale aanrijding ontstond. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Door de brandweer moest het wegdek schoon gemaakt worden. Aan het politiebureau werd bij de vrouw een bloedproef afgenomen en werd haar rijbewijs ingevorderd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; inbeslagname 2,5 kilo softdrugs
Naar aanleiding van een sterke weedgeur stelde de politie woensdag 7 maart om 23.00 uur een onderzoek in in de woning van een 60-jarige vrouw aan Achter de Winkel in Landgraaf. In een van de slaapkamers werd de geplukte oogst van ongeveer 100 hennepplanten aangetroffen. De toppen bleken de dag daarvoor geplukt en lagen nu te drogen. Het betrof ongeveer 2,5 kilo. De drugs alsmede de groeiapparatuur werden in beslag genomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)