Gemeente Eindhoven

Persbericht: 7 december 2000

Opmerkelijk initiatief van AMBULANCEDIENST GGD EINDHOVEN

SPONSORLOOP t.b.v. de CLINICLOWNS op 8 maart 2001

In het jaar waarin de GGD Eindhoven 75 jaar bestaat gaat de heer FRANS VAN DE KRUIS, ambulance-hulpverlener bij de ambulancedienst van de GGD Eindhoven, met functioneel leeftijdsontslag.

Frans komt tijdens zijn werk als ambulance-chauffeur, helaas regelmatig in aanraking met de emoties rond het gewonde en/of zieke kind. Ook ziet hij de positieve en humoristische inspanningen van de Cliniclowns. Een schaterende kinderlach in een sombere omgeving laadt de accu van menig mens weer voor een periode op en zeker de accu van een ziek kind. Na overleg met zijn collega's was het voor Frans duidelijk dat hij iets speciaals wilde doen voor het zieke kind. Het idee was een sponsorloop langs de ziekenhuizen in de regio Eindhoven te houden, misschien nog met het PSV stadion als tussenstation. Het goede doel is een financiële bijdrage aan de CLINICLOWNS.

Frans is in zijn vrije tijd een enthousiast loper, de jaarlijkse marathon van Eindhoven staat bijvoorbeeld op zijn programma. De route, van ongeveer 40 km gaat hij afleggen in gezelschap van enkele collega's.
Die collega's, ambulance-hulpverleners en zo mogelijk brandweerlieden en politiepersoneel zullen hem een gedeelte van het parcours lopend dan wel fietsend uit de wind proberen te zetten. Op de Spoedeisende Hulpafdelingen van het St.Josephziekenhuis te Veldhoven, het St.Annaziekenhuis in Geldrop, het Diaconessenhuis en Catharinaziekenhuis in Eindhoven zal hij diegenen met wie hij de afgelopen jaren zo prettig heeft samengewerkt de hand schudden. De route begint en eindigt bij de Remise van de ambulancedienst van de GGD te Eindhoven aan de Deken van Somerenstraat. Het PSV-stadion wordt door Frans gekozen omdat hij bij iedere thuiswedstrijd samen met een collega de ambulance bemant die aan de Mathildelaan gestationeerd staat.

Diverse personen en instellingen hebben reeds toegezegd de loop met een bepaald bedrag per gelopen kilometer te willen sponsoren. Sympathisanten die eventueel een bijdrage willen leveren kunnen dit doen door een bedrag te storten op een speciale rekening: 585842574 van ABN AMRO te Geldrop o.v.v.:
Ambulancedienst Eindhoven
Sponsorloop Cliniclowns

Op 9 maart 2001 zal Frans, die dan recipieert vanwege de FLO, symbolisch een cheque overhandigen aan een afgevaardigde van de stichting de CLINICLOWNS. Symbolisch, omdat waarschijnlijk op deze datum de volle omvang van het opgehaalde bedrag nog niet bekend zal zijn.

Omdat Frans zijn dagelijkse trainingsarbeid moet verrichten naast zijn drukke werkzaamheden heeft hij collega Joost van Deursen bereid gevonden de organisatie op poten te zetten.

Toezeggingen, donaties, initiatieven die in te passen zijn in deze happening worden graag door Joost verwerkt.

Contactpersoon:
Joost van Deursen
Winnensland 1
5663 JX Geldrop
tel.nr.: 040-2854318