AEGON

PERSBERICHT

NETTOWINST AEGON GESTEGEN MET 32% TOT EUR 2.066 MILJOEN IN 2000

23% HOGER DIVIDEND VAN EUR 0,74 PER AANDEEL VOORGESTELD

Vooruitzichten 2001
Onder voorbehoud van onvoorziene buitengewone omstandigheden, zoals nadelige wisselkoersinvloeden en grote bewegingen in de financiële markten en inclusief het effect van de overname van de Direct Marketing Services bedrijven van J.C. Penney in de Verenigde Staten, verwachten wij in 2001 een stijging van de nettowinst en van de winst per aandeel tussen de 10% en de 15%.

Samenvatting

· De nettowinst in 2000 bedroeg EUR 2.066 miljoen, wat neerkomt op een toename van 32% ten opzichte van 1999. De winst per aandeel steeg met 23% tot een nieuw record van EUR 1,57. Exclusief de effecten van overnames, desinvesteringen en wisselkoersbewegingen steeg de nettowinst per aandeel met 12%. Hogere gemiddelde wisselkoersen ten opzichte van de euro (in het bijzonder van de Amerikaanse dollar en het Britse pond) hadden een positief effect van 10%. Het resterende positieve effect van 1% komt voort uit het saldo van overnames en desinvesteringen.
· De Raad van Bestuur zal een 23% hoger dividend van EUR 0,74 voorstellen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die zal worden gehouden op 3 mei 2001. Rekening houdend met het reeds uitgekeerde interim-dividend, resulteert dit in een slotdividend van EUR 0,44 per gewoon aandeel.
· De belangrijkste factoren achter de voortgezette winstgroei waren de sterke autonome groei in alle grote bedrijfsonderdelen en de succesvolle integratie van overgenomen activiteiten (Transamerica in de VS, Guardian in het Verenigd Koninkrijk, NN Life in Canada en Covadonga in Spanje). De resultaten van Transamerica's verzekeringsactiviteiten en Guardian zijn voor een heel jaar opgenomen in de resultaten van 2000 en voor respectievelijk iets meer dan vijf en voor zes maanden in 1999.
· De nettowinst in Amerika steeg in totaal met 33% tot USD 1.237 miljoen (EUR 1.339 miljoen). Exclusief de winst van Labouchere in zowel 1999 als 2000 steeg de nettowinst in het boekjaar in Nederland met 11%. Inclusief de nettowinst van EUR 31 miljoen van Labouchere in het eerste kwartaal van 2000 bedroeg de nettowinst in Nederland EUR 684 miljoen. AEGON UK boekte een 38% hogere nettowinst van GBP 160 miljoen (EUR 262 miljoen). De totale nettowinst van de activiteiten gegroepeerd onder 'overige landen' bedroeg EUR 48 miljoen.
· De totale nieuwe premieproductie van levensverzekeringen op gestandaardiseerde basis steeg met 42%. De totale brutopremie steeg met 39% tot EUR 20.771 miljoen. Brutostortingen stegen met 38% tot EUR 29.034 miljoen. De totale toename van de brutomarge bedroeg 29%, terwijl provisies en kosten met 27% stegen.
· Op 31 december 2000 bedroeg het eigen vermogen EUR 12.844 miljoen, vergeleken met EUR 13.543 miljoen eind 1999. De afname werd hoofdzakelijk veroorzaakt door de gewijzigde boekhoudkundige verantwoording van Transamerica Finance Corp. (TFC). De desinvestering van de dochter Bank Labouchere resulteerde in een boekwinst van EUR 574 miljoen, die is toegevoegd aan het eigen vermogen.
Commentaar van de voorzitter
De voorzitter van de Raad van Bestuur, Kees Storm, over de jaarcijfers van 2000: "Met trots rapporteren wij u een nieuwe recordwinst voor AEGON. Stijgende verkoop en verdere verbetering van de brutomarge tonen AEGON's vermogen om voortgezette sterke autonome groei te realiseren."

VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Het doet ons genoegen om aandeelhouders een toename van de totale nettowinst te rapporteren van 32% en een 23% hogere winst per aandeel. Wij zullen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders een 23% hoger dividend van EUR 0,74 per aandeel voorstellen.

AEGON's vermogen winst te genereren komt met name tot uitdrukking in de autonome stijging van de nettowinst met 12% en de nettowinst per aandeel met 12%. Deze cijfers zijn exclusief de effecten van overnames, desinvesteringen en wisselkoersbewegingen. De aanzienlijke waardestijging van de Amerikaanse dollar en het Britse pond ten opzichte van de euro hebben aanmerkelijk bijgedragen aan het gunstige wisselkoerseffect van 10% in 2000. De succesvolle integratie van de overgenomen activiteiten van Transamerica, Guardian en NN Life droeg bij aan de sterke winstontwikkeling in respectievelijk de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada. De activiteiten in Canada zijn uitgegroeid tot AEGON's vierde grootste landenorganisatie gemeten naar winstbijdrage.

Andere gebeurtenissen in 2000 waren onder meer de wijziging in verantwoording van de niet-verzekeringsactiviteiten van Transamerica en de desinvestering van de dochter Bank Labouchere. Deze gebeurtenissen hebben het profiel van de onderneming niet noemenswaardig veranderd. Levensverzekeringen, pensioenen en daaraan verwante spaar- en beleggingsproducten vertegenwoordigen nog steeds 90% van AEGON's portefeuille.

Het is tevens verheugend te kunnen rapporteren dat de nieuwe productie van onze levensverzekerings-, pensioen- en spaarproducten de niveaus van 1999 hebben overtroffen. Bovendien overtreffen de resultaten van de overgenomen verzekeringsactiviteiten de verwachtingen dankzij hogere kostenbesparingen dan geraamd. AEGON's autonome activiteiten hebben opnieuw een winstgroei gerealiseerd die uitkwam boven de groeidoelstelling van 10%.


Voetnoten:
(1) De cijfers onder 'Amerika' omvatten de resultaten van AEGON in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. (2) De cijfers onder 'Overige landen' omvatten de resultaten van de activiteiten in Hongarije, Spanje, Duitsland, België, Taiwan en de Filippijnen.
(3) Als Labouchere in beide jaren niet was opgenomen dan zou de stijging ten opzichte van 1999 62% bedragen. (4) Het stijgingspercentage van de winst voor belastingen zonder Labouchere bedroeg 14%. Het resultaat uit levensverzekering en pensioenen steeg in 2000 met 41% tot EUR 3.003 miljoen en vormde daarmee 90% van de winst voor belastingen van de Groep, voor financieringslasten en overige kosten. Beginnend met de publicatie van de resultaten over 2000 geeft AEGON een nadere uitsplitsing van de winst uit levensverzekering en pensioenen, waar nader op in zal worden gegaan in de resultaten per land. In het algemeen hadden de overgenomen activiteiten en de gunstige wisselkoersen een positief effect op de resultaten in alle levensverzekerings- en pensioenproductsegmenten.

Bij het vergelijken van de winststijging in het vierde kwartaal van 2000 met de toename in dezelfde periode van het voorgaande jaar moet in acht worden genomen dat in het vierde kwartaal van 1999 een relatief groot aandeel van Transamerica's resultaten, alsook het merendeel van Guardian's resultaten over de eerste zes maanden zijn opgenomen in AEGON's resultaten.

De winst uit ziektekosten- en ongevallenverzekeringen steeg met 19% tot EUR 172 miljoen door verbeterde resultaten in Nederland en een positief wisselkoerseffect, ondanks iets lagere resultaten in Amerikaanse dollars in de VS.

Het resultaat uit schadeverzekeringen steeg na een verlies in 1999 van EUR 2 miljoen tot een winst van EUR 60 miljoen in 2000. In Spanje herstelde het resultaat zich ten opzichte van 1999, waartegenover in Nederland een verslechtering optrad als gevolg van een aantal grote claims.

De winst voor belastingen uit bankactiviteiten nam af met 39% tot EUR 95 miljoen als het gevolg van het verkopen van Bank Labouchere. De resultaten uit de voortgezette bankactiviteiten zijn gestegen tot EUR 47 miljoen.

Financieringslasten met betrekking tot leningen in Amerikaanse dollars en Britse ponden zijn toegenomen ten gevolge van de hogere wisselkoersen voor de Amerikaanse dollar en het Britse pond ten opzichte van de euro en door de gewijzigde boekhoudkundige verantwoording van de niet-verzekeringsactiviteiten van Transamerica.

Amerika
De nettowinst over het hele jaar steeg in Amerikaanse dollars met 33% tot USD 1.237 miljoen. De winst voor belastingen nam toe met 32% tot USD 1.870 miljoen. De brutomarge kwam 29% hoger uit, terwijl provisies en kosten stegen met 28%. De resultaten van Transamerica's verzekeringsactiviteiten zijn meegeconsolideerd sinds 21 juli in 1999 en veel van deze activiteiten zijn opgegaan in de AEGON USA organisatie. De integratie van bedrijfsbreed gebruikte systemen is in de tweede helft van 2000 succesvol afgerond. Als gevolg van de afronding van het merendeel van de integratie-activiteiten zijn er geen afzonderlijke cijfers beschikbaar van Transamerica's verzekeringsonderdelen. De gerealiseerde kostenbesparingen ten gevolge van de integratie bedroegen USD 145 miljoen in 2000 en de totale jaarlijkse besparing zal naar verwachting USD 200 miljoen bedragen nadat de samenvoeging van activiteiten volledig is afgerond en voor een vol jaar mee hebben kunnen tellen. De winst voor belastingen uit levensverzekering nam toe met 36% tot USD 1.743 miljoen (1999: USD 1.285 miljoen). De resultaten in alle levenproductgroepen werden positief beïnvloed door de bijdragen van overgenomen verzekeringsactiviteiten van Transamerica. De winst voor belastingen uit traditionele levensverzekeringen bedroeg USD 853 miljoen (een stijging van 39%), terwijl de winst uit fixed annuities USD 426 miljoen bedroeg, een stijging van 19%. De winst voor belastingen uit GIC-stortingen en funding agreements bedroeg USD 165 miljoen, hetgeen een stijging inhoudt van 18%. Levensverzekeringen met beleggingen voor rekening van polishouders droegen USD 95 miljoen bij (een stijging van 76%), terwijl variable annuities USD 130 miljoen realiseerden (een toename van 124%). Vergoedingen voor portefeuillebeheer namen 25% toe tot USD 74 miljoen. De winstontwikkeling ten aanzien van traditionele levensverzekeringen werd beïnvloed door een toename van tegoeden van zowel de Bank Owned Life Insurance contracten (BOLI) als van fixed universal life, vrijval uit technische reserves en gunstige marge-ontwikkeling ten aanzien van beleggingen. De resultatenontwikkeling voor fixed annuities en GIC's werd eveneens positief beïnvloed door gunstige marge-ontwikkeling ten aanzien van beleggingen en hogere ingelegde tegoeden. Resultaten uit variable life en annuities weerspiegelen gemiddeld hogere ingelegde tegoeden gedurende het jaar. Vergoedingen voor portefeuillebeheer lieten een toename zien ten gevolge van hogere gemiddelde tegoeden in beleggingsfondsen (mutual funds) gedurende het jaar. Alle levensverzekerings-productgroepen vertoonden een verbeterde kostenmarge. Premie-inkomsten uit levensverzekeringen (exclusief annuity en GIC-stortingen) namen toe met 51% tot USD 6.846 miljoen (1999: USD 4.521 miljoen). De toename is voor een groot deel toe te schrijven aan het meetellen van de premie-inkomsten van Transamerica, de stijging van de productie van Bank Owned Life Insurance contracten (BOLI) en de productie van variable universal life verzekeringen. De nieuwe premieproductie van levensverzekeringen bedroeg USD 1.167 miljoen op gestandaardiseerde basis, een toename van 66%. Bruto annuity- en GIC-stortingen bedroegen USD 23.555 miljoen, een stijging van 27%, waarvan fixed annuities USD 4.592 miljoen uitmaken (een toename van 19%) en variable annuities USD 8.299 miljoen (een toename van 65%). GIC-stortingen en funding agreements bedroegen USD 10.664 miljoen (een toename van 11%). De winst voor belastingen uit ziektekosten- en ongevallenverzekeringen bedroeg USD 124 miljoen (1999: USD 131 miljoen) met inbegrip van het effect van beëindigde producten. Premie-inkomsten uit ziektekosten- en ongevallenverzekering bedroegen USD 1.722 miljoen (1999: USD 1.341 miljoen). De winst voor belastingen van AEGON's activiteiten in Canada bedroeg USD 76 miljoen in 2000, inclusief het effect van de overname van NN Life. De resultaten voor belastingen van Seguros Banamex AEGON (SBA) en Afore Banamex AEGON (Afore) in Mexico stegen verder naar USD 63 miljoen (een toename van 31%), hetgeen de verdere positieve ontwikkeling van deze activiteiten illustreert. SBA's resultaten werden positief beïnvloed door een aanhoudend gunstig verloop van de uitkeringen.

Nederland
Exclusief de winstbijdrage van Bank Labouchere steeg de nettowinst met 11%, terwijl de winst voor belastingen met 14% toenam tot EUR 840 miljoen. Exclusief Labouchere was sprake van een 9% hogere brutomarge, terwijl provisies en kosten 1% zijn gestegen. Een hogere opbrengst uit beleggingen voor de pensioenactiviteiten en een toename van de winstgevendheid van de bedrijfsonderdelen die zich bezighouden met levensverzekering droegen bij aan de toename van de winst voor belastingen. De winst voor belastingen uit levensverzekering steeg met 12% tot EUR 727 miljoen. Traditionele levensverzekeringen waren verantwoordelijk voor EUR 577 miljoen, een toename van 12%, terwijl de winst uit levensverzekeringen met beleggingen voor rekening van polishouders EUR 150 miljoen bedroeg, een stijging van 12%. Vooruitlopende op de belastingherziening sloten meer consumenten een levensverzekering waarbij zij vaker voor koopsommen kozen dan voor periodieke premies. Anticiperend op deze verschuiving concentreerde AEGON Nederland zich op het uitbreiden van haar marktpositie in de koopsommenproductgroep. Deze verschuiving naar koopsomproducten en beleggingscontracten komt tot uitdrukking in de 16% daling van de nieuwe premieproductie van levensverzekeringen tot EUR 301 miljoen, op een gestandaardiseerde basis. Daarentegen was sprake van een stijging van 102% van de gecontracteerde bedragen uit hoofde van verkochte beleggingsproducten tot in totaal EUR 938 miljoen. De winststijging van AEGON Bank werd met name veroorzaakt door de aanhoudend goede beleggingsresultaten van Spaarbeleg Bank en door de hoge verkopen uit aandelenleaseproducten van Spaarbeleg Bank en AEGON Particulieren. De winst voor belastingen uit niet-levensverzekeringen steeg met 12% tot EUR 66 miljoen ondanks enkele grote claims, waaronder claims voortkomende uit de explosie van een vuurwerkfabriek in Enschede. De toename is toe te schrijven aan de 70% stijging van het resultaat uit ziektekosten- en ongevallenverzekeringen tot EUR 34 miljoen.

Verenigd Koninkrijk
De nettowinst van AEGON UK, inclusief de winstbijdrage van de overgenomen activiteiten van Guardian, steeg met 38% in Britse ponden tot GBP 160 miljoen. De winst voor belastingen steeg met 40% tot GBP 219 miljoen. De totale brutomarge steeg met 22%, terwijl provisies en kosten toenamen met 7%. Traditionele levensverzekeringen droegen GBP 31 miljoen bij, een daling van 6%, terwijl levensverzekeringen met beleggingen voor rekening van polishouders GBP 180 miljoen bijdroegen, een stijging van 44%. Vergoedingen voor portefeuillebeheer droegen GBP 8 miljoen aan de winst bij. De lagere resultaten uit traditionele levensverzekeringen zijn volgens verwachting en komen voort uit de verschuiving van de consumentenvoorkeur ten faveure van flexibeler producten met beleggingen voor rekening van polishouders. De groei van de portefeuille en hogere beurskoersen zorgden voor een toename van de vergoedingen voor portefeuillebeheer in vergelijking met 1999. Het beheerd vermogen bedroeg per 31 december GBP 34 miljard. De toename in premie-inkomen bedroeg 21%. De nieuwe premieproductie ten bedrage van GBP 538 miljoen, gemeten op gestandaardiseerde basis, steeg inclusief Guardian met 21%.

Overige landen
De totale nettowinst van de activiteiten in overige landen bedroeg EUR 48 miljoen (1999: EUR 11 miljoen verlies). De totale winst voor belastingen uit levensverzekeringen bedroeg EUR 28 miljoen. Het premie-inkomen uit levensverzekering nam toe met 32% tot EUR 509 miljoen. Nieuwe premieproductie van levensverzekeringen, op gestandaardiseerde basis, bedroeg EUR 126 miljoen, een stijging van 9%.

De nettowinst van AEGON Hongarije over 2000 steeg met 10% en bedroeg EUR 44 miljoen (1999: EUR 40 miljoen). De levensverzekeringsactiviteiten in Hongarije zetten hun sterke groei voort waarbij de nieuwe premieproductie sneller steeg dan het marktgemiddelde en het aantal polisbeëindigingen daalde, hetgeen voortkomt uit een verbetering van de verkoopkwaliteit en de dienstverlening aan klanten, stringente kostenbeheersing, een campagne voor de afkoop van lijfrenteverzekeringen en een gunstige schadelastontwikkeling.

AEGON Spanje's nettowinst steeg tot EUR 13 miljoen (1999: EUR 51 miljoen verlies). De levensverzekeringsactiviteiten van AEGON Spanje profiteerden van de groei van de levensverzekeringsmarkt en de overname van Covadonga. Diverse organisatorische maatregelen om de resultaten te verbeteren, zoals het opschonen van de portefeuille en tariefsverhogingen, resulteerden in een stijging van de winst voor belastingen uit de schadeverzekeringsactiviteiten tot EUR 8 miljoen (1999: EUR 55 miljoen verlies).

Niet-geconsolideerde deelnemingen
De niet-verzekeringsactiviteiten verworven met de Transamerica acquisitie omvatten leasing, zakelijke financieringsactiviteiten en vastgoed-informatiediensten. Als uitvloeisel van de wijziging van de boekhoudkundige verantwoording per 30 juni, is een nettowinst van EUR 29 miljoen van deze activiteiten toegevoegd aan AEGON's resultaten over 2000.

Op basis van Nederlandse waarderingsgrondslagen bedroeg de totale nettowinst in 2000 USD 141 miljoen in vergelijking met USD 189 miljoen in 1999 (waarvan USD 92 miljoen van 21 juli tot 31 december in 1999). De daling van de resultaten werd hoofdzakelijk veroorzaakt door strategische desinvesteringen, hogere rentelasten en stijgende verliezen op kredieten, die deels werden gecompenseerd door een toename van de winst uit de zakelijke financieringsactiviteiten. De omzet steeg met 4% tot USD 2.135 miljoen. De toename was hoofdzakelijk toe te schrijven aan een hogere omzet uit grotere netto uitstaande financieringsvorderingen. In het vierde kwartaal zijn de activa van de domestic products leasing divisie en een portefeuille particuliere hypotheken verkocht, hetgeen resulteerde in een kleine boekwinst.

Resultaten zakelijke waarden
EUR 595 miljoen werd uit de herwaarderingreserve als indirect rendement ten gunste gebracht van het resultaat voor belastingen van de Groep (1999: EUR 394 miljoen). Het bedrag boven de limiet van 7%, zijnde EUR 108 miljoen voor belastingen (1999: EUR 49 miljoen) werd niet ten gunste gebracht van het resultaat.

Met ingang van 2001 zal AEGON zijn systeem voor de verantwoording van de winsten op beleggingen in aandelen en vastgoed enigszins aanpassen om het systeem meer in overeenstemming te brengen met de methodes van andere verzekeringsmaatschappijen. Tot nu toe hanteerde AEGON bij het ten gunste brengen van het resultaat van indirecte beleggingsopbrengsten voorzichtigheidshalve een maximum bijdrage van 7% na belastingen. Vanaf 2001 zal deze limiet komen te vervallen. De indirecte opbrengsten zullen gebaseerd blijven op het gemiddelde rendement over de afgelopen dertig jaar en op de gemiddelde waarde van beleggingseenheden over de afgelopen zeven jaar. AEGON zal zijn autonome winstgroei over 2001 rapporteren rekening houdend met het effect van deze wijziging in het systeem.

Eigen vermogen en financiering
Op 31 december 2000 bedroeg het eigen vermogen EUR 12.844 miljoen, vergeleken met EUR 13.543 miljoen eind 1999. Door het besluit de niet-verzekeringsactiviteiten van Transamerica aan te houden, is de verantwoording van deze ondernemingen gewijzigd. Ingehouden winsten, de desinvestering van Labouchere en de hogere wisselkoers van de Amerikaanse dollar en het Britse pond ten opzichte van de euro hadden een positief effect op het eigen vermogen. In 2000 gaf AEGON een perpetuele cumulatieve achtergestelde obligatielening uit van EUR 450 miljoen. De hoofdsom van deze transactie werd begin 2001 verhoogd tot EUR 700 miljoen om tegemoet te komen aan de aanhoudende grote vraag van met name Nederlandse particuliere beleggers.

Dividend
Over het jaar 2000 wordt een 23% hoger slotdividend voorgesteld van EUR 0,74 per gewoon aandeel van EUR 0,12 nominaal (1999: EUR 0,60). Het dividendvoorstel zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders (AVvA) op 3 mei 2001. Rekening houdend met het interim-dividend van EUR 0,30, vertegenwoordigt dit een slotdividend van EUR 0,44 per gewoon aandeel. Voorgesteld wordt dit slotdividend naar keuze van de aandeelhouder geheel in contanten dan wel geheel in aandelen beschikbaar te stellen. Op de keuze voor uitbetaling in aandelen zal geen korting worden toegepast. Het dividend in gewone aandelen wordt uitgekeerd ten laste van de agioreserve of, desgewenst, uit de nettowinst over 2000.

De aandelen AEGON worden vanaf 4 mei 2001 ex-dividend genoteerd. Op die dag begint de periode waarin aandeelhouders hun keuze kenbaar kunnen maken voor betaling van het dividend: contant dan wel in aandelen. Deze keuzeperiode loopt tot en met 11 mei 2001. De exacte waarde van het dividend in aandelen wordt bepaald op basis van de gemiddelde koers van het aandeel AEGON op de Euronext Amsterdam Effectenbeurs op de vijf handelsdagen in de periode van 14 mei tot en met 18 mei 2001. Dividenden in contanten en in aandelen worden vanaf 25 mei 2001 betaalbaar gesteld. De nieuw uit te geven aandelen geven recht op dividend over 2001 en de daaropvolgende jaren.

Vooruitzichten 2001
Onder voorbehoud van onvoorziene buitengewone omstandigheden, zoals nadelige wisselkoersinvloeden en grote bewegingen in de financiële markten en inclusief het effect van de overname van de Direct Marketing Services bedrijven van J.C. Penney in de Verenigde Staten, verwachten wij in 2001 een stijging van de nettowinst en van de winst per aandeel tussen de 10% en de 15%.

Deze toenames gaan uit van gelijke gemiddelde gewogen wisselkoersen in 2001 als die golden voor 2000. Een stijging van 15% van de wisselkoers van de Amerikaanse dollar, het Britse pond en de Canadese dollar ten opzichte van de euro vergeleken met de wisselkoersen op 1 januari 2001 heeft een gunstig effect op AEGON's nettowinst van ongeveer 11%. Een daling van 15% zal een negatief effect hebben van dezelfde omvang. Ook bewegingen in de aandelenmarkten beïnvloeden AEGON's resultaten. Een stijging van de wereldwijde aandelenmarkten van 15% heeft een positief effect op de winst van ongeveer 7,5% en een daling van 15% zal een negatief effect hebben van dezelfde omvang.

Disclaimer
De in dit bericht en in de bijlagen gepresenteerde mededelingen voor zover geen historische feiten zijn verwachtingen zoals bedoeld in de Private Securities Litigation Reform Act. Ze zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en overtuigingen van het management ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen en hun mogelijke effect op de onderneming. Er bestaat geen garantie dat toekomstige ontwikkelingen die de onderneming beïnvloeden die zullen zijn waar het management van uitging. Werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van die in de vooruitzichten.

Deze verwachtingen zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden, inclusief, echter niet beperkt tot het volgende: (1) veranderingen in algemene economische omstandigheden, inclusief de ontwikkelingen op de financiële markten en van rentestanden; (2) de reactie van consumenten op zowel nieuwe producten als distributiekanalen; (3) veranderingen op het gebied van concurrentie, wetgeving of belastingen die de kostenstructuur van of de vraag naar de verzekeringsproducten van de onderneming beïnvloeden; (4) overmacht; (5) sterftecijfers en andere factoren die de winstgevendheid van de verzekeringsproducten kunnen beïnvloeden; en (6) het niet behalen van verwachte resultaten of efficiencyverbeteringen.

Den Haag, 8 maart 2001


Vanaf 14.00 uur vanmiddag zal via het internet een rechtstreekse televisieregistratie van de persconferentie over de jaarcijfers te zien zijn op onze website www.aegon.com

Ook de analistenbijeenkomst ter gelegenheid van de publicatie van de jaarcijfers zal via het internet worden uitgezonden op 9 maart 2001 om 15.00 uur. Deze zal eveneens te volgen zijn op onze website www.aegon.com

Voor nader informatie:

AEGON N.V.
Group Communications Investor Relations
Telefoon: (070) 344 83 44 (NL) (070) 344 83 05 (USA) + 1 410 576 45 77
Website: http://www.aegon.com

Bijlagen