ING Groep


Persbericht

Amsterdam, 8 maart 2001
ING doet bod op uitstaande aandelen van Bank Slaski in Polen
De toezichthouder op Poolse banken heeft ING toestemming verleend haar aandeel in Bank Slaski (BSK) te vergroten. Na het verkrijgen van deze toestemming heeft ING een bod gedaan om de nog uitstaande 45,02% van het aandelenkapitaal (4.168.888 aandelen) van Bank Slaski te verkrijgen. Op dit moment bezit ING 54,98% van de BSK aandelen (5.091.112 aandelen). ING biedt een prijs van PLN 265 (EUR 72,05) per aandeel. Dit is 16,2% hoger dan de slotkoers op woensdag 7 maart 2001 (PLN 228 = EUR 61,99) en 18,6% hoger dan de gemiddelde koers van het aandeel BSK over de afgelopen zes maanden (PLN 223,5 = EUR 60,77). Aandeelhouders van Bank Slaski kunnen hun aandelen aanbieden tot 20 April 2001. BSK zal genoteerd blijven aan de Effectenbeurs van Warsaw.

Na afronding van het bod heeft ING het voornemen om het ING Bank kantoor in Warschau te integreren in Bank Slaski om haar bancaire strategie in Polen te kunnen aanscherpen. Dit past in de strategie van ING Europa om één organisatie te creëren voor haar zakelijke klanten. De integratie stelt ING en Bank Slaski in staat om hun activiteiten uit te breiden, hun concurrentiepositie te versterken en hun succesvolle activiteiten op de kapitaalmarkten te bundelen. Na de integratie zal de bank onder de naam ING Bank Slaski gaan opereren.

Bank Slaski, met haar hoofdkantoor in Katowice, is één van de marktleiders op het gebied van zakelijk bankieren in Polen. Hoewel Bank Slaski van oorsprong een zakenbank is, wordt zij meer en meer een universele bank die een brede range van financiële producten biedt aan zowel zakelijke klanten als particulieren. Bank Slaski heeft haar diensten voor particulieren beduidend uitgebreid en heeft nu een netwerk van 330 bankkantoren. Bank Slaski biedt tevens de levensverzekerings- en pensioenproducten van Nationale-Nederlanden in Polen aan via haar kantorennetwerk.

Polen is een van de belangrijkste markten in Centraal Europa. Andere ING bedrijven in Polen zijn: Nationale-Nederlanden Life Insurance, Nationale-Nederlanden Pension Fund, ING Real Estate, ING Lease en ING BSK Asset Management.