Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

http://www.minszw.nl

MIN SZW: Koopmans en Staatsen benoemd

Nr. 2001/39
8 maart 2001

Koopmans belast met afwikkeling activiteiten
Arbeidsvoorzieningsorganisatie, Staatsen benoemd tot bestuurder van Facent

Prof. dr. L. Koopmans wordt op 1 april van dit jaar bestuurder van Arbeidsvoorziening. Hij neemt de plaats in van het Centraal Bestuur Arbeidsvoorziening (CBA), dat met ingang van dezelfde datum zal terugtreden. Koopmans zal bij zijn werk worden ondersteund door mr. R.J. Schimmelpenninck.
Mr. A.A.M.F. Staatsen is benoemd tot bestuurder van Facent, het facilitair bedrijf van de Arbeidsvoorzieningsorganisatie.

Dit blijkt uit een brief van minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer over de voortgang van de splitsing van Arbeidsvoorziening in zelfstandige bedrijfsonderdelen en de bestuurlijke verhoudingen met Arbeidsvoorziening.

De heer Koopmans krijgt onder meer tot taak de ontvlechting af te handelen en de concerntaken. Verder zal hij de huidige financiële situatie in beeld brengen, inclusief de wijze waarop deze situatie tot stand is gekomen en de financiële gevolgen van het ontvlechtingsproces.

Eerder al maakte minister Vermeend de benoeming van bestuurders van de bedrijfsonderdelen KLIQ en Centra Vakopleiding bekend.

De heer Koopmans is hoogleraar economie van de gezondheidszorg aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij onder meer vice-voorzitter van de Raad van beheer van Rabobank Nederland en bestuurder van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Hij adviseert de regering op tal van terreinen zoals de gezondheidszorg en de financiering van de universiteiten.

De heer Staatsen is sinds 22 februari verantwoordelijk voor de privatisering van Facent. Uitgangspunt is dat de continuïteit van de dienstverlening van de verschillende onderdelen van Facent aan publieke dienstverleners zoals de Centra voor Werk en Inkomen, gehandhaafd blijft.

De heer Staatsen is bestuursvoorzitter van Boer & Croon Strategy and Management Group in Amsterdam. Van 1983 tot 1985 was hij directeur-generaal Binnenlands Bestuur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1985 werd hij benoemd tot burgemeester van Groningen. In 1991 trad de heer Staatsen in dienst bij BCG Interim-management. Daarnaast was hij onder meer voorzitter Betaald Voetbal van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en lid van de Sociaal-Economische Raad.



----
De volledige tekst van de brief aan de Tweede Kamer over de bestuurlijke structuur arbeidsvoorziening staat op de internetsite van het ministerie van SZW: www.minszw.nl Klikken op de knop .Officiële publicaties. in de knoppenbalk links.

08 mrt 01 19:00