Horses of the Dutch



Verelst Europ-Horse 2001: uitstel maar geen afstel !!! De mond- en klauwzeerproblematiek beheerste de media de voorbije dagen compleet. Hoewel het Ministerie van Landbouw vandaag, maandag 5 maart, om 14 u meedeelde dat het verbod op vervoer of verplaatsing van Landbouwhuisdieren (dus ook paarden) in dit verband werd opgeheven, hebben de organisatoren van Verelst Europ-Horse 2001, na wijs beraad, beslist om het event gepland voor nu dit weekend ( 8 t/m 11 maart) uit te stellen !

Een nieuw transportverbod in de loop van de volgende dagen zou de organisatie immers in onoverkomelijke praktische en financiële moeilijkheden brengen. Daarbij is de situatie in de ons omringende landen nog erg onduidelijk en dit heeft uiteraard zijn invloed op de mogelijke (niet-) aanwezigheid van heel wat buitenlandse topruiters.

Wij willen ons alvast verontschuldigen voor de mogelijke overlast die deze beslissing met zich brengt. Wij zijn er evenwel van overtuigd dat dit duidelijk geval van overmacht op het nodige begrip kan rekenen.

Uitstel betekent evenwel geen afstel: voorlopig werd donderdag 5 tot en met zondag 8 april als nieuwe werkdatum voor Verelst Europ-Horse 2001 vooropgesteld. De haalbaarheid van deze periode wordt de volgende uren en dagen onderzocht samen met alle betrokken partijen (federatie, toeleveranciers, sponsors, medewerkers). Bij een definitieve beslissing ter zake zullen wij uiteraard niet nalaten alles en iedereen hiervan onmiddellijk op de hoogte te brengen. Alleszins zal tijd noch moeite gespaard worden om de kwaliteit van het programma en het deelnemersveld minstens te evenaren zoniet te overstijgen !

Wij hopen dan ook tegelijk alle gemaakte (contractuele) afspraken die geldig waren voor de oorspronkelijk geplande datum, opnieuw te kunnen bevestigen !

Hasselt, 5 maart 2001
Uiteraard vervallen door deze situatie ook de diverse randactiviteiten die gekoppeld waren aan het hoofdprogramma van Verelst Europ-Horse 2001 (oa. persconferentie KBC, persconferentie Tournante)



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer