C/TAC-Align

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 8 maart 2001

GOEDE TWEEDE HELFT C/TAC-ALIGN LEIDT TOT BREAK-EVEN RESULTAAT

Door de tweede helft van 2000 af te sluiten met een nettowinst van EUR 1,1 miljoen komt het netto jaarresultaat van C/TAC-Align volgens verwachting op break-even uit. Het goede resultaat in de tweede helft van 2000 is voor een deel het gevolg van omzetstijging en rendementsverbetering in het buitenland. In Nederland hebben een voorzichtig aantrekkende markt en kostenverlagingen eveneens tot rendementsherstel geleid.

Met een positief operationeel resultaat van EUR 0,7 miljoen (1999: EUR 0,3 miljoen), exclusief een buitengewone last in verband met fusiekosten, is er over geheel 2000 sprake van een lichte verbetering ten opzichte van het pro forma negatief resultaat van EUR 186.000 over 1999. Inclusief de buitengewone last komt het nettoresultaat over 2000 uit op EUR 33.000. De omzet in 2000 bedroeg EUR 24,2 miljoen, een toename van 12% ten opzichte van de pro forma omzet over 1999.

Belangrijkste ontwikkelingen 2000
Het afgelopen jaar stond voor een belangrijk deel in het teken van de fusie tussen C/TAC en Align Consulting. De fusie werd eind januari 2000 aangekondigd en het fusieproces werd eind april afgerond. Het afgelopen jaar is gebruikt om de beide ondernemingen te integreren, de strategische richting te bepalen en te komen tot een duidelijke positionering in de ICT- markt. C/TAC-Align vormt een voor Nederland unieke combinatie van organisatieadvies, veranderingsmanagement, projectmanagement, functionele en technische kennis van bedrijfsprocessen, SAP implementatie-expertise en expertise op het gebied van beheer en hosting van informatiesystemen.

Na de eerste helft van 2000, waarin het herstel van de ICT-markt uitbleef, lieten de resultaten van C/TAC-Align, zowel qua omzet als resultaat in de tweede helft een duidelijke verbetering zien. De omzetstijging was vooral te danken aan de bijdragen van de activiteiten in Spanje en de Verenigde Staten. In de tweede helft zijn daarnaast in Nederland, op het gebied van systeemintegratie, systeem-ontwikkeling en applicatiebeheer diverse opdrachten verworven.

Het rendementsherstel binnen C/TAC-Align is het gevolg van een verbeterde bezettingsgraad. De verbeterde bezettingsgraad is ontstaan door een voorzichtig aantrekkende markt in Nederland, een forse omzettoename in het buitenland en een betere inzet van personeel in Nederland. Per 31 december 2000 bedroeg het aantal FTE's bij C/TAC-Align 234. Eind 1999 waren dat in totaal bij C/TAC en Align Consulting 279 FTE's.

Vooruitzichten
In navolging van de verwachtingen die de markt heeft van de ERP-ontwikkelingen, zal onze groei minimaal gelijk zijn aan de marktgroei. Op het gebied van business consulting en implementatieprojecten wordt verwacht dat de verschuiving naar nieuwe front-office solutions (CRM, Business Intelligence, Knowledge Management, Electronic Commerce) verder doorzet. Advisering omtrent strategische vraagstukken met betrekking tot complexe veranderingsprocessen en de hiermee verbonden keuzes voor bepaalde (front-office) systemen, evenals de implementatie van deze systemen ziet C/TAC-Align als een belangrijke groeimarkt voor haar activiteiten en zijn door de fusie realiseerbaar. De noodzaak van een goed werkende back-office blijft voor front-office oplossingen echter onontbeerlijk. De SAP-markt heeft in de tweede helft van dit jaar dan ook tekenen van herstel vertoond en de vooruitzichten voor deze markt en meer specifiek SAP-trajecten bij middelgrote bedrijven en grote bedrijven, zijn redelijk tot goed. Bij technology integration wordt de komende jaren een groei verwacht op met name de gebieden van applicatie-ontwikkeling (maatwerk) en systeemintegratie. De beheer- en hosting activiteiten zitten al enkele jaren in een groeimarkt en die trend zal zich naar verwachting in de komende jaren voortzetten. C/TAC-Align ziet ook daar nog ruime mogelijkheden om haar diensten verder uit te bouwen.

Rekening houdend met een voorzichtig aantrekkende markt in Nederland en de kleinschaligheid van de internationale business, is C/TAC-Align op dit moment behoudend positief met betrekking tot de vooruitzichten voor 2001. Op dit moment wordt uitgegaan van een verdere groei van omzet en richten we ons op verdere rendementsverbetering.

Profiel C/TAC-Align
C/TAC-Align richt zich op business-consulting, technology integration, alsmede op het beheren en hosten van informatiesystemen.
De business unit Consulting van C/TAC-Align helpt haar klanten bij strategievraagstukken, proces- en organisatieverandering, het managen van complexe veranderings- en ICT-projecten en het organisatorisch inbedden en implementeren van geïntegreerde bedrijfssystemen (enterprise business solutions ; ERP-systemen al dan niet in combinatie met Internet- en andere applicaties).
De business unit Technology Integration van C/TAC-Align stelt hoogwaardige technologie- en integratieskills ten dienste van haar klanten en is betrokken bij systeemintegratieprojecten.
De business unit Application Hosting en Beheer van C/TAC-Align kan haar klanten ondersteuning bieden bij het beheren en hosten van geïntegreerde bedrijfssystemen (met name SAP).
C/TAC-Align spreekt graag vooraf een resultaat af met haar klanten en wil dit resultaat bij voorkeur samen met haar klanten op een projectmatige manier bereiken.
C/TAC-Align heeft ervaring in veel marktsectoren, zoals in de industrie, handel, overheid, gezondheidszorg, onderwijs en zakelijke dienstverlening.
In 2000 realiseerde de onderneming een omzet van EUR 24,2 miljoen. C/TAC-Align telt ongeveer 234 medewerkers. De onderneming is gevestigd in Nederland ('s-Hertogenbosch en Hoofddorp), Spanje (Madrid) en de Verenigde Staten (New York, Princeton, Boston, Seattle). C/TAC-Align is genoteerd aan de Euronext te Amsterdam.

/ / / / / / / / / /


Noot voor de redactie/