PERSBERICHT TELESCOOP

Inhoud uitzending donderdag 8 maart 2001
21.02 - 22.00 uur
Teleac/NOT Radio 5 (1008 AM of in stereo via de kabel)

+ Enum: één nummer voor e-mail, telefonie en internet

Een aantal organisaties werkt aan de invoering van het zogeheten Enum. Dit is een systeem, waardoor voortaan nog slechts één nummer nodig is om iemand te bereiken, of dat nou op de vaste telefoon, op de mobiele telefoon, via de fax of per e-mail is. Er wordt een centrale database gecreëerd, die het ene nummer omzet in een e-mailadres, mobiel of faxnummer. Een overvol visitekaartje behoort dus tot het verleden. Hoe werkt dit systeem?

+ Digitale Kunst: nieuwe media, nieuwe mogelijkheden

Aandacht voor het nieuwe project 'Digitale Kunst' van Teleac/NOT. Betekent digitale kunst een fundamentele wijziging van onze meer traditionele kunstopvattingen? Hebben we te maken met een aanvulling of een gedeeltelijke vervanging van bestaande kunstvormen? Het zoeken naar antwoorden op deze vragen staat centraal in het project Digitale Kunst: nieuwe media, nieuwe mogelijkheden. Dit project bestaat uit twee nauw met elkaar verbonden delen van acht radioprogramma's en een website. Daarop onder andere werken van gerenommeerde kunstenaars en een interactieve "werkplaats" waaraan luisteraars bijdragen kunnen leveren. Een gesprek met eindredacteur Henk Halfman.

+ Serie: luidsprekertechnologie (3)

TeleScoop geeft in drie delen een overzicht van de stand van zaken op het gebied van de luidsprekers. De laatste tijd zijn de subwoofer systemen in opmars, waarbij de lage tonen door een aparte speaker worden weergegeven. De centrale boxen kunnen daardoor klein zijn.
Nog recenter is de ontwikkeling van speakers die speciaal geschikt zijn voor de Super Audio CD spelers. Dankzij een nieuw soort tweeter kunnen hoge tonen tot soms wel 80.000 hertz weergegeven worden. Onhoorbaar voor het menselijk oor, maar volgens de experts wel degelijk van belang voor een perfecte weergave van muziek.
In aflevering drie aandacht voor surround systemen, waarmee een thuisbioscoop gecreeerd kan worden.

+ Verder in de uitzending

Uiteraard ook in deze uitzending het laatste nieuws en een blik in de verschenen bladen.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-

RADIO OVER DE ICT, NIEUWE MEDIA EN
CONSUMENTENELEKTRONICA.

NB: Onderwerpen onder voorbehoud

Presentatie :
Ingrid Drissen

Productie:
Dirkjan van Ittersum
035-6293250
dirkjan.van.ittersum@teleacnot.nl

Eindredactie:
Pieter Kuipers
035-6293296
pieter.kuipers@teleacnot.nl