Politiebericht Groningen: Diverse 9-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 9 maart 2001

Dagelijkse berichten

Ter Apel: inbraak in tankstation
Woensdagnacht is er ingebroken in een tankstation aan de Nulweg in Ter Apel. De inbrekers kwamen de kiosk van het tankstation binnen door een deur te vernielen. Ook binnen vernielden zij een en ander waaronder kasten en apparatuur waardoor donderdagmorgen een aantal uren niet getakt kon worden. De dieven namen rookwaren, telefoonkaarten en cadeaubonnen mee met een gezamenlijke waarde van enkele duizenden guldens. De politie onderzoekt de inbraak.

Bedum: inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een computerbedrijf aan de industrieweg in Bedum. De daders konden de zaak binnen komen door een ruit te vernielen. Slechts een deel van het bedrijf werd doorzocht. Vermoedelijk zijn de inbrekers op de vlucht geslagen na inwerkingtreding van het inbraakalarm. Ze zagen wel kans om computerapparatuur mee te nemen. De schade bedraagt enkele tienduizenden guldens. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vlagtwedde: bestuurder onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagnacht op de Weenderstraat in Vlagtwedde een 21-jarige automobilist uit Oude Pekela aangehouden. De man bleek bij een verkeerscontrole te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse aan het politiebureau werd 1.2 promille alcohol gemeten. Daar bleek ook dat het rijbewijs van Pekelder was ingevorderd en dat hij dus niet mocht rijden. Ook daarvoor krijgt hij proces-verbaal. Na verhoor is de man heengezonden.

Wildervank: gewonden bij ongeval
Twee inzittenden van een personenauto zijn donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Dalweg 36 bij Wildervank. De wagen werd bestuurd door een 24-jarige man uit Wildervank. Hij raakte door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt en kwam naast de weg terecht. Daar botste hij tegen een boom. De bestuurder raakte bekneld en is door de brandweer uit zijn auto gehaald en is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn 22-jarige passagier, eveneens uit Wildervank, liep hoofdletsel op en is ook naar een ziekenhuis vervoerd. De auto raakte zwaar beschadigd en is door een berger afgevoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Hoogezand: vrouw aangehouden voor belediging
Voor het politiebureau in Hoogezand is donderdagmiddag een 38-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw kwam het politiebureau binnen en meldde zich aan de balie. De baliemedewerkster was echter bezig met een telefoongesprek en kon de vrouw niet onmiddellijk te woord staan. Die raakte daarop kennelijk geïrriteerd en begon te schreeuwen. Toen de vrouw door een politieman tot kalmte werd gemaand begon ze hem en de baliemedewerkster uit te schelden. Daarop verliet ze het bureau maar werd voor de deur aangehouden voor belediging. De vrouw bekende en is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Grijpskerk: pony gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Waardweg in Grijpskerk is donderdagnacht een pony gewond geraakt. Het dier liep los en kwam plotseling vanuit de berm de weg oplopen. De chauffeur van een vrachtauto, een 35-jarige man uit Munnekezijl, trachtte nog het dier te ontwijken maar dat had geen succes. Hij botste met zijn wagen tegen de pony op. Het dier liep aanzienlijke verwondingen op en is ter plaatse door een dierenarts behandeld. Daarna is het gewonde dier naar de woning van de eigenaar, een inwoner van Kommerzijl gebracht. De tijd zal leren of het dier de botsing overleeft. De vrachtauto liep geen schade op.

De Wilp: inbraak
In een woning aan de Laweistraat in De Wilp is donderdagavond ingebroken. Na vernieling van een deur kwamen de inbrekers binnen waarna ze de woning doorzochten. Ze namen foto- en videoapparatuur en sieraden mee. De schade voor de 50-jarige bewoonster bedraagt ruim duizend gulden.

Visvliet/Briltil: snelheidscontroles
Gisteren heeft de politie snelheidscontroles uitgevoerd op de Rijksweg N355 bij Visvliet op het Hoendiep in Briltil. In Visvliet reden 17 van de 405 gecontroleerde bestuurders harden dan de ter plaatse gelden maximumsnelheid van 80 km per uur. Als snelste werd 145 km genoteerd. In Briltil passeerden 305 voertuigen de radar van de politie. Daarvan reden er 50 sneller dan 80 km per uur. Hier werd 116 km per uur als hoogste snelheid gemeten. De betrokken bestuurders krijgen binnenkort een acceptgiro thuisgestuurd.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844