Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.05 uur
Bestuurder na ongeval overleden

MAARSSEN Op donderdagavond 8 maart is op de Oostkanaaldijk een auto te water geraakt, waarna de bestuurder is overleden.

Omstreeks 22.30 uur zag een getuige dat een auto op de Oostkanaaldijk het water van het Amsterdam-Rijnkanaal inreed. Hij is direct naar zijn nabijgelegen huis gerend en heeft 112 gebeld.

Bij de komst van de politie zat een inzittende van de auto op de kant. De jongeman, 18 jaar oud en afkomstig uit Breukelen, vertelde dat de bestuurder van de auto zich nog in de auto bevond. Vanaf de kant was niet zichtbaar waar de auto zich in het kanaal bevond.

Door brandweerduikers werd in het kanaal naar de auto gezocht. Zij troffen de auto op 28 meter afstand van de plaats waar hij te water was geraakt aan. Zij slaagden erin de bestuurder, een 19-jarige man uit Breukelen, uit de auto te halen.

Direct werd met reanimatie van de bestuurder begonnen. Zowel hij als zijn inzittende zijn per ambulance naar het UMC vervoerd. De 19-jarige bestuurder is na aankomst in het ziekenhuis overleden. De 18-jarige inzittende mocht na onderzoek naar huis.

Door de Regionale Verkeersdienst wordt een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval ingesteld. De auto is door een takelbedrijf uit het kanaal getakeld.

Nep meteropnemer

LINSCHOTEN Op donderdag 8 maart heeft en nepmeteropnemer getracht een bejaarde vrouw f 600,- te laten betalen.

Omstreeks 13.15 uur werd bij een 80-jarige bewoonster van een woning aan de G. van der Valk Boumanstraat aangebeld. De man aan de deur zei van het waterbedrijf te zijn en dat hij de meterstand kwam controleren. De bewoonster moest de kranen openzetten. De meteropnemer heeft toen kans gezien wat geld dat in de gang lag weg te nemen.

De man vertelde de bewoonster dat zij was vergeten een bepaald formulier in te vullen en dat zij nu f 600,- moest betalen. Zij kon dat niet en de man zei later op de dag terug te komen. Hij is niet meer terug gekomen. Bij contact met het Waterleidingbedrijf bleek de man daar niet werkzaam te zijn.

Hij voldoet aan het volgende signalement: Blanke man, 20-25 jaar, glad kort geknipt donker haar. Hij was netjes gekleed in een donkerblauw stoffen jack en een donkerkleurige spijkerbroek.

De politie stelt een nader onderzoek naar deze poging tot oplichting en het mogelijke verband met een gepleegde oplichting op dezelfde dag in IJsselstein.

Doe nuchter rij alcoholvrij

NIEUWERSLUIS In het kader van de alcoholcampagne Doe nuchter rij alcoholvrij heeft de politie op donderdag 8 maart een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond op de Rijksstraatweg tussen 19.30 uur en 21.30 uur plaats. Hierbij moesten 63 bestuurders een blaastest afleggen. Allen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.