Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 9-03-2001
1e Persbericht 9 maart 2001


Perberichten uit de regio:

Eindhoven: Gewapende overval
In een winkel op het Kastelenplein vond donderdagavond tussen 22.30 en 22.40 uur een gewapende overval plaats. Twee aanwezige Eindhovense medewerkers van 27 jaar en 20 jaar werden door een onbekende man met een bivakmuts op, die plotseling in de winkel stond, bedreigd met een vuurwapen. De medewerkers hebben onder bedreiging van het vuurwapen de kluis geopend. De dader heeft een onbekende hoeveelheid geld uit de kluis genomen, de beide medewerkers vastgebonden en is gevlucht. De slachtoffers konden zichzelf bevrijden en de politie bellen. De dader droeg een zwarte bivakmuts, een beige korte jas, een donkerblauwe spijkerbroek en beige schoenen. Hij heeft een getinte huidskleur en zwart krullend haar. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Gewapende overval
Vrijdagmorgen om 7.00 uur hebben twee gemaskerde mannen een overval gepleegd op personeel van een amusementscentrum aan de Nieuwstraat. Toen het personeel de zaak binnen ging drongen twee gewapende mannen het pand binnen en eisten dat de kluis werd geopend. Onder de dreiging van een vuurwapen werd de kluis geopend en konden de twee met een nog onbekende hoeveelheid muntgeld er van door gaan.

Eindhoven: Angela van de Goor terecht
Angela van de Goor, het 15-jarige meisje dat sinds 26 januari jl. werd vermist, is weer terecht. Angela woonde bij haar grootouders op de Hectorlaan. Zij ging 25 januari om 23.00 uur naar bed. De volgende ochtend om 7.45 uur bleek zij verdwenen te zijn. Op vrijdag 2 maart werd uitgebreid aandacht besteed aan de vermissing van Angela in het programma TROS Vermist. Het meisje nam die avond contact op met haar grootouders om te vertellen dat het naar omstandigheden goed met haar ging. Ze wilde toen echter niet aangeven waar ze verbleef. Dinsdag 6 maart is Angela uit eigen beweging naar huis gekomen.

Eindhoven: Verdachte vernieling auto aangehouden Op de Stratumsedijk is vrijdagochtend een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd op heterdaad door een politiesurveillance betrapt toen hij tegen een spiegel van een geparkeerde auto trapte. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Vrouw gewond bij aanrijding
Een 40-jarige vrouw uit Eindhoven stond donderdagmiddag op de rotonde op de Beukenlaan stil om het verkeer dat van de Tilburgseweg af kwam voorrang te verlenen. Een 32-jarige Eindhovense automobilist reed achter op de stilstaande auto van de vrouw. De vrouw is met nek- en armklachten naar het Diaconessen ziekenhuis gebracht.

Beek en Donk: Onder invloed
Op de Mgr. Verhagenstraat werd vrijdagochtend rond 3.05 uur een 48-jarige man uit De Mortel aangehouden. De man had een slok te veel op. Een ademanalyse met een promillage van 1,15 bevestigde dit. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Bromfietster steekt plotseling de weg over Op de Gemertseweg zijn donderdagavond rond 19.00 uur een 18-jarige bromfietster en haar 19-jarige passagier, beiden uit Helmond gewond geraakt toen zij plotseling de Gemertseweg overstaken. Een 67-jarige automobilist uit Gemert kon een aanrijding niet meer voorkomen. De beide slachtoffers zijn naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond gebracht. Na behandeling konden beiden naar huis.

Deurne: Onder invloed
Op de Liesselseweg is vrijdagochtend rond 2.20 uur een 23-jarige man uit Asten met zijn auto met draaiende motor in de berm aangetroffen. De auto had een verbrijzelde voorruit en flinke schade van vermoedelijk een recente aanrijding. Een ademanalyse met een promillage van 1,15 wees uit dat de man een slok te veel op had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Lieshout: Vier gewonden bij verkeersongeluk
Op de kruising Beekseweg Provincialeweg zijn donderdagavond rond 19.00 uur vier personen gewond geraakt tijdens een botsing tussen twee personenauto. Een 22-jarige man uit Duitsland reed over de Beekseweg en verleende bij de eerdergenoemde kruising geen voorrang aan een 48-jarige automobiliste uit Gerwen die over de Provincialeweg reed. Drie inzittenden van 19 jaar, waaronder twee vrouwen uit Gerwen en Nuenen en een man uit Nuenen, en de 48-jarige automobiliste uit Gerwen zijn overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis. Na behandeling konden zij naar huis.

Oirschot: Man komt onder deur terecht
Bij een bedrijf aan de Broekstraat in Oirschot is een medewerker uit Tilburg (leeftijd onbekend) gewond geraakt toen hij een schuifdeur wilde sluiten. Door nog onbekende oorzaak kantelde de deur en kwam de man onder de deur klem te zitten. Hij werd door zijn collegas bevrijd. Hij is met een gebroken been en gebroken ribben naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Valkenswaard:Autospiegels vernield
Donderdagavond rond 21.00 uur is op de Kornoeljelaan in Valkenswaard een 15-jarige jongen uit die plaats aangehouden. Een man die zijn hond aan het uitlaten was zag dat drie jongens op fietsen tegen de spiegels van geparkeerde autos trapten. Hij hield een van de drie aan en droeg de jongen over aan de politie. Later kwam een andere 15-jarige jongen zich op het politiebureau melden. Tegen de twee is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. De derde betrokkene, een 14-jarige jongen, wordt in de loop van de dag gehoord over zijn aandeel.