eBay standaardiseert op Rational ClearCase voor beheer van code en content

Schiphol-Rijk, 9 maart 2001 - eBay heeft Rational ClearCase gekozen als standaard voor software-ontwikkeling. eBay gebruikt ClearCase voor alle software configuratie management (SCM) binnen het bedrijf en het stelt dit toonaangevende on-line veilinghuis in staat om de ontwikkeling van en de controle over code en content voor haar toonaangevende e-business applicatie te beheren.

Via eBay's on-line handelsomgeving kunnen de ruim 22 miljoen geregistreerde gebruikers van eBay in 150 landen goederen in meer dan 4600 categorieën kopen en verkopen. eBay is de populairste veilingsite op het Internet en moet daarom snel kunnen reageren op de voortdurend veranderende wensen en behoeften van haar gebruikers. Daartoe had eBay een uitgebreide oplossing voor software configuratie management nodig, die zowel uiterst betrouwbaar moest zijn als ondersteuning voor meerdere platforms moest bieden.

De ontwikkelafdeling van eBay werkt voortdurend aan meerdere softwareproducten, die elke week vrij gegeven worden. Door de parallelle ontwikkelmogelijkheden van Rational ClearCase kunnen de ontwikkelaars gelijktijdig aan verschillende producten werken. Hiernaast geeft de oplossing eBay de mogelijkheid om de webcontent en code op haar site te beheren. De ontwikkelcyclus van eBay is één versie per week voor code en twee releases per dag voor content.

"Rational ClearCase heeft ons geholpen om simultane projecten efficiënt te beheren en onze strakke deadlines voor productontwikkeling te halen", zegt Mary Hoover, directeur Release Management van eBay.

De afdeling e-development services van Rational heeft samengewerkt met eBay om een geschikt model te ontwerpen, dat specifiek is toegespitst op de specifieke softwareontwikkelomgeving van het bedrijf.

"eBay is een van de meest geavanceerde, veeleisende e-business sites op het web. Om concurrerend te blijven, moet in een zo hoog mogelijk tempo kwalitatief hoogwaardige software ontwikkeld worden", zegt Eric Schurr, senior vice-president marketing van Rational Software. "We zijn blij dat we door de combinatie van Rational ClearCase en onze e-development services nu beter tegemoet kunnen komen aan de behoeften van hun klanten."

Over eBay
eBay is 's werelds grootste on-line veilinghuis. Sinds de oprichting in 1995 exploiteert en bouwt eBay continu verder aan een steeds uitgebreidere marktplaats voor de aan- en verkoop van goederen en services door individuen en kleine bedrijven. Op elk moment van de dag zijn er miljoenen zaken te koop, verspreid over duizenden categorieën. eBay maakt handel op lokaal, nationaal en internationaal niveau mogelijk en heeft lokale websites in zestig markten in de Verenigde Staten en specifieke landensites in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Japan en Australië. Door de acquisitie van Half.com in juli 2000 profiteren de klanten van eBay van een gecombineerde marktplaats, waar zowel traditionele veilingen plaatsvinden als goederen tegen een vaste prijs verkocht worden.

Rational Software
Rational Software (Nasdaq: RATL), the e-development company, levert een combinatie van tools, services en software engineering best practices voor het ontwikkelen van software voor e-business, infrastructure, devices en embedded systems. Rational's geïntegreerde e-ontwikkeloplossingen helpen organisaties de time-to-market te versnellen, terwijl de kwaliteit blijft gewaarborgd. Rational's geïntegreerde oplossing vereenvoudigt het aanschaffen, de inzet en het ondersteunen van een uitgebreid ontwikkelplatform, waarbij de totale gebruikskosten omlaag gaan.

Rational biedt e-ontwikkeloplossingen voor de gehele software ontwikkelcyclus, van requirement management, en visueel modeleren tot automatisch testen en versiebeheer. Deze oplossingen ondersteunen de meest gangbare programmeertalen, databases, ERP-systemen en middleware-technologieën op Windows-, Linux- en UNIX- platforms. Rational is opgericht in 1981 en realiseerde in boekjaar 2000 (dat eindigde op 31 maart 2000) een omzet van 572 miljoen dollar. Het bedrijf biedt wereldwijd aan meer dan 3500 mensen werk. Meer informatie over Rational is te vinden op: http://www.rational.com/benelux

Voor meer informatie
Rational Software Benelux B.V., Epco Pottinga, telefoon 020 - 45 46 300, e-mail epotting@rational.com, of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robert W. de Moll, telefoon 023 - 56 28 208, e-mail robertdm@monogram.nl

Rational Software, Rational Suite Enterprise, Rational AnalystStudio, Rational DevelopmentStudio, Rational TestStudio, Rational PerformanceStudio, Rational Rose, Rational ClearCase, RequisiteProe en het Rational-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Rational Software Corporation in de Verenigde Staten en in andere landen.