Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 8-03-2001 3e Persbericht 8 maart 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Ter hoogte van de kruising Bayeuxlaan Boutenslaan zijn donderdagochtend tussen 8.15 en 9.15 uur twee automobilisten en een bromfietser bekeurd voor het negeren van een rood verkeerslicht.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Op de Javalaan is donderdagmiddag tussen 14.15 en 15.50 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 180 voertuigen gecontroleerd. 46 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u. Ook op de Floralaan West werd woensdagmiddag tussen 16.20 en 17.35 uur op snelheid gecontroleerd. Hier werden 520 voertuigen gecontroleerd waarvan 49 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 84 km/u. Op de Neushoornstraat werden woensdagavond tussen 19.05 en 19.45 uur 170 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 19 bestuurders sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was hier 72 km/u.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
De politie heeft naar aanleiding van een melding op de Solmsweg, na een achtervolging, een 43-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het steken met een mes van een nog onbekende man kort daarvoor op de Hagenkampweg Zuid. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en voor verder onderzoek ingesloten. Het mes dat in de auto van de verdachte werd aangetroffen is in beslag genomen.

Eindhoven: Man bedreigd en mishandeld
Op de Woenselse Markt is woensdagavond tussen 18.00 en 18.30 uur een 15-jarige Eindhovenaar bedreigd en mishandeld door twee onbekende mannen. Het slachtoffer liep op de Woenselse Markt toen de daders plotseling naar hem toeliepen. Eén van de mannen pakte het slachtoffer van achteren bij zijn keel vast en bedreigde hem met een mes. Hij vroeg het slachtoffer zijn geld en eventuele andere spullen die hij bij zich had af te geven. Een tweede dader schopte en sloeg het slachtoffer vervolgens. De 15-jarige jongen liep hierbij een gezwollen oog en verwondingen aan zijn hand op. De daders zijn gevlucht zonder het slachtoffer van geld en eventuele spullen te beroven.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Tacituslaan is tussen woensdagavond 22.30 uur en donderdagochtend 7.00 uur een witte Volkswagen Caddy met het kenteken 14-VR-VD gestolen.

Asten: Auto in de slip op oprit A67
Een 33-jarige vrouw uit Someren is donderdagmiddag rond 14.45 uur met haar auto geslipt toen zij komende vanaf het Verkeersplein de oprit van de A67, richting Eindhoven, opreed. De auto kwam in een sloot tot stilstand. Het slachtoffer is met nekletsel overgebracht naar het St. Anna ziekenhuis in Geldrop.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Op de Lieshoutseweg is donderdagochtend tussen 10.45 en 12.45 uur een snelheidscontrole gehouden. 741 voertuigen werden gecontroleerd. Hiervan overtraden 124 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 83 km/u.

Deurne: Motorrijder wijkt uit en komt ten val
Op de Binderendreef is donderdagochtend rond 6.45 uur een 36-jarige motorrijder uit Asten met zijn motor gevallen. De motorrijder reed over de Binderendreef komende uit de richting Vlierden. In een bocht kwam een inhalende personenauto plotseling de motorrijder op zijn weghelft tegemoet rijden. Om een frontale aanrijding te voorkomen week de motorrijder uit en kwam in de rechterberm ten val. Zij motor klapte tegen een boom en viel terug de rijbaan op. De inhalende personenauto is doorgereden. Getuigen van dit ongeval worden verzocht om contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Geldrop: Aanrijding tussen personenauto en vrachtauto op A67 Op de A67, ter hoogte van de oprit vanuit Geldrop, is donderdagmiddag rond 15.00 uur een 49-jarige vrouw uit Veldhoven zwaar gewond geraakt tijdens een botsing met een vrachtauto. Het slachtoffer wilde met haar auto, vanaf de oprit vanuit Geldrop, de A67 oprijden in de richting van Eindhoven. Hierbij raakte zij in de slip met haar auto en kwam in botsing met de vrachtauto van een 42-jarige Duitse chauffeur die op de rechterrijbaan richting Eindhoven reed. De auto van het slachtoffer kwam tegen de vangrail tot stilstand. De vrouw zat bekneld in het voertuig. Een traumahelikopter kwam ter plaatste om assistentie te verlenen. Het slachtoffer is zwaar gewond overgebracht naar het St. Anna ziekenhuis. Een 30-jarige automobilist uit België, die op het moment van het ongeluk op de linker rijbaan naast de vrachtauto reed, liep materiële schade op door de aanrijding.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Bossebaan zijn donderdagochtend tussen 10.10 en 12.10 uur 875 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 111 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.