Utrecht, januari 2001

PERSBERICHT

Op zaterdag 10 maart 2001 wordt voor de derde keer De Grote Muziekdag gehouden in Concert- en congresgebouw de Doelen in Rotterdam. Een landelijke muziekdag vol workshops, open podia en vele andere muzikale activiteiten speciaal voor jongeren van 12 tot 20 jaar die zelf muziek maken. Pop, klassiek, wereldmuziek, instrumentaal, zang, dans: het is er allemaal!

Zelf muziek maken en samen spelen staan voorop op De Grote Muziekdag. Onder leiding van vakmensen kun je deelnemen aan talloze, zeer uiteenlopende workshops. Speel mee met profs, maak kennis met allerlei muzieksoorten en ontmoet leeftijdgenoten die net als jij gek zijn op muziek. Voor elk instrument en voor iedere stem is er wel een workshop op jouw eigen niveau. Wat dacht je van Samples en grooves, Muziek en theater, Sambadansen, Koor en megasymfonieorkest, en Zuid-Amerikaanse big-band? Of voel je meer voor Zuid-Afrikaanse muziek, Jazzmuziek of Braziliaanse percussie? En dit is nog maar een greep uit het workshopaanbod!

Behalve deelname aan workshops is er nog veel meer te beleven in de Doelen. Er zijn open podia waar je jezelf met een groepje of met je orkest kunt laten horen, er zijn optredens van muziekgroepen en orkesten, en je kunt een bezoekje brengen aan de informatie-muziekmarkt. In verschillende Supersessies kun je meezingen in een black gospelchoir, filmmuziek maken of improviserend swingen op je instrument. Laat je ook eens meerstemmig horen in de kettingcanon die door het hele gebouw zal gonzen.

Net als vorig jaar hopen we op een bezoekersaantal van 3000 jongeren uit het hele land. De Grote Muziekdag is daarom dè gelegenheid mensen te ontmoeten, nieuwe ideeën op te doen en vooral .... veel muziek te maken! Kom dus naar De Grote Muziekdag en neem je vrienden, je klas of het orkest waarin je speelt mee.

De Grote Muziekdag is een samenwerkingsproject van Unisono - de landelijke koepel van organisaties voor amateurmuziek, blaasmuziek en koorzang - met de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) en cultuurtempel de Doelen als Rotterdamse partners. Als muzikale experts staan zij samen garant voor een dag vol verrassingen.

Wil je meer weten? Geef je naam en adres door aan LOAM en wij sturen je het programma met een inschrijfformulier:

LOAM / De Grote Muziekdag
Keizerstraat 3
3512 EA Utrecht
tel: 030 - 2302301
fax: 030 - 2300280
e-mail: loam@loam.nl
www.loam.nl

Noot aan de redactie,