PR FACTORY

Nieuwe trends op gezondheidsbeurs in Rai Amsterdam

Persbericht

maart 2001

Nieuwe trends op Gezondheidsbeurs in RAI Amsterdam

Beurs voldoet in behoefte van steeds meer Nederlanders om gezonder en bewuster te leven

Op 10 en 11 maart 2001 staat de RAI voor de tweede keer in het teken van gezondheid. Gedurende dit weekeinde kan de bezoeker op 7.500 vierkante meter weer alles vinden op het gebied van health, beauty en fitness. Nu echter met een nog groter aanbod dan vorig jaar aan stands, lezingen, workshops, demonstraties en podiumshows. De Gezondheidsbeurs is bewust breed opgezet. De bezoeker vindt er alles wat kan bijdragen aan een gezonde balans tussen lichaam en geest. Van gezonde voeding tot stressbeheersing en van cosmetische chirurgie tot populaire moderne sporten als Power Yoga en Tai Chi. Tijdens de beurs wordt bovendien het startsein gegeven voor de actie voor de Stichting Kind en Brandwond.

Niet alleen informatief, maar ook interactief!
De Gezondheidsbeurs is niet alleen informatief, maar geeft bezoekers ook de kans om direct kennis te maken met nieuwe producten, sporten, leefmethodes en dergelijke. Workshops, seminars, demonstraties en podiumshows vormen een essentieel onderdeel.

Noviteiten en trends
Power Yoga en Ground control
Dit zijn twee voor Nederland nieuwe begrippen op het gebied van fitness en sportbeoefening, die nu voor het eerst aan het grote publiek worden getoond. De grondleggers van deze twee nieuwe methodes in Nederland, respectievelijk Debbie Jenner en Tonnie Goes, zullen gedurende het gehele
weekend workshops geven waar het publiek actief aan kan meedoen.

Facial Fitness
De populaire Engelse Eva Fraser zal haar 'Facial Fitness Methode' ook in Nederland gaan presenteren, een echte Nederlandse primeur. 'Facial Fitness' is een natuurlijke facelift, gebaseerd op dagelijkse oefening van de verschillende gezichtspieren om het verouderingsproces te vertragen. Eind maart verschijnt de Facial Fitness cursus op de Nederlandse markt in de vorm van een video en boek.

Startsein actie Stichting Kind en Brandwond
Tijdens de Gezondheidsbeurs zal in samenwerking met het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk het startsein worden gegeven voor een landelijke actie om de Stichting Kind en Brandwond onder de aandacht van het publiek te brengen. Dit natuurlijk met als doel om zoveel mogelijk donaties voor deze
stichting binnen te halen. Op de Gezondheidsbeurs 2002 zal het eindresultaat van deze actie bekend worden gemaakt. Gedurende dit jaar zal deze actie ook worden ondersteund tijdens andere publieksevenementen, onder meer op het TT-Circuit Assen.

Zuurstoftherapie
Tijdens de beurs wordt voor het eerst de zuurstoftherapie gepresenteerd in de vorm van het Oxion apparaat van de Duitse Professor Dokter Manfred von Ardenne. Deze revolutionaire therapie maakt gebruik van geïoniseerde zuurstof en voorkomt een voortijdige veroudering van de cellen en het verhoogt het immuunsysteem. Het apparaat kan tijdens de beursdagen door de beursbezoekers worden getest.

ReviFace(r)
ReviFace(r) is een nieuw voedingssupplement op natuurlijke basis, bedoeld om rimpels te vervagen en de huid elastischer te maken. ReviFace@ is wetenschappelijk bewezen na jarenlang getest te zijn in diverse erkende laboratoria.

Live demonstraties cosmetische chirurgie met Robert Schoemacher Voor de eerste keer zal de bekende cosmetisch chirurg Robert Schoemacher van het Medisch Centrum Scheveningen op een publieksbeurs 'live on stage', diverse cosmetische behandelingen laten zien.

Klanktherapie voor kinderen met ADHD
Tijdens een aantal workshops in een van de theaters zal een therapie worden gedemonstreerd, die toepasbaar is op hyperactieve kinderen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van therapeutische stemvorken.

Biologische, macrobiotische, vegetarisch voeding en zuivelvervangers.
De trend van de verschuiving van het traditionele Nederlandse voedingspatroon naar tal van anderen, meer natuurlijk en biologische producten is al jaren merkbaar. De Gezondheidsbeurs toont dit jaar een
ongekend grote mate van alternatieven voor vlees, zuivelproducten e.d. Uiteraard kan op de beurs worden geproefd hoe lekker de verschillende alternatieven zijn. In workshops kan men zelf de bereiding van de gerechten meemaken. Diverse voedingsbureau's geven lezingen die u meer informatie geven over het onderwerp 'voeding'.

RSI-therapiën
RSI is al langer een actueel onderwerp, maar juist recentelijk is gebleken dat hier onder meer in het bedrijfsleven nog onvoldoende aandacht aan wordt besteed. De snelst groeiende patiëntenvereniging is de RSI Patiëntenvereniging, met inmiddels al vele duizenden leden. Zij richten zich niet alleen op de therapieën ter genezing van RSI en het ordenen van de wildgroei hierin. Maar zij richten zich voornamelijk op het voorkomen van RSI en dan met name bij kinderen, aangezien men op steeds jongere leeftijd en intensiever gebruik maakt van computers.

Voor klachten als osteoartritis en fibromyalgie worden tijdens de beurs twee nieuwe voedingssupplementen gepresenteerd onder de naam Natures Gift

Wat er verder te zien en te doen is op de beurs: Visagie adviezen met Lancôme
Vitamine adviezen van Davitamon
4 theaters met in totaal meer dan 60 lezingen, seminars en workshops Lezingen over o.a. muziektherapie, feng shui, fysiotherapie, EHBO en RSI
Voet- en nekmassage met Aveda
Haarmetamorfoses door de Nederlandse topkapper Richard Koffijberg Culinaire ontdekkingen op de Santé stand
Doe gratis mee aan yoga sessies
Maak kennis met (nieuwe) producten van o.a. Mona, Quaker Oats, Hansaplast,Palmolive, Riedel (Vitamientje), Knorr, Conimex, Lancôme, Roche Nederland en Spadel Nederland

Speciaal thema: 'Kinderen en Gezondheid'
De Gezondheidsbeurs staat in 2001 stil bij het speciale thema 'Kinderen en Gezondheid'. Naast speciale workshops en lezingen, vindt u tal van stands op dit gebied. Om het thema kracht bij te zetten, zal dit jaar een deel van de opbrengst van de Santé Gezondheidsbeurs naar een goed doel gaan. De keus is gevallen op de Stichting 'Pleisterclowns'.

Hoofdsponsors van de Gezondheidsbeurs zijn:
het gezondheidsmagazine Santé, Palmolive Vitamins, VrouwOnline, Davitamon en Noordzee FM.

Openingstijden
Zaterdag 10 maart 10.00-18.00
Zondag 11 maart 10.00-18.00

Infolijn: 0165-503 554, dagelijks van 09.00 tot 21.00 uur Internet: www.gezondheidsbeurs.nl
E-mail: info@gezondheidsbeurs.nl

Kaartverkoop
Aan de loketten van de RAI (Noord-/Oosthal) fl 25,- Op vertoon van een 65+ pas fl 20,- Kinderen tot en met 12 jaar gratis

Op de site www.gezondheidsbeurs.nl kan men zelf kortingsbonnen uitprinten, die recht geven op een korting van 5 gulden op bovengenoemde tarieven.

Reisinformatie
Voor reisadvies, actuele reisinformatie en prijzen kun je de NS Reisplanner op het internet raadplegen of bellen met 0900-9292. Bovendien kun je via dit nummer ook worden geïnformeerd over het aansluitend bus- en metrovervoer.


07 mrt 01 11:51