Horses of the Dutch



Jubileum Rijpaardenveiling Dronten

Dronten Zaterdag 10 maart aanstaande zal er voor de 25e keer een KWPN-Rijpaardenveiling gehouden worden in de Flevomanege in Dronten. Deze jubileumveiling zal dan ook een extra feestelijk tintje meekrijgen. Er zijn in al die jaren een groot aantal paarden via de veiling in Dronten van eigenaar veranderd. Grotendeels zijn deze paarden in Nederland gebleven maar ook buitenlandse kopers vertoeven graag op de Dronter veiling. Vele van de in Dronten geveilde paarden hebben reeds hun sporen in de sport verdiend.

Evenals voorgaande jaren is er op donderdag 8 maart vanaf 15.00 uur een kijkmiddag voor gegadigden. De zaterdag zal, anders dan alle voorgaande jaren, pas s middags om 15.00 uur starten met de presentatie aan de hand, aansluitend gevolgd door het voorrijden onder het zadel en het vrijspringen. s Avonds om 19.00 uur begint de daadwerkelijke veiling. De veilingcommissie hoopt ook deze jubileumveiling weer een gezellige sfeer te creëren en zal op de veilingavond voor een spectaculaire show zorgen.

Er kunnen voor deze veiling KWPN-rijpaarden worden opgegeven in de leeftijd van 1 t/m 8 jaar. De paarden zullen bij de eigenaren thuis beoordeeld worden. Er wordt hierbij voornamelijk gekeken naar exterieur, beweging, afstamming en sportprestaties. De geselecteerde paarden worden onder leiding van Dr. K. van Muiswinkel van Dierenkliniek Noord-Nederland in Emmeloord klinisch en röntgenologisch gekeurd.



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer