PERSBERICHT

WK IJSSPEEDWAY ASSEN - 10 11 maart 2001

Locatie: IJsbaan DeSmelt te Assen

De competitie voor het IJsspeedway Wereldkampioenschap 2001 wordt verreden over 3 kwalificatierondes, 2 semifinales en 4 finales. De 3 kwalificatierondes zijn intussen verreden op 13 en 14 januari in Saalfelden (Oostenrijk) en Ekaterinenburg (Rusland) en op 21 januari in Gavle (Zweden). De beste 10 rijders + 1 reserve van de voorrondes mochten in 2 semifinales uitmaken welke 18 coureurs de 4 finales mogen rijden.

De Nederlanders hebben zich niet kunnen plaatsen voor de finales. Nederlands beste rijder Tjitte Bootsma kwam tot een 11e plaats in zijn semifinale. Hij heeft in Assen echter wel een plaats dankzij de regel dat een organiserend land een vaste startplaats heeft voor een nationale rijder.

Veel Russen hebben zich voor de finales geplaatst, namelijk wereldkampioen Kiril Drogalin, hij won semifinale 1, Juri Polikarpov, Alexander Moskovka, Valery Pertsev, nieuwkomer Vitali Khomitsevich, Vladimir Fadeev en ook de tweede reserve is een Rus, namelijk Maxim Baraboshkin. Uit Tjechie heeft Antonin Klatovsky junior zich geplaatst, wiens vader jarenlang vaste gast was in Assen, en hij wordt vergezeld door Valery Ivanov, van oorsprong een Rus die door de Tsjechische bond voor dit jaar van een licentie is voorzien. Daarnaast komen er twee Finnen, Jahri Ahlbom en de jonge Antti Aakko, twee Duitsers: Jurgen Liebmann, die verrassend sterk rijdt en de Duitse Rus Viatcheslav Nikulin, twee Zweden: good old Per Olof Serenius en Ola Westlund, die na jaren afwezigheid dit jaar zijn rentree maakt omdat hij het zo leuk vindt en twee Oostenrijkers: Franz Zorn dus, die zijn jonge teamgenoot en leerling Markus Skabraut de eerste reserveplaats zag veroveren.

De eerste finale werd gehouden in Krasnogorsk bij Moskou op 17 en 18 februari, daarna volgde Saransk op 21 en 22 februari, vervolgens de derde finale in Assen op 10 en 11 maart en als laatste Berlijn op 17 en 18 maart.



DE DEELNEMERS

1. Valeri Pertsev

2. Viatcheslav Nikulin

3. Alexander Balashov

4. Antonin Klatovsky

5. Per-Olof Serenius

6. Alexander Moskovka

7. Tjitte Bootsma

8. Vladimir Fadeev

9. Yuri Polikarpov

10. Antti Aakko

11. Kiril Drogalin

12. Ola Westlund

13. Vitali Khomitsevich

14. Franz Zorn

15. Valeri Ivanov

16. Maxim Baraboshkin
reserves

17. Jurgen Liebmann

18. Markus Skabraut



Toegangsprijzen en kaarten bestellen:

Vanaf nu kunnen ook kaarten via e-mail worden besteld. Er kunnen alleen kaarten voor Assen besteld worden. Het betreffen kaarten voor vrijdag, zaterdag en zondag Helaas zijn de kaarten voor de Hoofdtribune A
en de Bochttribune B op zaterdag uitverkocht !
Kaarten vrijdag volwassenen (alle)f 10
Kaarten vrijdag kinderen tot 12 jaar f 5
Kaarten Hoofdtribune A, zondagf 50
Kaarten Bochttribune B, zondagf 50
Staanplaatsenf 35
Staanplaatsen kinderen tot 12 jaar f 10
Kaarten bestellen ?
Vermeld duidelijk uw naam, voorletters, adres, postcode en woonplaats en natuurlijk welke dag, welke tribune (A, B of staanplaats) en hoeveel kaarten u (per dag) wilt hebben. Indien er gegevens ontbreken wordt de bestelling niet in behandeling genomen. Indien u kaarten heeft besteld dan krijgt u z.s.m. bericht over uw bestelling. ijsspeedway-assen@amazed.nl

Inlichtingen overnachtingen:

VVV Assen, Marktstraat 8-10, 9401 JH Assen, tel: 0592-314324, fax: 0592-317306.

Naast het IJsstadion bevindt zich een bewaakte kampeerplaats voor caravans met toiletten, douches en een kantine. Uiteraard gaat kamperen hier tegen betaling.

Prijs (onder voorbehoud) f 10,- per dag (24 uur).



TV REGISTRATIE

In opdracht van de Stichting IJsspeedway Assen verzorgt LDP/Lee van Dam Productions BV de TV-registratie van deze immer spectaculaire en druk bezochte races. De finale van het WK IJsspeedway 2001 op 10 en 11 maart a.s. wordt o.a. uitgezonden op: Eurosport NTV-Plus (Rusland)
Veronica - Motor TV
TV Drenthe
SBS-6