Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

Er-op-Uit! 2001: totaal vernieuwd!
8 maart 2001
Vanaf 10 maart aanstaande ligt de nieuwe Er-op-Uit!, het ideeënboek voor een dagje uit, in de winkel. Het boekje heeft dit jaar een totaal andere uitstraling dan de afgelopen jaren het geval was. Daarnaast is het aanbod uitgebreider dan ooit. De ideeën in het boek zijn geselecteerd op een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Nieuw dit jaar zijn zestien skatetochten van station naar station, negen prachtige tuinen en dertien nieuwe musea. Bovendien heeft Er-op-Uit! exclusieve aanbiedingen voor de vaste klanten van NS.

Een andere belangrijke verandering is dat per 1 april a.s. voor de bestemmingen in Er-op-Uit! geen Rail Idee meer wordt verkocht. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

· Rail Idee kan niet meer concurreren met andere aanbieders van toeristische bestemmingen. Was Rail Idee een voordelig alternatief, nu is de klant met kortingen van anderen vaak goedkoper uit.
· Daarnaast kan de klant nu op veel andere verkooppunten terecht voor een entreebewijs met korting.

De pocket, die 272 paginas telt, kost fl. 9,75 ( 4,42) en is verkrijgbaar bij 5200 verkooppunten in Nederland, zoals NS-loketten, postkantoorwinkels, VVV- en ANWB-kantoren, de grotere AH-filialen en de meeste boekhandels en tijdschriftenwinkels. Er-op-Uit! wordt jaarlijks uitgegeven in een oplage van 650.000.