Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 10-03-2001 Persbericht district Sittard
Zaterdag 10 maart 2001

District Sittard

Sittard, Hardleerse automobilist

Op vrijdagavond, omstreeks 22.45 uur werd in een geparkeerde auto op een parkeerplaats in de Putstraat in Sittard een man aangetroffen die behoorlijk alcohol had genuttigd. De man, een 43 jarige inwoner van Urmond, zei tegen de agenten dat hij niet wilde gaan rijden maar dat hij even iets uit de auto moest pakken. Hem werd te verstaan gegeven de auto te laten staan.

Even later zagen de agenten de man toch met de auto vertrekken waarop hem een stopteken werd gegeven. Uit de daaropvolgende ademanalyse bleek een promillage van meer dan 3 o/oo. De man werd aangehouden en voor het opmaken van proces verbaal overgebracht naar het politiebureau. Tevens bleek de man bleek al sinds oktober 2000 een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben.

Beek, Bejaarde wandelt over de A2

Op vrijdagavond, omstreeks 18.45 uur, werd bij de meldkamer gemeld dat een bejaarde man over de A2 ter hoogte van Beek richting Eindhoven liep. Een patrouille die ter plaatse ging trof op de vluchtstrook een 81 jarige man uit Geleen aan die de agenten vertelde dat hij op weg naar huis was. De man werd na vermanend te zijn toegesproken door de agenten op zijn thuisadres afgeleverd.