Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Op 10 maart in De Halle

10e THEATER CHANTANT

Op zaterdag 10 maart aanstaande biedt het podium van De Halle volop amusement met de tiende editie van het Theater Chantant, een programma dat muziek, anekdotes, sketches en verhalen combineert. De basis van het programma wordt sinds jaren gevormd door een aantal regionale beroemdheden: Sankie Koster, Frans de Schepper en Ambras. Dit keer is ook verhalenverteller Cijril Peeters te horen op de zeer gevarieerde Zeeuwse avond in cultureel centrum De Halle. Hoogtepunt van de avond wordt traditiegetrouw een gezamenlijk optreden.

Omdat de vorige edities van Theater Chantant steevast uitverkocht waren, is het raadzaam vroeg kaarten te reserveren. Dit kan bij De Halle, telefoon 0115-562140, of via Ambras, telefoon 0114-315289 en e-mail: ambras@softhome.net.
Het Theater Chantant begint om 20.00 uur. Alhoewel de regionale beroemdheden nauwelijks nog enige introductie behoeven, volgt hierna een korte presentatie om u alvast in de stemming te brengen!

Sankie Koster
Sankie Koster is afkomstig uit Overslag en een goede bekende van de liefhebbers van het streekdialect. Ze is regelmatig de beluisteren in het dialectenprogramma Zwemer bij Omroep Zeeland. Op de haar 'eigen-wijze' wijze vertelt Sankie Koster over mensen en gebeurtenissen uit de regio, soms serieus maar ook met humoristische typetjes.

Frans de Schepper
Frans de Schepper is de sympathieke Hulstenaar die met sketches in het sappige dialect van zijn geboortestreek Raopenburg de lachers op zijn hand weet te krijgen. Hij speelt moeiteloos de rol van clown Francesco di Creatore, Siesken de Flierefluiter, Napoleon en de Orgeldraaier. De Schepper zal ongetwijfeld inspelen op de Axelse omgeving en actualiteit.

Ambras
Ambras is eveneens afkomstig uit Hulst en bracht vorig najaar z'n derde CD uit, getiteld 'k èn beet! Natuurlijk wordt hiervan een aantal nummers ten gehore gebracht. Aanvankelijk bestond het repertoire van Ambras uit liedjes met een historische oorsprong. Inmiddels nemen de door zanger Piet Scheerders geschreven liedjes en bijbehorende verhalen een steeds belangrijker plaats in.

Cijril Peeters
Voor de eerste keer zal het Axelse podium worden betreden door verhalenverteller Cijril Peeters. Peeters is geboren in St. Jansteen maar sinds z'n trouwen woonachtig op de Clinge. Hij treedt al op vanaf begin jaren '90, onder meer voor het goede doel. Zijn verhalen zijn vaak gebaseerd op jeugdherinneringen, maar Peeters doet ook inspiratie op door z'n ogen en oren de kost te geven. Alle verhalen zijn waar gebeurd!