WIE IS ER BANG VOOR DE W.T.O.?
Een publieksbijeenkomst over de Wereld Handelsorganisatie zondag 11 maart, 14.00 - 17.00 uur
Rode Hoed
Keizersgracht 102 Amsterdam
(op loopafstand van A'dam CS)

WIE IS ER BANG VOOR DE W.T.O.?

Het is ruim een jaar geleden dat de vergadering van de Wereld Handelsorganisatie WTO in Seattle zo spectaculair mislukte. Door die gebeurtenis kwam er veel aandacht voor de WTO en de problemen die verband houden met internationale handel en globalisering.

Daarna is het weer stil geworden rondom de WTO.
Maar of er nu wel of geen aandacht van de media is, de WTO werkt door. Net als de Europese Commissie, die namens de EU- lidstaten opereert binnen de WTO, en voorstander is van de meest drastische deregulering. Maar ook de 'andere kant' zit niet stil. Kritische organisaties en bewegingen volgen de ontwikkelingen nauwgezet en werken aan het formuleren van antwoorden.

Momenteel worden voorbereidingen getroffen voor een nieuwe top in Qatar, in november 2001. Twee thema's die centraal staan zijn landbouw en diensten.

De bijeenkomst die wij organiseren begint met een inleiding van Erik Wesselius (onderzoeker van Corporate Europe Observatory en het Transnational Institute) over de ontwikkelingen sinds 'Seattle'. Hij gaat daarbij met name in op de gevolgen van de liberalisering van de dienstensector.
Vervolgens schetst Niek Koning de situatie op het gebied van landbouw, een van de meest omstreden WTO-thema's.
Vertegenwoordigers van NOVIB, de FNV, Milieudefensie en XminY Solidariteitsfonds zullen vervolgens ingaan op de vraag wat hen, en anderen, te doen staat.

Wij hopen op uw aanwezigheid

Deze bijeenkomst is een initiatief van: CEO, Werkgroep Globalisering Delft-Den Haag, Milieudefensie, XminY Solidariteitsfonds