Politiebericht Friesland: Friesland 13-03-2001 Politieberichten van 12/3 (13.00 uur) tot 13/3 (07.00 uur)

Leeuwarden: winkeldiefstal
Een 55-jarige inwoner van Leeuwarden is maandag om 13.40 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Bilgaardpassage. De man werd door winkelpersoneel betrapt toen hij onder zijn jas een pak wasmiddel wilde meenemen zonder te betalen. De verdachte werd aan de politie overgedragen.

Dokkum: winkeldiefstal
Een 42-jarige inwoonster van Dokkum is maandag om 13.00 uur aangehouden, nadat ze door personeel van een winkel aan de Hoogstraat was betrapt op het stelen van een aantal kledingstukken. De vrouw verzette zich hevig tegen haar aanhouding en moest door een aantal medewerkers van de winkel in bedwang worden gehouden tot de politie arriveerde.

Sierswoude: motorrijder gewond
Een 22-jarige inwoner van Ureterp is maandag om 17.30 uur gewond geraakt, toen hij op de Binnenwei met zijn motor tegen een boom botste. De man was in een bocht in de rechterberm terechtgekomen en was er niet in geslaagd zijn voertuig weer onder controle te krijgen, waarna hij tegen de boom belandde. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht, waar bleek dat hij een arm op twee plaatsen had gebroken.

Leeuwarden: diefstal uit kantoor
Een onbekende man heeft maandag rond 19.00 uur uit een kantoorgebouw aan de Zuiderkruisweg onder meer twee portefeuilles en een mobiele telefoon weggenomen. De man is volgens getuigen via de hoofdingang het pand binnengelopen en heeft enig tijd in het pand rondgelopen. Omdat in het bedrijf regelmatig stagiaires werken kreeg niemand argwaan. Toen de man verdwenen was, werd ontdekt dat uit een handtas en een jas de genoemde goederen weggenomen waren. Het signalement van de man luidt: leeftijd 20 tot 22 jaar, lengte ca. 1,75 meter, tenger postuur, een enigszins vale huidskleur, kort blond haar met slagen en gekleed in een groene kaki trui en een beige broek.

Heerenveen: poging diefstal auto
Onbekenden hebben tussen maandag 15.00 en 23.00 uur getracht een auto te stelen die geparkeerd stond aan de Beugel. Nadat een deur was geforceerd heeft men getracht de contactdraden van de auto door te verbinden om de auto te starten. Die poging is kennelijk mislukt. Uit de auto wordt verder niets vermist.

Burgum: brand Rendac
Op het terrein van de Rendac aan de Damsingel heeft maandag omstreeks 23.40 uur brand gewoed. De brand werd door medewerkers ontdekt in de ontvangsthal van het bedrijf. Daar bevond zich een zeecontainer met onder meer een dieseltank en branders, die dienen ter verwarming van het water waarmee geleegde vrachtwagens worden schoon gespoten. Er was sprake van een uitslaande brand, die de brandweer snel onder controle had. Men is nog wel enige tijd bezig geweest met het blussen van de brandende bitumen dakbedekking. De politie heeft tot 00.50 uur de omgeving van het bedrijf afgezet. De Technische Recherche zal een onderzoek instellen naar de mogelijke oorzaak van de brand.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272