HANDSPRING INTRODUCEERT SUPERPLATTE VISOR MET KRACHTIGE

UITBREIDINGSMOGELIJKHEDEN

Visor Edge combineert plat en state-of-the-art design met de uitbreidbaarheid van
Springboard in een nieuwe, oplaadbare handheld computer

Mountain View, Calif., (13 maart 2001) - Handspring, Inc., (NASDAQ: HAND) kondigt vandaag Visor EdgeTM aan, een extreem platte handheld computer met eindeloze uitbreidingsmogelijkheden, waarmee draagbaarheid en flexibiliteit worden toegevoegd aan de populaire Visor reeks van uitbreidbare handheld computers. Visor Edge is Handspring's eerste handheld met een plat ontwerp, waarin een gestroomlijnde en lichtgewicht metalen behuizing worden gecombineerd met de optionele uitbreidbaarheid van het Springboard platform. De Engelse versie Visor EdgeTM is direct verkrijgbaar in drie metallic kleuren via Handspring.co.uk en vanaf het einde van de maand in geselecteerde verkooppunten in de Benelux en de rest van de wereld. De Franse versie wordt in april/mei verwacht. De Visor EdgeTM zal NLG 1,190 / BEF 22,900 incl. BTW/VAT gaan kosten. De verkrijgbaarheid van de diverse kleuren kan per verkooppunt verschillen.

Handspring presenteert het product vandaag in gelijktijdig plaatsvindende evenementen in Mountain View, New York, en Londen. Handspring zendt het evenement vanuit het hoofdkwartier van Handspring in Mountain View uit via het Web om 11:30 uur PST (8.30 p.m. lokale tijd). Op Handspring.co.uk bevindt zich een link naar de Webcast.

Visor EdgeTM biedt een helder monochroom scherm, een oplaadbare accu en alle voordelen van de uitgebreide functies van de populaire Visor Platinum edition. De Visor Edge is gebaseerd op Palm OS 3.5.2H2 en is het eerste Visor product dat verkrijgbaar is in een metalen behuizing, uitgevoerd in drie nieuwe metallic kleuren: zilver, blauw en rood. Met het kleine en gemakkelijk afneembare Springboard slot, dat eenvoudigweg op en van de achterzijde van het product kan worden geschoven, is Visor Edge compatibel met alle bestaande Springboard modules die Palm OS 3.5 ondersteunen.

Het afneembare slot biedt de klant de mogelijkheid om Springboard uitbreidingsproducten te gebruiken op het moment dat die nodig zijn. Tegelijkertijd biedt de Visor Edge de voordelen van een platter ontwerp wanneer deze modules niet worden gebruikt.

"De consument was enthousiast over onze eerste Visor producten vanwege de mogelijkheden die met het Springboard expansionslot binnen handbereik kwamen. Visor EdgeTM is een natuurlijke stap in de evolutie van de Visor reeks en voegt daaraan een stijlvoller ontwerp en betere draagbaarheid toe, terwijl de compatibiliteit met alle Springboard uitbreidingsmodules gehandhaafd blijft", aldus Ed Colligan, Senior Vice President of Sales and Marketing van Handspring. "We hebben goede feedback ontvangen over het bijzondere design van Visor Edge en bovendien vinden de klanten de mogelijkheid om snel het Springboard expansionslot te kunnen aanbrengen een belangrijke plus."

Uitgebreide functies
Behalve het bijzondere en exclusieve ontwerp, heeft Handspring nog twee belangrijke softwarefuncties toegevoegd aan de Visor EdgeTM: Fast Lookup en Silent Alarm. Met de functie Fast Lookup zijn de contactgegevens via de toepassingsknoppen sneller toegankelijk, zonder dat daarbij gebruik hoeft te worden gemaakt van de pen of tekstinvoer via Graffiti.

De functie Silent Alarm biedt een uitsluitend visuele herinnering aan afspraken, ideaal voor gebruik tijdens vergaderingen of bij andere gelegenheden waar hoorbare waarschuwingssignalen minder gewenst zijn. Wanneer het Silent Alarm is geactiveerd, begint het lampje onder de aan/uit-toets te knipperen om u, zonder anderen te storen, attent te maken op uw volgende afspraak.

De Edge Connector
Het afneembare Springboard slot voor Visor EdgeTM past in de Edge Connector, een kleine connector aan de achterzijde van de handheld, zodat bestaande Springboard modules gemakkelijk kunnen worden gebruikt met Visor Edge. Wanneer de uitbreidingsproducten niet worden gebruikt, wordt de Edge Connector beschermd door een klein, scharnierend metalen klepje op de metalen flip cover van de Visor EdgeTM.

Andere uitbreidingsmodules kunnen specifiek worden gebouwd zodat ze passen bij het ontwerp van de Visor Edge. Wij verwachten in de komende maanden van externe ontwikkelingspartners uitbreidingsmodules die direct op de Edge Connector passen. Uitbreidingsmodules die op dit moment voor de Edge worden ontwikkeld, worden specifiek ontworpen voor gebruik met de Visor Edge. Meer informatie over de Edge Connector en gratis materiaal over de ontwikkeling zijn verkrijgbaar via Handspring.com/developers.

Details over de Visor Edge
Visor Edge wordt geleverd met 8MB RAM en is uitgerust met de basisfuncties van de Visor productlijn, zoals uitgebreide toepassingen, ondersteuning van USB, compatibiliteit met Mac OS direct uit de doos en het innovatieve Springboard expansionslot. Het afneembare Springboard slot biedt de flexibiliteit en kracht van Springboard modules en de voordelen van het platte ontwerp wanneer de modules niet worden gebruikt

Een oplaadbare lithium-ion accu levert de voeding voor de Visor Edge en biedt drie tot vier weken normaal gebruik op één enkele lading. Bovendien heeft de Visor Edge voor het opladen slechts weinig tijd nodig: na het plaatsen van de handheld in de lader, is de Visor Edge binnen enkele minuten opgeladen. Visor Edge maakt gebruik van de snelste Palm OS processor, de DragonBall VZ 33MHz processor, die taken als het zoeken van gegevens in adresboek- en kladbloktoepassingen, het sorteren van bestanden en openen en wissen van items uit de toepassingsstarter bijzonder snel afwerkt. De monochrome display ondersteunt 16 grijstinten (4-bit grijsschaal) voor heldere, duidelijke grafische afbeeldingen.

Visor Edge is gebaseerd op Palm OS 3.5, door Handspring geoptimaliseerd voor snelle prestaties en USB connectivity. Zoals alle Visor producten is Visor Edge honderd procent compatibel met Palm OS, waardoor de gebruiker duizenden toepassingen kan downloaden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Kwok Sing Sit
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304343
Fax: +31 20 5304331
Email: kwoks@text100.nl
URL: http://www.text100.com