Politiebericht Groningen: Diversen 13-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 13 maart 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: man aangehouden
De politie heeft maandagmiddag aan de Grote Markt in Groningen een 31-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was zwaar onder invloed van alcohol en zwalkte de rijbaan van de Grote Markt over. Een voorbijganger kon ternauwernood voorkomen dat de man door een bus werd overreden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. De man krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Groningen: flessentrekster
In een restaurant in de Herestraat in Groningen heeft de politie maandagmiddag een 49-jarige vrouw uit de Stad aangehouden. De vrouw had voor ruim dertig gulden gegeten en gedronken en kon nadien de rekening niet betalen. De politie werd gewaarschuwd en de vrouw werd meegenomen naar het bureau waar bleek dat de vrouw recentelijk vaker is aangehouden voor flessentrekkerij. Tegen haar is opnieuw proces-verbaal opgemaakt. De vrouw bleek ook nog 6 dagen hechtenis tegoed te hebben en is na verhoor overgedragen aan de parketpolitie. Ze is ingesloten.

Groningen: asielzoeker aangehouden
In het asielzoekerscentrum aan de Helsinkistraat in Groningen heeft de politie maandagmorgen een 20-jarige man uit Somalië aangehouden. De man had zich de afgelopen weken meerdere keren misdragen en was daarom de toegang tot het centrum voor de duur van 14 dagen ontzegd. Hij weigerde echter het gebouw te verlaten en de sleutel van zijn kamer in te leveren. Ook na meerdere vorderingen door personeel van het AZC wilde de man niet weggaan. Hij is daarop door de politie aangehouden voor huisvredebreuk. Daarbij kwam het tot een handgemeen met de politieagenten. De verdachte en een politieman liepen daarbij lichte verwondingen op. De man is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor heengezonden.

Groningen: oplichting
Wegens oplichting heeft de politie maandagmorgen aan de Stoepemaheerd in Groningen een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wilde met een stadsbus reizen en bij afstempeling van zijn strippenkaart bleek dat die kaart met een stof behandeld was waardoor de stempel er weer kon worden afgeveegd. De man is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden.

Groningen: auto in brand
Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van een 48-jarige man uit Bedum maandagavond in brand. De man reed op dat moment op de Stationsweg in Groningen. De brandweer rukte uit om de wagen te blussen. De eigenaar had de auto juist maandag gekocht en had de wagen nog niet verzekerd. Het voertuig is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Groningen: winkeldieven aangehouden
In de Pelsterstraat in Groningen heeft de politie maandagmiddag een 17-jarige man uit Hooghalen en een 29-jarige vrouw uit Roden aangehouden. Beiden waren in de Herestraat in een parfumerie gesignaleerd waar ze zich verdacht gedroegen. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf herkende de man en de vrouw van een eerdere winkeldiefstal in de parfumeriezaak. De politie werd gewaarschuwd en bij een onderzoek bleek dat beide verdachten in het bezit waren van parfums ter waarde van ongeveer duizend gulden. Tevens werden bij hen prijskaartjes gevonden van de tassen die ze bij zich droegen. Die hadden samen een winkelwaarde van nog eens ruim negenhonderd gulden. Volgens de verdachten hadden ze alles gekocht voor nog geen driehonderd gulden. De twee zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: valse naam
Wegens rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam heeft de politie maandagavond op de Van Lenneplaan in Groningen een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed in een auto en bleek bijeen verkeerscontrole geen rijbewijs en kentekenbewijs bij zich te hebben. Hij verklaarde dat de wagen van een kennis was en dat hij zijn rijbewijs was vergeten. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een valse naam had opgegeven en dat hij in het geheel niet in het bezit is van een rijbewijs. Na verhoor is hij met bekeuringen voor beide feiten heengezonden. De auto moest hij achterlaten bij de politie.

Delfzijl: snelheidscontrole
De politie heeft maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Hogelandsterweg in Delfzijl. Nabij de Borgweg passeerden 285 voertuigen de radarpost. 14 bestuurders reden sneller dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur.

Zuidbroek: oplegger gestolen
Een oplegger van een transportbedrijf in Zuidbroek is vrijdagnacht vanaf de Beneluxweg in die plaats gestolen. Het kentekenbewijs van de oplegger was al eerder dit jaar gestolen uit een kantoor van het bedrijf in Sappemeer. De oplegger, van het merk Pacton, vertegenwoordigt een waarde van 45.000 gulden. De politie onderzoekt de diefstal.

Delfzijl: ongeval met voetganger
Een 38-jarige voetganger uit Delfzijl stak maandagavond plotseling het Zwet in Delfzijl over. De man werd aangereden door een 51-jarige automobilist uit Appingedam en werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Noordwijk / Zevenhuizen: snelheidscontrole
Op de Noorderweg in Noordwijk werd maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Van de 424 passerende voertuigen overtraden er 27 de limiet van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid lag op 70 km per uur. In Zevenhuizen werd maandagochtend op de Oudestreek van 309 voertuigen de snelheid gemeten. Van de 309 passerende voertuigen reden er 7 sneller als de limiet van 80 km per uur. De snelste reed 105 km per uur.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.