Politiebericht Flevoland: district Zuid 13-03-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Westerink, 06-53737 697

Weedplantage ontruimd
ALMERE De politie heeft maandagmorgen aan De Steiger in Almere Haven een weedplantage ontruimd. In totaal werden op 100 m2 775 planten aangetroffen. De planten en diverse goederen zijn in beslaggenomen en vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanhoudingen na vechtpartij
ALMERE Een 32-jarige man uit Huizen en een 30-jarige Amsterdammer zijn maandagavond aangehouden voor openlijke geweldpleging. De mannen hadden eerder die dag vertoefd in een café in Almere Haven. Toen zij zich vervelend gedroegen, heeft de uitbaatster hun gevraagd de rekening te betalen en het café te verlaten. Zij weigerden dit echter en er ontstond een vechtpartij. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, vluchten de mannen in een boot het water op. Getuigen melden aan de politie dat de mannen mogelijk onder invloed van drugs waren en het niet onwaarschijnlijk was dat zij in het bezit waren van een vuurwapen. Aangezien dit een gevaar kan vormen voor henzelf of voor anderen, besloot de politie een achtervolging in te zetten. Daarvoor werden de boten van de brandweer, politie, de Reddingsmaatschappij en een vliegtuig van de politie ingezet. Uiteindelijk werden de mannen op het water tussen Oud-Valkenveen en Huizen aangehouden. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten op het Almeerse politiebureau.

Aanrijding met letsel
ALMERE Op het Spoorbaanpad is maandagavond een 47-jarige voetgangster uit Almere gewond geraakt na een aanrijding met een brommer. De 17-jarige bromfietser uit Almere reed over het Ridderspoorpad en zag bij de kruising met het Spoorbaanpad twee voetgangers op het fietspad lopen en wilde deze ontwijken door over het voetpad te rijden. De voetgangers gingen echter net het voetpad op en dit had een aanrijding tot gevolg. De vrouw is met een zware hersenschudding en verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De bromfietser was licht gewond aan zijn voet. De bromfietser bleek geen bromfietscertificaat te hebben en onverzekerd te zijn. De brommer is in beslag genomen.

Overval in café
ALMERE Diverse bezoekers van een café aan de Brink zijn maandagavond overvallen. Twee nog onbekende mannen dwongen ze onder bedreiging van een vuurwapen hun goederen, mobiele telefoons en geld, af te geven. Niemand raakte gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld.