- PERSBERICHT -

SIENNAX HAALT 14 MILJOEN EURO OP IN TWEEDE FINANCIERINGSRONDE

Europese ASP-prijswinnaar gewaardeerd door industrie en investeerders

AMSTERDAM, 13 Maart 2001 - Siennax International BV, de snel groeiende pure-play ASP, maakt vandaag bekend een succesvolle tweede financieringsronde te hebben afgesloten. Onder leiding van ABN AMRO Participaties heeft Siennax veertien miljoen Euro opgehaald bij belangrijke venture capital bedrijven: BHF Bank (Duitsland), CapMan Capital Management Oy (Finland), Residentie Investments (Nederland) en Sonera Corporation (Finland). Ook hebben bestaande financiers, waaronder Prime Technology Ventures, HGP, en Siennax' management en medewerkers opnieuw geïnvesteerd. Siennax zal het geld gebruiken om haar succesvolle one-to-many architectuur voor het leveren van applicaties verder te ontwikkelen en haar portfolio uit te bouwen.

"Deze succesvolle financiering laat zien dat de markt vertrouwen heeft in ASP's die werken via het one-to-many model en sterke banden hebben met onafhankelijke softwareleveranciers", aldus Herb Prooy, CEO en medeoprichter van Siennax. Siennax is één van de grootste Europese ASP's en heeft al 15.000 gebruikers van collaborative applicaties. Zeventig procent van deze groep maakt via één URL gebruik van meerdere bedrijfsapplicaties. De vooruitgang die Siennax heeft geboekt in de ASP-markt is vorige week beloond op de Europese ASP Summit in Rome. Siennax heeft daar de prijs "Expert Handling of the ASP Integration and Delivery Process" behaald.

"Investeerders zien dat Siennax grote potentie heeft om haar sterke groei voort te zetten. Siennax heeft bewezen de ASP-markt beter te begrijpen dan de meeste van haar concurrenten", aldus John Wong, senior investment manager bij ABN AMRO Participaties.

"In slechts negen maanden tijd heeft Siennax een gedegen bedrijf in Duitsland opgezet. De penetratie van de Duitse markt is vergemakkelijkt door het succes dat Siennax heeft behaald met bekende klanten zoals KPN, Solvay en Abz. We zijn er van overtuigd dat er een markt is voor ASP-diensten op het gebied van collaborative applicaties en dat Siennax beschikt over de technologie en de klanten die nodig zijn om een betrouwbare partner van Duitse bedrijven te zijn", zegt Clemens Busch, Investment Director van het Duitse BHF Private Equity.

Tom Paffen, Investment Manager van Residentie Investments heeft veel financieringsvoorstellen voor ASP's gezien, maar "Siennax' uitmuntende staat van dienst en sterke bedrijfsmodel waren doorslaggevende factoren voor onze deelname".

Siennax International
Siennax is een snel groeiende pure-play Application Service Provider (ASP) met een duidelijke focus: hosting van applicaties aan zakelijke gebruikers op geografisch verspreide locaties. Siennax levert volgens het one-to-many model verschillende applicaties via het internet. Deze applicaties zijn standaard, maar kunnen op ook maat gemaakt worden. Klanten kunnen via één URL gebruik maken van applicaties, ongeacht de verbinding, de locatie of het apparaat waarmee ze dat doen. Op deze manier kunnen bedrijfsprocessen sneller en efficiënter gemaakt worden, terwijl tegelijkertijd het 'total cost of computing ownership' verlaagd wordt. Siennax' portfolio omvat standaardapplicaties zoals beveiligde e-mail, intranet, extranet, e-commerce, e-learning, e-CRM, kennismanagement en documentmanagementapplicaties. Deze web-based applicaties zijn toegankelijk voor klanten via het internet en via het Wireless Application Protocol (WAP). Siennax heeft partnerovereenkomsten met onder meer Microsoft, IBM/Lotus, Sun-Netscape, Oracle, SABA, Scope, Zapwerk en Documentum. Voor meer informatie, zie www.siennax.nl.

Siennax is in 1998 opgericht en is een besloten vennootschap in handen van het management, de medewerkers, Twinning, Prime Technology Ventures en HGP. Het hoofdkantoor van Siennax is gevestigd in Amstelveen. Siennax heeft daarnaast kantoren in Enschede en Eindhoven, en Duitse kantoren in Kassel, Hamburg, Düsseldorf en München.

ABN AMRO Participaties
ABN AMRO Participaties is onderdeel van ABN AMRO Corporate Investments en een 100% dochteronderneming van ABN AMRO Bank NV. ABN AMRO Corporate Investments is verantwoordelijk voor de participatieactiviteiten van ABN AMRO wereldwijd en beheert een portefeuille van circa 2 miljard Euro. ABN AMRO Corporate Investments heeft vestigingen in veertien landen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Binnen haar investeringsfilosofie richt ABN AMRO Corporate Investments zich op een aantal specifieke marktsegmenten, waaronder de ICT-industrie; de afgelopen jaren heeft ABN AMRO Corporate Investments wereldwijd circa 350 miljoen Euro geïnvesteerd in ruim 85 bedrijven binnen dit marktsegment.

BHF Bank
BHF BANK, lid van de ING Group, is een Duitse commerciële bank die actief is op het gebied van Asset Management, Corporate Banking, Financial Markets en Private Banking. Klanten zijn middelgrote en grote bedrijven, financiële instellingen, overheidsorganisaties en private investeerders in Duitsland en andere landen. BHF Private Equity beheert een investeringsprogramma van 150 miljoen Euro bestemd voor venture capital investeringen en LBO-transacties.

CapMan Capital Management Oy
CapMan Capital Management Oy is een vooraanstaande private equity investeerder in de Noorse regio. Het bedrijf is gespecialiseerd in middelgrote management buy-outs en buy-ins, en investeringen op het gebied van IT, telecommunicatie en media. Op dit moment heeft CapMan investeringen ter waarde van ruim 950 miljoen Euro in haar beheer. Tot nu toe heeft CapMan in ongeveer honderd Finse en Europese bedrijven geïnvesteerd.

Prime Technology Ventures
PTV is een internationale venture capitalist, die investeert in software- en communicatiebedrijven. Met haar uitgebreide internationale netwerk en lange ervaring op dit gebied, biedt het value-added investeringen aan private bedrijven in Europa en Israël. Op dit moment heeft PTV een portefeuille van ongeveer $200 miljoen en heeft het in veertien bedrijven geïnvesteerd. PTV was voorloper in de veranderende Europese venture capital markt, waarbij investeren steeds meer servicegericht wordt.

Residentie Investments
Residentie Investments biedt venture capital en managementervaring aan vernieuwende bedrijven met een groot groeipotentieel. Residentie heeft een totale portefeuille van 500 miljoen Euro, waarvan bijna 200 miljoen Euro is geïnvesteerd in ongeveer vijftig snel groeiende Europese en Amerikaanse bedrijven. Tot nu toe zijn er ongeveer twintig internet investeringen geweest, waaronder InterXion, IP Globalnet, UniXs, Plus Integration, GlobalLearningSystems, Anachron en Imerge. Naast kapitaal en managementervaring, biedt Residentie haar partners een internationaal netwerk dat bestaat uit Friends Ivory & Sime Private Equity in Londen, Capiton AG in Berlijn en Redleaf Group, een Amerikaanse internetinvesteerder.

Sonera Corporation
Sonera (HEX:SRA, Nasdaq: SNRA) is een vooraanstaand internationaal leverancier van mobiele communicatiediensten en -applicaties. Door haar ervaring met mobiele communicatie, het internet en het leveren van diensten te combineren, wil Sonera een wereldwijde communicatie-operator en leverancier van transactie- en contentdiensten worden. In 2000 behaalde Sonera een omzet van 2.05 miljard Euro. Bruto winst was 1,86 miljard Euro. Sonera heeft meer 11.200 medewerkers in dienst.

Het Goede Paard (HGP)
HGP is een venture capitalist. Het is een besloten vennootschap in handen van Johan Vunderink en Bram Zwagemaker. Johan Vunderink was Chief Marketing and Sales Officer bij BSO, nu bekend als Atos Origin; Bram Zwagemaker was bij hetzelfde bedrijf Chief Financial Officer. HGP is sinds de oprichting van Siennax investeerder in het bedrijf. Bram Zwagemaker is voorziter van de Raad van Toezicht sinds 1998 en Johan Vunderink is lid van de Raad van Toezicht sinds 1999.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ezra van Tiel
Applied Communications
Tel: 020 531 3700
ezra@appliedcom.com
www.appliedcom.com