Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.45 uur
Vrouw beroofd van tas

AMERSFOORT Op maandag 12 maart werd een 22-jarige inwoonster van Amersfoort, het slachtoffer van beroving. De vrouw stond rond twaalf uur in de ochtend bij een bushalte aan de Schuilenburgerweg en werd door twee onbekende jongens beroofd van haar schoudertas. De twee verdachten reden op een fiets langs haar en trokken in het voorbijgaan de tas van haar schouder af. In de tas bevonden zich persoonlijke goederen en een mobiele telefoon. Het slachtoffer deed aangifte van de beroving.

Aanrijding letsel

LEUSDEN Op de kruising Burgemeester van der Postlaan met de Smidse en de Hertenhoeve vond maandagmiddag een aanrijding letsel plaats.

Een 17-jarige jongen uit Amersfoort reed op zijn fiets over het fietspad van de Burgemeester van der Postlaan in de richting van de Noorderinslag. Op dat moment reed een 36-jarige bestuurster uit Leusden met haar personenauto vanuit de richting van de Noorderinslag in de richting van de kruising.

Bij de kruising aangekomen wilde de 36-jarige vrouw rechtsaf slaan. Daarbij zag zij de fietser over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De 17-jarige jongen kwam op de motorkap van de auto terecht en viel hierna op het wegdek. De inmiddels gewaarschuwde ambulance kon het slachtoffer ter plaatse behandelen.

De jongen ging met licht letsel aan zijn handen en benen naar huis. De vrouw bleef ongedeerd.

Bejaarde biedt hulp maar wordt slachtoffer

AMERSFOORT Een 80-jarige man uit Amersfoort wilde maandagmiddag op zijn fiets boodschappen gaan doen. Toen de man de brandgang aan de Seringstraat uitreed zag hij een man op straat liggen. De Amersfoorter wilde behulpzaam zijn en samen met een onbekend gebleven vrouw probeerde hij de man op te beuren en te kijken wat er aan de hand was.

Toen dit na een aantal pogingen niet lukte, wilde hij op zijn fiets stappen en elders hulp gaan halen. Op dat moment stond de 32-jarige man uit Amersfoort op en gaf zijn 80-jarige hulpverlener een harde duw. Hierdoor viel de man met zijn fiets op de grond en liep een pijnlijke heup, knie en rechter hand op.

De inmiddels gearriveerde politie kon de 32-jarige Amersfoorter aanhouden en overbrengen naar het bureau. De man bleek zwaar onder invloed te zijn. Het 80-jarige slachtoffer liet zich bij zijn huisarts onder behandeling stellen.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Een 17-jarig meisje uit Bunschoten /Spakenburg reed maandagmiddag op haar fiets over de Westsingel in de richting van de Bloemendalsestraat. Achter het meisje reed een 35-jarige vrouw uit Amersfoort op haar fiets.

Omstreeks half twee wilde het 17-jarige meisje ter hoogte van de Grote Spui linksaf slaan. Op dat moment echter probeerde de 35-jarige vrouw haar in te halen. Het gevolg was een botsing tussen beide vrouwen waarbij de 35-jarige vrouw ten val kwam en met letsel aan haar gezicht en knie overgebracht werd naar het Lichtenberg ziekenhuis. Het 17-jarige meisje raakte niet gewond.