Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.50 uur
Snelheidscontroles

RHENEN/VEENENDAAL De politie hield op maandag 12 maart tijdens de ochtend een snelheidscontrole op de Lijnweg in Rhenen. Er werd gecontroleerd tussen negen uur en half twaalf. Tijdens de controle werden 1513 voertuigen met behulp van radarapparatuur gecontroleerd. Vijf bestuurders bleken met hun voertuig sneller te rijden dan de toegestane 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bleek 102 km/h te zijn.

Tijdens de avonduren werd een snelheidscontrole gehouden op de Dragonderweg in Veenendaal. Er werd gecontroleerd tussen vijf uur in de middag en half acht in de avond nabij de kruising met de Spitsbergenweg. Tijdens de controle werden 732 bestuurders met hun voertuig gecontroleerd. Van dit aantal bestuurders bleken er vier met hun personenauto te snel te rijden. De hoogst gemeten snelheid bleek 97 km/h te zijn terwijl 80 km/h ter plaatse is toegestaan.

Controle geslotenverklaring

VEENENDAAL Op maandag 12 maart werd door de politie op de Groeneveldselaan gecontroleerd op het negeren van de geslotenverklaring door automobilisten. Er werd gecontroleerd tussen zeven en acht uur. Tijdens de controle werden elf bestuurders met de door hun bestuurde auto geverbaliseerd, omdat zij de geslotenverklaring negeerden.

Snelheidscontrole

AMERONGEN De politie hield op maandagmiddag op de Koningin Wilhelminaweg een snelheidscontrole. Tussen kwart over drie en vier uur passeerden 540 voertuigen de controlepost.

In totaal kregen 26 bestuurders een bekeuring voor te snel rijden. Op de Koningin Wilhelminaweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.