Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Utrecht stad 10.00 uur
Aanrijdingen letsel

UTRECHT Maandagmiddag 12 maart omstreeks half een vond er een aanrijding plaats tussen een snorfiets en een automobilist. Een 48-jarige automobilist uit Utrecht reed over de Alexander de Grotelaan en zag de bestuurster van een snorfiets over het hoofd. De in Utrecht wonende vrouw, leeftijd niet bekend, kwam ten val en raakte gewond aan haar kin. Tevens klaagde zij over een pijnlijke knie en rug.

De snorfiets raakte door de aanrijding zwaar beschadigd. De veroorzaker heeft toegezegd alle door hem aangerichte schade te vergoeden.

Omstreeks kwart voor zes reed een 50-jarige Utrechtenaar met zijn fiets over de Leidseweg. Toen een 29-jarige automobilist uit Amsterdam via de Ravellaan de Leidseweg wilde oprijden zag hij de fietser over het hoofd. Beiden kwamen met elkaar in botsing, waarbij de fietser met zijn schouder tegen de voorruit van de auto aan kwam. Het slachtoffer is met schouderletsel overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. Vermoedelijk heeft hij aan de aanrijding een gebroken schouder overgehouden.

Om kwart over zes reed een 16-jarige jongen uit Utrecht als bestuurder van een bromfiets over de Heradreef. De bromfietser en zijn achterop zittende passagier, een 15-jarige jongen uit Utrecht, droegen geen helm. Toen het tweetal de kruising met de Donaudreef naderde, staken zij deze weg over zonder voorrang te verlenen aan een 47-jarige automobilist uit Groenekan.

Beide jongens raakten gewond en zijn voor behandeling per ambulance naar het UMC overgebracht. Tegen de bestuurder van de bromfiets zal proces-verbaal worden opgemaakt. De bromfiets zal technisch worden onderzocht.

Compliment wordt beloond met geweld

UTRECHT Maandagmiddag 12 maart omstreeks vijf uur, werd de politie naar een winkel aan het Lodewijk Napoleonplantsoen gestuurd. In deze winkel zou sprake zijn van een vechtpartij. Ter plaatse werd de politie aangesproken door een 21-jarige man uit Utrecht. Hij zou even daarvoor een compliment hebben gegeven aan een kassière.

Dit was voor een winkelbediende en tevens vriend van de kassière reden om hem een stomp op zijn neus te geven. Het slachtoffer vluchtte de winkel uit en werd door de winkelbediende, een 27-jarige man uit Utrecht, met een mes achterna gezeten.

Buiten de winkel werd het slachtoffer geslagen en geschopt. Toen het slachtoffer aan het politiebureau zijn verhaal deed werd hij onwel. Per ambulance is hij overgebracht naar het Diaconessen ziekenhuis. Vermoedelijk is hij onwel geworden naar aanleiding van het geweld.

Toen de winkelbediende aan het bureau verscheen en aangifte wilde doen, werd hij aangehouden. Dit naar aanleiding van de aangifte van het slachtoffer en een getuigenverklaring. De verdachte is ingesloten en zal nader gehoord worden. Het mes waarmee de verdachte werd bedreigd, is in beslag genomen.

Snelheidscontrole

UTRECHT Maandagmiddag 12 maart tussen kwart voor twee en drie uur heeft de politie op de Karl Marxdreef een snelheidscontrole gehouden. Van de 1060 autos werd de maximum toegestane snelheid van 70 km/h gemeten. Vijftien automobilisten kunnen rekenen op een proces-verbaal voor het overschrijden van de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/h.

Medicijnen uit auto gestolen

UTRECHT Maandagavond 12 maart om tien uur meldde een 47-jarige man uit Utrecht zich bij de politie met de mededeling dat onbekenden uit zijn auto een rugzak hadden gestolen. Hierin zaten vier injectienaalden, een verpakking insuline en een injectienaald inhoudende Glucaron die de man gebruikt in verband met zijn suikerziekte. Ondeskundig gebruik van deze medicijnen op personen die niet aan suikerziekte (diabeet) lijden, is levensgevaarlijk voor de gezondheid.