WIN RUIMTE MET NIEUWE SOUNDWORKS SLIM500 LUIDSPREKERS

VAN CREATIVE LABS

Amsterdam, 13 Maart 2001, Creative (Nasdaq: CREAF) de wereldleider van de producten voor digitaal PC-entertainment en het Internet, heeft de lancering bekendgemaakt van SoundWorks Slim500, het elegantste 3-luidsprekersysteem in zijn categorie. SoundWorks Slim500, dat heel anders oogt dan de bekende luidsprekers van Creative Labs, is speciaal ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een compacte, stijlvolle oplossing.

Deze buitengewoon slanke, elegante luidsprekers hebben magnetisch afgeschermde satellieten, zodat ze zonder gevaar op interferentie de PC, D.A.P Jukebox, cd-speler of TV kunnen flankeren. De satellieten zijn slechts 40 millimeter diep, zodat de luidprekers geen kostbare ruimte in beslag nemen. Dankzij hun verwijderbare standers zijn ze extra veelzijdig: men kan ze aan de wand of op de tafel plaatsen. Bovendien geeft een nieuwe, vernuftig ontworpen elektronisch belijnde subwoofer een diepe, galmende bas die een systeem met twee pc-luidsprekers nooit kan produceren.

Met zijn prijs van NLG 199/ BEF 3699 inclusief BTW is SoundWorks Slim500 uiterst betaalbaar, terwijl zijn geslaagde vormgeving een pluspunt is voor elke kamer. Dit is dan ook het ideale systeem voor alle favoriete lifestyle-toestellen. Gebruik de luidsprekers om het maximale effect te halen uit uw nieuwe cd of MP3, of gewoon om uw e-mail te horen binnenkomen: altijd kunt u rekenen op een indrukwekkend geluid. De handige volumeregeling met aan/uitschakelaar en LED (met snoer) maakt de bediening kinderspel. De luidsprekers hebben een matte zilveren behuizing met een nachtblauw front. Creative heeft ervoor gezorgd dat SoundWorks Slim500 past bij het kleurenschema van Creative Jukebox en van andere trendy stereosystemen die momenteel op de markt zijn.

Leonardo Colucci, European Brand Manager voor luidsprekerproducten bij Creative Labs Europe, merkt op: "Klein is fijn. Wij bij Creative leggen de nadruk op de kwaliteit van het geluid. Daarom geeft SoundWorks Slim500 audio van fantastische kwaliteit, gecombineerd met de voordelen van een compact maar eigentijds luidsprekersysteem."

SoundWorks Slim500 heeft een vermogen van 6 watt RMS per kanaal voor de satellieten en 17 watt RMS voor de subwoofer. Het systeem is vanaf april 2001 verkrijgbaar en wordt geleverd met twee jaar waarborg.

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is een mondiale leider in de producten voor digitaal PC-entertainment en het Internet. Het is beroemd om zijn Sound Blaster, heeft de multimedia-revolutie gelanceerd en is nu de drijvende kracht achter het digitale entertainment op de PC, met producten als de enthousiast ontvangen D.A.P. Jukebox. De innovatieve hardware, eigen technologie, toepassingen en diensten van het bedrijf maken gebruik van het Internet en geven de consumenten de kans om overal en op elk moment digitaal entertainment van hoge kwaliteit te ervaren.

Creative Technology, dat in 1981 werd gesticht, heeft zijn hoofdkwartier in Singapore en zijn Europese hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. In 1993 werd Creative Labs Europe gevormd, om een groter aandeel te veroveren van het groeiende potentieel van de Europese markt. General Manager Michael Sullivan heeft er een volwaardige Europese divisie van gemaakt, met hoofdkwartier in Berkshire, UK. Creative Labs Europe is in de voorbije drie jaar negen keer groter geworden en heeft nu filialen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Op 19 juli 1995 werd in het Ierse Dublin het European Operations and Technical Centre (EOTC) officieel geopend. Het EOTC dient als centraal knooppunt voor de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het staat in voor een efficiënt gelokaliseerde, aangepaste levering van producten aan de Europese markt en voor de ondersteuning van de klanten, als aanvulling op de werking van de filialen in de verschillende landen. De Europese divisie telt momenteel ongeveer 570 medewerkers.

Over Cambridge SoundWorks

Cambridge Soundworks werd in 1988 in Cambridge, Massachusetts gesticht en in 1997 door Creative overgenomen. Het ontwerpt en vervaardigt luidsprekers voor stereo-installaties, home theatres, autostereo's en multimediasystemen. Cambridge Soundworks staat bekend om zijn efficiënte luidsprekers van topkwaliteit en zijn uitgebreid assortiment multimedia-luidsprekers. www.cambridgesoundworks.com

Voor meer informatie over en gebruik van grafisch materiaal kunt u kijken op:
www.europe.creative.com/company/artwork/welcome.asp

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's en review exemplaren kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations Creative Labs
Kwok-Sing Sit Markus Eggermont
Tel. +31 (0) 20 5304343 Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: kwoks@text100.nl E-mail:
markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777

Kwok Sing Sit
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304343
Fax: +31 20 5304331
Email: kwoks@text100.nl
URL: http://www.text100.com