Persbericht Woonbond & ANBO

ANBO/Woonbondboek "Wonen op leeftijd" vernieuwd
Veel vraag naar informatie over Ouderenhuisvesting

De kinderen het huis uit, met pensioen gaan, geen zin meer om de grote tuin te onderhouden, moeite krijgen met traplopen. Er zijn legio redenen voor ouderen om te gaan nadenken over een andere of aangepaste woning. De laatste jaren neemt het aanbod van seniorenwoningen en woon- en zorgvoorzieningen snel toe. Zo'n breder aanbod aan woonvormen is natuurlijk prachtig, maar veel ouderen zullen inmiddels moeite hebben door de bomen nog het bos te zien. Daarom hebben ANBO, de bond voor vijftig-plussers en de Nederlandse Woonbond in 1998 het boek "Wonen op leeftijd" gemaakt. Inmiddels is van deze populaire uitgave een tweede vernieuwde druk verschenen. De informatie is geactualiseerd en uitgebreid met een hoofdstuk over wonen en zorg. "Wonen op leeftijd" biedt een compleet en helder overzicht van de toenemende mogelijkheden in de seniorenhuisvesting. Met vele verwijzingen en praktische tips, zodat ouderen toch weer het bos kunnen vinden.

'Wonen op leeftijd' staat allereerst uitgebreid stil bij de vraag hoe senioren hun huis kunnen aanpassen aan hun eisen en behoeften, zodat ze niet hoeven te verhuizen. Ook voor wie wel besloten heeft om te verhuizen naar een andere woning, bevat het boek veel nuttige informatie over bestaande en nieuwe woonvormen. Zoals wonen in een groep, een serviceflat, een wooncentrum, een aanleunwoning of een woonzorgcomplex. Omdat het groot verschil maakt of u in een huur- of een koophuis woont zijn daar aparte hoofdstukken aan gewijd. U vindt er het antwoord op uw vragen over bijvoorbeeld huurcontracten, huursubsidie, hypotheekvormen of erfrecht. De informatie is aangepast aan de nieuwe belastingwetgeving.

'Wonen op leeftijd' is verlevendigd met vijf portretten van senioren, die ieder op hun wijze manier laten zien dat er veel nieuwe en oude manieren zijn om met plezier te wonen.

De prijs van "Wonen op leeftijd" (100 pagina') is voor Woonbond- en ANBO-leden f 19,50 (exclusief f 4,50 verzendkosten). Niet-leden betalen f 39,50 (exclusief f 4,50 verzendkosten). Door het verschuldigde bedrag over te maken op een van de onderstaande girorekeningen ontvangt men het boek thuis.
Leden van de ANBO kunnen het geld overmaken op giro 41 24 24 t.n.v. ANBO-Verkoopartikelen te Utrecht o.v.v. bestelnummer P4107. Anderen kunnen het geld overmaken op giro 6217479 ten name van Woonbond Informatie te Amsterdam, o.v.v. "Wonen op leeftijd", bestelnummer DO04.

Amsterdam 13 maart 2001. Nummer: U01.212