FNV

Onderhandelaars bereiken akkoord over CAO-welzijn
Abvakabo - MKraanen@abvakabo.nl

Maandagavond 12 maart is er een akkoord bereikt over een tweejarige CAO-welzijn. Maandagavond 12 maart is er een akkoord bereikt over een tweejarige CAO-welzijn. Er is over deze CAO sinds begin december onderhandeld. Het resultaat wordt binnenkort met een positief advies voorgelegd aan de leden van ABVAKABO FNV.

De belangrijkste afspraken zijn:

* De CAO loopt van 1 januari 2001 tot 1 januari 2003;
* Op 1 januari 2001 en op 1 januari 2002 stijgen de lonen structureel met 3,75 procent;
* De eindejaarsuitkering wordt zowel in december 2001 als in december 2002 met 1,5 procent verhoogd;
* Er komen betere mogelijkheden voor werknemers om 4 x 9 uur te gaan werken en er wordt een vorm van spaarverlof ingevoerd;
* De vergoeding voor (gedeeltelijk) betaald ouderschaps- en zorgverlof wordt verhoogd tot 40 procent (was 25 procent);
* Er zijn afspraken gemaakt om een nieuw loonfunctiegebouw in te voeren (oktober 2002); Vooruitlopend hierop worden de salarissen in enkele salarisregelingen verbeterd.
* Er is afgesproken dat gedurende de looptijd van de CAO de positie van leerlingen verbeterd wordt. Hierover worden nog afspraken gemaakt.
ABVAKABO FNV is tevreden over het bereikte resultaat. Onderhandelaar Gert Noortman: "We hebben goede afspraken gemaakt over de loonsverhogingen. Ook de invoering van het nieuwe loonfunctiegebouw is voor ons erg belangrijk. Dit akkoord kunnen we met een positief advies voorleggen aan onze leden".

De CAO-welzijn geldt voor 60.000 werknemers. Zij werken onder andere in het maatschappelijk werk, asielzoekerscentra, peuterspeelzalen, daklozenopvang, crisisopvang, sociaal pedagogische diensten en sociaal cultureel werk.

Zoetermeer, 13 maart 2001

Meer nieuws? http://www.fnv.nl/nieuws