Politiebericht Brabant-Noord: Oss 12-03-2001
Persbericht district Maasland

DISTRICT MAASLAND VERDACHTE GEWAPENDE OVERVAL AANGEHOUDEN, NISTELRODE

De politie in Lunteren heeft maandagmorgen op verzoek van de politie van het district Maasland een 19-jarige inwoner van Lunteren aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een gewapende overval te hebben gepleegd op een supermarkt aan de Heuvelstraat in Nistelrode. De overval vond zaterdagmorgen 10 maart 2001 kort na 08.00 uur plaats. Een overvaller bedreigde toen een 19-jarige medewerkster met een vuurwapen en dwong haar een onbekend geldbedrag af te geven. Kort daarop verliet de dader de winkel. Op het moment van de overval waren er geen klanten aanwezig. De verdachte kon worden aangehouden aan de hand van de signalementen die tijdens het onderzoek naar voren kwamen.

AUTODIEFSTAL, OSS

Zondagmiddag is aangifte gedaan van diefstal van een witte Opel Corsa met het kenteken PK-53-VS. De auto is het afgelopen weekend ontvreemd vanaf de Gasstraat.

DIEFSTAL CDS, HEESWIJK DINTHER

Vanuit een woning aan de Willem Alexanderstraat zijn zondagavond een onbekend aantal ontvreemd. Het totale aantal is niet bekend. Het is niet bekend hoe de dader(s) zich de toegang tot de woning verschafte(n).

BROMFIETSER ONDER INVLOED, OSS

De politie heeft zondagavond een 45-jarige bromfietser uit Oss aangehouden. De man was op de Berghemseweg met zijn bromfiets onderuit gegaan. Bij ademanalyse bleek hij een hoeveelheid alcohol in het bloed te hebben dat vergelijkbaar is met een waarde van meer dan 2,5 promille. Hij kreeg een onmiddellijk rijverbod van vijftien uur. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD, OSS

De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 39-jarige Osse automobilist ingevorderd. De man bestuurde op de Bredeweg in Geffen een auto terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. De controle vond om 23.00 uur plaats.

INBRAAK AUTO, OSS

Op de Raadhuislaan in Oss is zondagavond ingebroken in een auto. Om binnen te komen werd een autoruit vernield. Hierna zijn de autoradio, een cd-wisselaar en tien cds ontvreemd. De totale waarde hiervan bedraagt ruim tweeduizend gulden.

TRAILER MET SPEELGOED ONTVREEMD, OSS

Bij een transportbedrijf aan Markermeer in Oss is het afgelopen weekend een trailer geladen met circa dertig palets met speelgoed ontvreemd. De trailer is maandagochtend brandend teruggevonden in Helden in Noord Limburg. De totale waarde van het ontvreemde is niet bekend. Ook zijn op het terrein van het transportbedrijf de dekzeilen van twee andere trailers stuk gesneden en werd de cabine van een truck opengebroken.