Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 12-03-2001 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTE DIEFSTALLEN IN GESTOLEN AUTO AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is 41-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Sint Teunislaan in zijn woonplaats aangehouden in een gestolen auto. De verdachte bleek kort daarvoor met de gestolen auto te hebben getankt bij een tankstation aan de N50 in Nuland.Uit onderzoek is gebleken dat hij zondag jl. bij een tankstation aan de Hambakenweg in s-Hertogenbosch ook heeft getankt zonder te betalen. De auto is in de nacht van zaterdag op zondag ontvreemd vanaf de Vierde Hambaken. De man is inmiddels inverzekeringgesteld.

OVERTREDING SLUITINGSTIJD (Drunen)

Van zondag op maandag is een horecaondernemer aan het Raadhuisplein in Drunen bekeurd voor overtreding van de sluitingstijd. De man bleek omstreeks half drie nog mensen in café aanwezig te hebben.

KALVEREN VERMOEDELIJK AANGEVALLEN DOOR HOND (Kruisstraat)

Maandagmorgen heeft de bewoner van een woning aan de Grintweg in Kruisstraat op zijn land, een zwaar gewond kalf en een dood kalf aangetroffen. De dieren zijn gezien de sporen vermoedelijk aangevallen door een grote hond. Verder vermist de boer een hondenpup uit de stal. Het zwaargewonde kalf moest worden afgemaakt.

AUTOMOBILIST RIJDT MOTORRIJDER AAN (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen heeft een 25-jarige Bossche motorrijder aangifte gedaan van doorrijden na aanrijding op de afrit richting Waalwijk van de A 59 gezien vanaf de Maaspoortweg in s-Hertogenbosch. Door de aanrijding ontstond geringe schade. De verdachte, een 63-jarige Bosschenaar is aangehouden. De motorrijder zou vanaf de Maaspoortweg aan de linkerzijde een file voorbij zijn gereden en voegde voor de verdachte in teneinde de afrit richting Waalwijk op te rijden. De automobilist maakte door toeteren duidelijk dat hij daar niet van gediend was. In de optiek van de motorrijder reed de verdachte kennelijk expres met zijn auto tegen hem aan, en reed daarna door. De motorrijder wist op de been te blijven. Beide voertuigen liepen schade op. De automobilist stopte uiteindelijk bij een garagebedrijf op de Rietveldenweg en er ontstond onenigheid over de aanrijding. De motorrijder deed aangifte bij de politie. De automobilist is korte tijd later aangehouden. De bestuurder van een Citroen Picasso is getuige geweest van de aanrijding. De politie Den Bosch komt graag met hem in contact.

JEUGDIGE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTALLEN IN AZC (Rosmalen)

Zondagmiddag zijn op het AZC aan de Graafsebaan in Rosmalen een 17- en een 15-jarige bewoner van het centrum aangehouden als verdacht van diverse diefstallen uit kantoorruimtes van het AZC. Bij de diefstallen zijn o.a. geld, een fotocamera en een telefoon weggenomen. Het tweetal werd gisteren betrapt door een beveiligingsmedewerker. Zij bleken in het bezit te zijn van een gevonden sleutelbos met daaraan o.a. sleutels van de kantoren. Het tweetal is inverzekeringgesteld.

MISLUKTE OVERVAL OP HORECAGELEGENHEID ( s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag hebben twee gewapende overvallers geprobeerd een horecagelegenheid aan het Stationsplein in s-Hertogenbosch te overvallen. Zij hebben uiteindelijk zonder buit de zaak verlaten. Het tweetal is op nog onbekende wijze via de achterzijde van het pand binnengekomen en bedreigde een schoonmaker met een vuurwapen. Eén van de overvallers heeft geprobeerd de kluis te openen. Al vrij snel bleek dat dat niet lukte, waarop zij de gelegenheid verlieten. De schoonmaker belde daarop zijn baas. De gewaarschuwde politie heeft met ondersteuning van de technische recherche een onderzoek ingesteld. Het in februari opgerichte overvallenteam van de recherche onderzoekt de zaak verder.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR POGING INBRAAK (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is 27-jarige vrouw op de Leeghwaterlaan in s-Hertogenbosch aangehouden voor poging tot inbraak. De vrouw bleek een winkelruit te hebben ingeslagen. Zij had het pand nog niet betreden. Dankzij een oplettende getuige kon de politie de vrouw terplaatse aanhouden. Zij is ingesloten.