VERGADERINGEN

Vergadering gemeenteraad
Op dinsdag 27 maart a.s. zal de gemeenteraad weer vergaderen in de raadzaal van het gemeentehuis. Deze openbare vergadering staat onder leiding
van burgemeester K.B. Dijkstra en begint om 20.00 uur. U bent uiteraard van
harte welkom. Als u gebruik van het spreekrecht wilt maken dan moet u dat
voor het begin van de vergadering doorgeven aan de gemeentesecretaris de
heer W.P. van Boggelen. Het spreekrecht heeft alleen betrekking op onderwerpen,
die op de agenda staan. Zodra de agenda bekend is zal die op deze site worden vermeld.

Vergadering commissie Burgerzaken/FABA Op maandag 12 maart a.s. 's avonds om 20.30 uur zal de commissie Burgerzaken/FABA vergaderen in de raadzaal van het gemeentehuis. Deze openbare vergadering staat onder leiding van mevrouw L. van der Tuin-Kuipers. Iedereen is van harte welkom en mag op de publieke tribune plaats nemen. Ook kunt u gebruik van het spreekrecht maken over zaken, die op de agenda voorkomen. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

1. Opening

2. Verslag van de vergadering van 12 februari 2001
3. Ingekomen stukken

4. Overleg met vertegenwoordigers van het Platform sociaal cultureel werk

5. Jaarverslag openbaar onderwijs seizoen 1999/2000
6. Notitie "lokaal kansspelenbeleid"

7. Verzoek krediet voor luchtfoto's

8. Resultaten onderzoek tevredenheid inwoners over gemeentelijke diensten

9. Wat verder ter tafel komt

10. Sluiting

Vergadering commissie Ruimte
Op dinsdag 13 maart a.s. 's avonds om 20.00 uur zal de commissie Ruimte bijeenkomen in de raadzaal van het gemeentehuis. Deze openbare vergadering staat onder leiding van mevrouw J.G. Reinders. Iedereen is van harte welkom en mag op de publieke tribune plaats nemen. Ook kunt u gebruik van het spreekrecht maken over zaken, die op de agenda voorkomen.
De agenda ziet er als volgt uit:

1. Opening

2. Mededelingen

3. Verslag vergadering 12 februari 2001

4. Ingekomen stukken

5. Uitvoeringsvoorstel onderhoud wegen 2001
6. Resultaten onderzoek tevredenheid inwoners over gemeentelijke diensten

7. Rondvraag

8. Sluiting

Wet Waardering Onroerende Zaken
Vertraging versturen taxatieverslag.
Onlangs heeft bijna iedereen in de gemeente Grootegast een beschikking gekregen in het kader van de WOZ. Hieraan is onder andere in de voorlichtingsrubriek van de vorige week de nodige aandacht besteed. Naar aanleiding van de beschikking hebben wij veel verzoeken gekregen om een taxatieverslag toe te sturen. Dit laatste gaat vermoedelijk 3 weken duren (na indiening van het verzoek).
Wij maken u erop attent, dat het indienen van een verzoek om een taxatieverslag de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift niet opschort.
Het eventuele bezwaarschrift moet binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking worden ingediend bij de heffingsambtenaar van de gemeente Grootegast.

AANVRAGEN BOUWVERGUNNING / MELDINGEN BOUWVOORNEMEN (06-03-01) De navolgende aanvragen voor een bouwvergunning/melding bouwvoornemen zijn ontvangen:
J. Alserda te Grootegast, voor het uitbreiden van de woning op het perceel Langeweg 37 te Grootegast;
D.J. de Ruiter te Kornhorn, voor het bouwen van een garage op het perceel Noordwijkerweg 12 te Kornhorn;
F.M. de Vries te Oldekerk, voor het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Kerkdreef 50 te Oldekerk;
K.M. Zijlstra te Grootegast, voor het bouwen van een woning op het perceel Zwaan 26 te Grootegast;
G. Huizenga te Grootegast, voor het uitbreiden van de woning op het perceel Hoofdstraat 63 te Grootegast;
T.J.A. Buffinga te Doezum, voor het bouwen van een woning met inpandige garage aan de Houtsingel te Doezum;
H. Feringa te Oldekerk, voor het uitbreiden van de woning op het perceel Langewolderweg 18 te Oldekerk.

AANVRAAG SLOOPVERGUNNING
H. Stienstra te Surhuisterveen, voor het slopen van het woonhuis en een schuur op het perceel Westerdwarsreed 7 te Opende. Burgemeester en wethouders moeten over de aanvragen dan wel meldingen nog beslissingen nemen met betrekking tot o.a. de ontvankelijkheid, de te volgen procedure en uiteindelijk het wel of niet verlenen van de bouwvergunning, de sloopvergunning, dan wel het accepteren van de melding.
Informatie over de aanvragen/meldingen en het eventueel kenbaar maken van bedenkingen is te verkrijgen bij de sector Ruimte, bureau VROM, mw. M. Beute.

DE VOLGENDE BOUWVERGUNNINGEN EN BEVESTIGINGEN MELDING EX.ART.42, EERSTE LID, WONINGWET ZIJN VERLEEND:
BOUWVERGUNNINGEN
G. Wiering te Lutjegast, voor het plaatsen van een kap op de garage op het perceel Rikkerdaweg 14 te Lutjegast;
J.Y. Spriensma te Ezinge, voor het bouwen van een woning op het perceel Zwaan 42 te Grootegast.

SLOOPVERGUNNINGEN/SLOOPMELDINGEN
Door de gemeente zijn de volgende sloopvergunningen/meldingen verleend

W.R. Hamersma te Grootegast, voor het slopen van een berging op het perceel Hoofdstraat 112 te Grootegast;
Woningstichting Wold en Waard te Leek, voor het slopen van de woningen op de percelen Drachtsterweg 18 tot en met 18h te Opende. Informatie omtrent de afgegeven bouwvergunningen, de sloopvergunningen, respectievelijk van de bevestigde meldingen en het eventueel kenbaar maken van bezwaar is tevens te verkrijgen bij bovengenoemd bureau.

AANVRAAG OM EEN KAPVERGUNNING
Burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast maken bekend dat een aanvraag voor een kapvergunning is ontvangen van: Artco International voor het kappen van 84 m2 gemengd bosplantsoen (bestaande uit wilg, els en berk) alsmede 2 coniferen op het perceel Legolaan 10 te Grootegast.
Voordat een besluit wordt genomen op bovengenoemde aanvraag, kunnen belanghebbenden vanaf 7 maart gedurende 2 weken hun gemotiveerde zienswijze schriftelijk kenbaar maken. Deze zienswijze dient gestuurd te worden naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast, Postbus 46, 9860 AA Grootegast. Gedurende de bovengenoemde termijn van 2 weken ligt deze aanvraag ter inzage op het bureau Openbare Werken aan de Hoofdstraat 97 te Grootegast (gemeentehuis). Voor nadere informatie over bovengenoemde kapaanvraag kunt u contact opnemen met de heer R.A. Brouwer van het bureau Openbare Werken (tel. 695769).

Vergunning Algemene Plaatselijke Verordening

Collectenrooster 2001:
De periode tot en met 10 maart is een zogenaamde vrije periode en zal er landelijk geen collecte worden gehouden.
Huis-aan-huis actie:
Aan de gospelgroep Real Future, t.a.v. B. van Dekken-IJtsma, Noorderweg 8 te Noordwijk is vergunning verleend voor het venten met bloemen op donderdag 8 maart a.s. in het dorp Opende.

Vaststelling verordeningen Burgemeester en wethouders delen mee dat de gemeenteraad op 27 februari 2001 heeft
vastgesteld:

1. de "Verordening voor externe klachtenbehandeling gemeente Grootegast";

2. de "Verordening tot wijziging van de verordening op de heffing en de invordering van onroerende-zaakbelasting 1997" waarbij nieuwe belastingtarieven zijn vastgesteld.
De verordening onder 1 treedt in werking op een nader door het college van burgemeester en wethouders te bepalen datum. De verordening onder
2 treedt in werking over acht dagen.
De verordeningen zijn opgenomen in het Gemeenteblad 2001 nummer 2. Het Gemeenteblad ligt ter inzage in de openbare bibliotheken en is verkrijgbaar aan de balie van het gemeentehuis. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Helmus van het bureau Facilitaire Dienstverlening.

Verkeersmaatregelen:
Burgemeester en wethouders hebben een aantal verkeersbesluiten genomen.
Tot voor kort mocht de Fanerweg niet worden gebruikt door motorvoertuigen met een grotere asbelasting dan 4,8 ton. Dit besluit is ingetrokken en daarvoor in de plaats is nu het verbod gekomen om de Fanerweg te berijden met motorvoertuigen, die inclusief lading breder zijn dan 2.20 m.
Voor het gebied Strandheem zijn ook een aantal besluiten genomen.
- de wegen naar het nieuwe (overloop) parkeerterrein en naar de recreatiewoningen zullen als "doodlopende weg" worden aangewezen;
- het gedeelte van de Parkweg vanaf de Kolonieweg tot aan de aansluiting van de Parksterdwarsweg en het gedeelte van de Parksterdwarsweg ongeveer vanaf de inrit naar de woning Parksterdwarsweg 4 tot aan de aansluiting op de Parkweg worden ingericht als 60 km. zone waarbij ook een parkeerverbod van toepassing is voor de periode 1 mei tot 1 oktober;


Streektaalcursus
Op woensdag 14 maart 2001 start in De Lindenstein in Leek (de dependance van sociaal-cultureel centrum De Oude Ulo) een try-out cursus over Het Westerkwartier. Onder de titel "Heur es aan" wordt in
12 lessen een overzicht gegeven van de taal en cultuur van het gebied in het westen van de provincie Groningen. Elke avond duurt van 20.00 tot circa 22.00 uur.
De cursus wordt gegeven door Tonko Ufkes en wordt mede mogelijk gemaakt door het Regionaal Cultuurplan Westerkwartier. De kosten bedragen f. 75,-. Inschrijving is mogelijk bij De Oude Ulo, Tolberterstraat 72, Leek tel. 517877. Inlichtingen verstrekt Jur Engels tel. 551540 (alleen 's morgens).