PERSBERICHT Maarssen, 13 maart 2001

Mercury Interactive Reduceert Kosten Infrastructuur Met Geavanceerde Oplossingen Voor Loadtests En Functionele Tests

Mogelijkheid Tot Splitsing Webtransacties, Ondersteuning Enterprise Java Bean Support En Uitgebreiding Gebruiksgemak Toegevoegd Aan Vooraanstaande Testproducten

Mercury Interactive Corporation (NASDAQ: MERQ) kondigt vandaag nieuwe versies aan van LoadRunner®, de loadtestoplossing die binnen de markt als standaard geldt, en WinRunner®, Mercury's functionele testoplossing. Prestatie, beschikbaarheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid zijn essentieel voor elke organisatie die gebruikmaakt van bedrijfs- of webtoepassingen. LoadRunner 7.0 en WinRunner 7.0 breiden testproducten voor software uit met nieuwe mogelijkheden. Zo kan worden vastgesteld of toepassingen naar verwachting zullen presteren en of deze prestatie ook bij toenemend gebruik en snelle wijzigingen van content en functionaliteit gehandhaafd zullen worden.
Dankzij technische verbeteringen aan Topaz®, Mercury Interactive's oplossing voor webprestatiebeheer, is aan LoadRunner 7.0 uitgebreid met een analysemonitor voor webtransacties. Met deze uitbreiding wordt LoadRunner de eerste testtool waarmee het mogelijk is end-to-end responstijden bij transacties te splitsen in tijden voor de client, het netwerk en de server. Dit is een krachtige optie, aangezien hiermee de exacte paginacomponent kan worden aangewezen die de mogelijke oorzaak is voor vertraagde responstijden. Bovendien kunnen gebruikers van LoadRunner nu snel en gemakkelijk scripts ontwikkelen om al vroeg in het ontwikkelingsproces Enterprise Java Bean (EJB) componenten te testen.
Met gebruiksgemak als uitgangspunt, biedt WinRunner 7. één enkele oplossing voor het testen van de functionaliteit van alle bedrijfs- en webtoepassingen. Bovendien ondersteunt WinRunner 7.0 functionaliteitstesten van draadloze of mobiele webtoepassingen, die een groeiende populariteit kennen.
LoadRunner 7.0 Biedt Ongekende Mogelijkheden Voor Prestatieanalyse LoadRunner 7.0's nieuwe analysemonitor voor webtransacties brengt prestatieanalyse op een hoger plan dankzij splitsing van responstijden voor client, netwerk en server. Hiermee is het mogelijk problemen te isoleren en te herleiden tot de exacte probleemcomponent. Zo wordt de tijd die nodig is voor het oplossen van problemen verkort en de prestatie van bestaande omgevingen vergroot. Dit leidt tot algehele verlaging van de kosten voor IT. Met LoadRunner 7.0 kunnen niet alleen complete toepassingen getest worden, maar ook Enterprise Java Beans. Deze op Java gebaseerde componenten draaien op de applicatieserver en verzorgen een groot deel van de voor bedrijfskritische toepassingen noodzakelijke transactieroutines. Door deze onderdelen te testen kunnen ontwikkelaars in een vroeg stadium van het ontwikkelingsproces problemen ondervangen, waarmee zij hun bedrijf zowel kostbare tijd als kosten besparen.
LoadRunner 7.0 biedt eveneens de nieuwe gegevenswizard, waar mee snel op gegevens gebaseerde testscripts kunnen worden gemaakt. De wizard importeert de benodigde gegevens rechtstreeks uit een database in testscripts en maakt daarmee het omslachtige handmatig bewerken van gegevens overbodig. LoadRunner 7.0's nieuwe AutoLoad® biedt doelgerichte testmogelijkheden voor het maken van loadscenario's, gebaseerd op gebruikersspecifieke behoeften.

WinRunner 7.0 Voorziet In Brede Behoefte Aan Functionele Tests Voor Bedrijven
In een poging hun bestaande middelen optimaal in te zetten besluiten veel organisaties webtechnologie te integreren in hun bestaande client- en servertoepassingen. Om de betrouwbaarheid van de hieruit ontstane, 'hybride' toepassingen te garanderen, kan WinRunner 7.0 nu testscripts genereren die naadloos client- en servertoepassingen koppelen aan op het web gebaseerde besturingselementen. Zo ontstaat één enkele oplossing voor het op functionaliteit testen van een groot aantal toepassingen in de hedendaagse, gemengde bedrijfsomgeving.
WinRunner 7.0 ontwikkelt tevens geautomatiseerde tests voor draadloze toepassingen. Bovendien zijn diverse verbeteringen ter verhoging van het gebruiksgemak aangebracht. Zo stelt de verbeterde mogelijkheid tot databaseverificatie van WinRunner gebruikers in staat met slechts enkele muisklikken informatie van een toepassing te vergelijken met de informatie in de database. Ook biedt WinRunner 7.0 ondersteuning voor de nieuwste Java toolkits, waaronder Sitraka (voorheen KL Group), Java Developer Kit (JDK) en Visual Café.

Over LoadRunner En WinRunner
Schaalbaarheid, betrouwbaarheid en prestatie zijn belangrijke onderwerpen bij het gebruik van e-business-toepassingen. De inhoud van webtoepassingen verandert constant en de hoeveelheid verkeer kan in een kwestie van seconden wijzigen. Het testen van de schaalbaarheid en betrouwbaarheid van toepassingen is dan ook essentieel bij het handhaven van concurrentievoordelen en het creëren van een positieve ervaring voor alle eindgebruikers.
LoadRunner is binnen de markt de standaard loadtesttool die het gedrag en de prestatie van systemen voorspelt. Het programma doorloopt een complete webinfrastructuur, door het verkeer van miljoenen echte gebruikers na te bootsen. Al deze gebruikers voeren echte transacties uit met de toepassingen terwijl LoadRunner responstijden meet, evenals vertragingen binnen het netwerk en de prestatie van server en toepassingen. Dankzij de geïntegreerde real time monitoren kunnen organisaties testcycli minimaliseren, prestaties verhogen en de inzet vergroten.
WinRunner is een geïntegreerde, functionele testtool, die controleert of toepassingen naar verwachting functioneren. WinRunner onderschept, controleert en herhaalt gebruikersinteracties automatisch om storingen te identificeren en ervoor te zorgen dat bedrijfsprocessen die gebruikmaken van meerdere toepassingen en databases, naadloos met elkaar samenwerken en betrouwbaar blijven. WinRunner kan worden gebruikt voor toepassingen in uiteenlopende omgevingen. Bovendien is het een oplossing die kostenbesparend werkt en gedurende de complete looptijd van de toepassing van nut is.

Verkrijgbaarheid
WinRunner 7.0 is direct verkrijgbaar en LoadRunner 7.0 bevindt zich momenteel in de bètafase en zal in april beschikbaar komen. Beide producten zijn beschikbaar voor een groot aantal platforms, waaronder Windows NT, Windows 2000, Sun Solaris, HP-UX, IBM AIX en Linux. Bel voor meer informatie over LoadRunner of WinRunner 1-800-TEST-911.

Over Mercury Interactive Corporation
Mercury Interactive is marktleider in oplossingen voor webprestatiebeheer, waarmee e-commerce-bedrijven hun klanten optimale gebruiksvriendelijkheid kunnen bieden. Mercury Interactive biedt oplossingen waarmee bedrijven de prestaties van hun webtoepassingen, de schaalbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid tot competitief speerpunt kunnen maken. De producten voor prestatiebeheer en de hostingdiensten van het Mercury Interactive zijn open en geïntegreerd, zodat bedrijfskritische webtoepassingen optimaal kunnen worden getest en bewaakt. Meer dan 10.000 b2b- en b2c-bedrijven, isp 's , aps's, systeemintegratoren, consultants en andere cliënten gebruiken de oplossingen van Mercury Interactive. Naast de hoofdvestiging in Sunnyvale, Californië heeft Mercury Interactive wereldwijd nog veertig andere vestigingen. De Nederlandse vestiging te Maarssen is telefonisch bereikbaar via 030- 241.70.90 en online via www.mercuryinteractive.com

Voor nadere informatie:
Mercury Interactive, Jack van Pamelen, tel.: 030-241.70.90, email: jvpamelen@mercury-eur.com Effect adviesgroep, Tjarko Rookmaker, tel. 023-547 07 97; email: mi@effect-europr.nl