Gemeente Uithoorn


Actueel, het laatste nieuws

NieuwsUithoorn informatief EvenementenBesluitenVergaderingen Vergunningen Ter inzageInspraak BelastingenWOZ

Woensdag scheidingsdepot dicht
Het nieuwe scheidingsdepot heeft sinds de opening op 26 februari jl. al bijna 800 bezoekers ontvangen. Het blijkt toch erg gemakkelijk om bijvoorbeeld na het opruimen van de schuur in de voorjaarsvakantie al het afval in één keer naar het depot te kunnen brengen.

Het scheidingsdepot is 5 dagen per week open, ook op zaterdag. Op woensdagen is het depot echter gesloten voor alle soorten van afval. De eerste woensdagen gebeurde het nog dat mensen met hun afval bij de gesloten poort kwamen. In ieder persbericht en in de milieukalender hebben wij de openingstijden met de gesloten woensdag vermeld (o.a. laatste pagina met het kaartje).
Ook op het bord voor het scheidingsdepot is dat te lezen. Wie op woensdag (en zondag) toch afval bij de poort zet, is in overtreding en kan daarvoor een flinke boete oplopen.

Prijsvraag Open Dag scheidingsdepot
Er zijn ruim 70 prijsvraagformulieren ingeleverd. Niet ieder ingeleverd formulier komt in aanmerking voor een prijs, maar minstens 90% wel. Daarbij moesten van de 10 vragen er minimaal 8,5 goed zijn. De prijzen zijn besteld en worden zo spoedig mogelijk bij de prijswinnaars bezorgd.

Een aantal antwoorden is vaak fout beantwoord. Zo hoorde volgens veel deelnemers een witte plastic beker in de glasbak thuis, maar ook de andere ondoorzichtige witte glazen potten zouden zij in de glasbak gooien.

Zoals in de milieukalender (laatste pagina's) is te lezen, hoort dergelijk glas niet in de glasbak. Deze grondstof kan namelijk niet kan worden hergebruikt. Andere soorten glas die niet in de glasbak horen zijn spiegelglas, vuurvast glas en kapotte lampen. Op het scheidingsdepot is een bak waarin wèl vuurvast glas, spiegels of ruiten kunnen worden gegooid. Tenslotte herinneren we u er aan dat een gewone gloeilamp die stuk is bij het restafval hoort en een spaarlamp bij het KCA.

INTEGRALE AANPAK AMSTELDIJK-ZUID
Burgemeester en wethouders hebben zich beraden over de mogelijke toekomstige ontwikkelingen voor de inrichting en het beheer van de Amsteldijk-Zuid (tussen restaurant "Het Rechthuis" en de brug bij Vrouwenakker). De aanleiding daarvoor is het afronden van onderzoeken/studies vanuit verschillende invalshoeken. Daarbij is betrokken de al langer bestaande wens om een fietspad langs de Amsteldijk-Zuid aan te leggen. Lees hier verder.....

VAKANTIE BUDGETCONSULENTE
Vanwege vakantie is de budgetconsulente van de gemeente Uithoorn van 12 t/m 28 maart a.s. niet aanwezig. Het spreekuur op woensdag 21 maart vervalt. Vanaf 29 maart is de consulente weer bereikbaar. Voor vragen is de consulente bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30-14.30 uur via tel.: 0297-513947. Zij houdt spreekuur op woensdagochtend in de even weken van 9.00-12.00 uur bij Woongroep Holland, Amstelplein 225.

UITGIFTE OPENBAAR GROEN
Als vervolg op de plannen voor uitgifte van openbaar groen in een aantal wijken van Uithoorn hebben burgemeester en wethouders onlangs ingestemd met een conceptplan voor uitgifte van openbaar groen in Thamerdal , het Oude Dorp en op het Bedrijventerrein.

De tekeningen van Thamerdal/Oude Dorp en het Bedrijventerrein liggen voor een ieder in het gemeentehuis en de bibliotheek ter inzage. Eventuele reacties kunt u tot uiterlijk 6 april schriftelijk indienen. Het plan wordt toegelicht tijdens een informatieavond op donderdagavond 29 maart 2001, 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Groen & Recreatie, de heer Rip 0297-513245 of de heer Klop 0297-513241.