BedrijfsautoRAI

13-3-01

Honderd maal Scania voor Wezenberg Transport

B. Wezenberg Int. Transport uit IJsselmuiden nam onlangs de honderdste Scania in gebruik. Deze auto maakt deel uit van een totale order van 15 trekkers die allemaal zijn uitgerust met de 420 pk/309 kW sterke 12 liter Euro-3 motor en de Topline cabine. De Scania is op feestelijke wijze afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto te Zwolle.

B. Wezenberg Int. Transport heeft inmiddels 55 jaar ervaring in de logistiek van A.G.F. Sinds 1980 opereert het bedrijf ook internationaal. Het wagenpark van, thans, 75 roodgekleurde Scanias is inmiddels een vertrouwde verschijning op de Europese snelwegen. Daarnaast onderhoudt het bedrijf ook dagelijkse groupagediensten. Het transportbedrijf is onderdeel van de Wezenberg groep waarvan eveneens ITON Bemmel Tranport, het Agrarisch Logistiek Centrum (A.L.C.), Atrop b.v. en GEMO b.v. deel uitmaken. Het A.L.C. biedt met een krattenwasserij, 40.000 m3 op- en overslagruimte en 60.000 m3 koelcellen uitgebreide logistieke faciliteiten. De dochterondernemingen Atrop en GEMO b.v. houden zich bezig met de in-, verkoop en verhuur van aanhangwagens, opleggers en trucks.

De keuze van het Overijsselse transportbedrijf voor Scania is andermaal mede bepaald door het gunstige brandstofverbruik, de lage afschrijving en, niet in de laatste plaats, de goede relatie met dealer Beers Bedrijfsauto te Zwolle. Ook de goede prestaties van de nieuwe Euro-3 motoren op het gebied van brandstofverbruik hebben bijgedragen aan het besluit wederom voor Scania te kiezen.