Agenda Tweede Kamer

dinsdag 13 maart 2001
KAMERVERGADERING (via draadomroep)
De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 13 maart om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. Hierbij komen de volgende vragen aan de orde (onder voorbehoud):

-van de heer Balkenende (CDA) aan minister Zalm (Fin) over de inflatie ontwikkeling en de consequenties voor het financieel beleid.
-van de heer Van der Steenhoven (GroenLinks) aan minister Netelenbos (VW) over het gevraagde onderzoek door Roel Pieper naar de technische haalbaarheid van een snelle invoering van een kilometerheffing als alternatief voor het rekeningrijden.

Hierna stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Vervolgens debatteert de Kamer over het ontbreken van een tweede feitelijk instantie bij geschillen in belastingzaken in het Nederlandse rechtssysteem (zaak Gómez Vâzaquez).

Ten slotte debatteert de Kamer in eerste termijn over de wet Arbeid en Zorg. Door de nieuwe wet wordt ingespeeld op de maatschappelijke behoefte om arbeid en zorg beter te combineren en om te bevorderen dat arbeidsdeelname aantrekkelijker wordt dan uittreden uit het arbeidsproces. De wet komt in plaats van een aantal bestaande wettelijke verlofregelingen.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERING

Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 17.00 tot ca. 19.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers de Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Korthals (Justitie) en staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over vergaderingen van ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie van de lidstaten van de Europese Unie.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Buitenlandse Zaken en Defensie: 13.30 tot ca. 13.45 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: procedure.

Economische Zaken: 16.00 tot ca. 17.00 uur - Klompézaal
Agenda: gesprek met ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken over octrooiering van software.

Buitenlandse Zaken: 16.00 tot ca. 17.00 uur - Regentenkamer
Agenda: gesprek met een delegatie uit het Zweedse parlement over ontwikkelingssamenwerking.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 - Van Someren-Downerzaal
Agenda: procedure.

Financiën:16.00 tot ca. 17.30 uur - Suze Groenewegzaal
Agenda: gesprek met vertegenwoordigers van de rulingscommissie uit Rotterdam.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Verkeer en Waterstaat: 16.30 uur Klompézaal

Agenda: procedure.

Economische Zaken: 16.30 - Wttewaall van Stoetwegenzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Economische Zaken, Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 17.15 tot ca. 18.30 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal
Agenda: gesprek met directieleden van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

AANBIEDINGEN

De voorzitter van de vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat neemt om 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de NOS. Het betreft het wijzigen van de FM-frequentie waardoor Radio 1 per 1 april aanstaande in sommige delen van het land moeilijk of nauwelijks te ontvangen is (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de Raad van Kynologisch Beheer over de problematiek inzake agressieve honden (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de Vereniging van Christenen tegen vervolging en marteling op de Molukse eilanden (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken neemt om 17.00 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de Federatie van Afghaanse Vluchtelingen Organisaties in Nederland tegen de vernietiging van historische beelden (hal Plein 2).