Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 13-03-2001 Mediaberichten 13 maart (12.00 uur)

DISTRICT WEERT - Grote bromfietscontrole

DISTRICT WEERT De politie heeft dinsdagmorgen op twee locaties in het district Weert een grote bromfietscontrole uitgevoerd waarbij in totaal 22 bekeuringen zijn uitgedeeld. Bij de controleplaats aan de Schoutlaan in Weert werden 16 personen bekeurd. Vijf bromfietsers kregen een bekeuring vanwege het rijden met teveel vermogen. Bij een van hen werd de bromfiets in beslag genomen omdat deze daarnaast ook niet voorzien was van een toelatingsnummer. Verder werd nog een bromfietser op de bon geslingerd vanwege het ontbreken van de gele plaat en kregen 10 automobilisten een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen. Bij de controleplaats aan de Bergerweg in Horn kregen zes bromfietsers een bon. Vijf reden met teveel vermogen en één van hen reed zonder helm.

De controle had zowel een repressief als een preventief karakter. Doel ervan is de rijtechnische staat van bromfietsen te controleren op technische gebreken, vermogen en dergelijke. Daarnaast kijkt de politie naar de mogelijke aanwezigheid van gestolen brom- en snorfietsen. Hierbij is gebruik gemaakt van een scanapparaat dat in het frame aangebrachte chips (datatags) met identificatienummers kan lezen.

Ruim twintig medewerkers participeerden in de districtelijke bromfietscontroles. Naast motorrijders die bromfietsers naar de controleplek begeleidden, zijn politiemensen van het mobiel jeugdteam op de controlelokaties actief geweest. Leden van het autoteam van de politie Limburg-Noord wezen bezitters van brom- en snorfietsen op de mogelijkheid hun vervoermiddel te beveiligen met deze zogenaamde Data-tags en waar die aan te brengen zijn.

HEIBLOEM Dodelijk ongeval

HEIBLOEM Bij een verkeersongeval op de Meijelseweg is dinsdagmorgen rond 09.50 uur een persoon om het leven gekomen en zijn twee personen gewond geraakt. De persoonsgegevens van de betrokkenen zijn op dit moment nog niet bekend. De auto waarin de drie personen zaten is door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Door de botsing raakten twee inzittenden bekneld en is een van hen buiten de auto geraakt.