Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 13-03-2001 Mediaberichten 13 maart (14.00 uur)

GENNEP Hennepkwekerij ontmanteld

GENNEP De politie heeft maandagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Brugstraat. Hierbij werd de 29-jarige bewoonster aangehouden. Bij een onderzoek in de kelder werd in totaal 10 kilo hennep aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op diverse randapparatuur als assimilatielampen en ventilatoren. De verdachte is overgebracht naar het bureau waar de zaak met toepassing van snelrecht is afgehandeld. De vrouw zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

VENLO Dakbedekking gestolen

VENLO Onbekenden hebben tussen vrijdagmiddag 9 maart en maandagmiddag 12 maart 44 rollen dakbedekking gestolen vanaf het dak van een in aanbouw zijnde woning aan de Langstraat. De rollen, eigendom van een bedrijf uit Tegelen, stonden op ongeveer 8,5 meter hoogte. De totale waarde van de gestolen waar bedraagt ruim 3200 gulden. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben van de diefstal. Zij kunnen contact opnemen met politie Venlo-oost via het telefoonnummer 0900-8844 (30 cent per minuut)

ECHT - Winkeldief

ECHT- Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is gistermiddag aangehouden door de politie wegens diefstal in een supermarkt aan de Zuiderpoort in Echt. Het winkelpersoneel zag dat de man twee flessen met alcoholische drank van ongeveer 30 gulden in de achterzakken van zijn broek stak. Vervolgens probeerde hij de kassa te passeren zonder te betalen voor de artikelen. De bedrijfsleider van de zaak hield de man aan en waarschuwde de politie. Op het bureau bleek later dat de 31-jarige man illegaal in Nederland verblijft. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst die de man in vreemdelingenbewaring heeft gesteld. Overigens heeft de man een boete van 250 gulden gekregen vanwege de diefstal.

HEIJEN Aanhouding verdachte

HEIJEN De politie heeft maandagavond een 20-jarige man uit Eindhoven aangehouden bij een recreatiepark in Heijen. De man word er van verdacht dat hij twee stereotorens en een wekkerradio gestolen heeft uit bungalows van het park waar hij als schoonmaker werkte. De politie werd gewaarschuwd door een beveilingsmedewerker die de man betrapt had met een gestolen stereo. Uit onderzoek bleek later dat in de auto waarin de man naar zijn werk was gekomen, nog een stereo-installatie en een wekkerradio lagen. In de kofferbak van de auto vond de politie ook nog twee messen, een kaasschaaf en een blikopener die hij eveneens meenam uit een vakantiehuis. De man heeft inmiddels bekend en zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

BLERICK Dodelijke aanrijding

BLERICK Bij een ongeval op de Eindhovenseweg nabij de op en afrit van de A73 is dinsdagmiddag rond 12.00 uur een automobilist om het leven gekomen. Het ongeluk is vermoedelijk gebeurd doordat een tegemoetkomende vrachtwagenchauffeur geen voorrang verleende toen hij linksaf sloeg. De automobilist kon het voertuig niet meer ontwijken en is tegen de vrachtauto aangebotst. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. De chauffeur raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De persoonsgegevens van de betrokkenen zijn op dit moment nog niet bekend. Voor zover bekend waren er verder geen personen betrokken bij het ongeval.