MARKETING EVENTS

Ontwerpopdracht voor Jeneverglas van 21e eeuw

In opdracht van de Nederlandse Gedistilleerdunie (NGU) en het Genevergenootschap zijn vier (zojuist afgestudeerde) studenten van de internationaal vermaarde Design Academy te Eindhoven aan het werk gegaan teneinde het jeneverglas van de 21e eeuw te ontwikkelen. Het binnenlands gedistilleerd mag zich verheugen in een toenemende belangstelling, door productontwikkeling enerzijds en het herontdekken van de vaak al eeuwenoude bestaande gedistilleerde Nederlandse dranken anderzijds. De NGU en het Genevergenootschap zijn van mening dat de tijd rijp is voor een nieuw jeneverglas. Een eigentijds glas, maar vooral ook een glas dat past bij het credo van het Genootschap:De Kunst van het Genieten.
ONTWERPEN
The Design Academy is feitelijk het enige HBO instituut in Nederland dat zich exclusief richt op hoogwaardig onderwijs in industriële vormgeving. Als onafhankelijk instituut leidt de academie op tot de graad van Bachelors of Arts in industriële vormgeving en Master of Arts in toegepast designonderzoek. Dat juist studenten van The Design Academy zijn gekozen om het jeneverglas van de 21e eeuw te ontwerpen is dan ook niet toevallig. Ontwerpers van deze opleiding vallen veelvuldig in de (internationale) prijzen met hun toegepaste kunst. Zowel The Design Academy als de NGU gingen de uitdagende samenwerking graag aan. De NGU behoort dan inmiddels ook tot de vrienden van The Design Academy]].
JURY
Onder leiding van juryvoorzitter Jan des Bouvrie worden op 13 maart de drie beste ontwerpen gekozen en bekend gemaakt. Het winnende ontwerp wordt bekend gemaakt op 28 maart, tijdens de Voorjaarsbijeenkomst van het Genevergenootschap. Tijdens deze bijeenkomst in het Gedistilleerd Museum te Schiedam krijgen de gasten van het Genootschap het door Royal Leerdam Crystal vervaardigde kristallen jeneverglas van de 21e eeuw overhandigd. Naast Jan des Bouvrie bestaat de jury uit Marcel Wanders (ontwerper), Jac Wezenbeek (Horeca-ondernemer en Meesterschenker), Siem van der Marel (hoofdontwerper Royal Leerdam) en Bob de Kuyper (distillateur en voorzitter van het Genevergenootschap).

Voor meer (pers)informatie over:
De ontwerpers en The Design Academy: Marriëtte Reuver (tel 040 239 39 39)
De actie jeneverglas van de 21e eeuw, NGU of Genevergenootschap: Marketing Events, Peter Wybenga of Karina Buunk (tel 020 620 23 11 / fax 020 623 04 55)
U kunt ook contact opnemen met het secretariaat van de Nederlandse Gedistilleerdunie (tel 030 689 89 06)

Het Genevergenootschap, een initiatief van de Nederlandse Gedistilleerdunie, stelt zich ten doel het Nederlands Gedistilleerd als cultuurprodukt op positieve wijze onder de aandacht te brengen.

26 feb 01 16:03