Nokia breidt zijn gamma VPN-oplossingen naar grote ondernemingen en ISP's uit

Met de CC5205, een nieuwe VPN-Gateway, en de twee nieuwe beheerprogramma's, VPN Policy Manager en VPN Client, richt Nokia zich op grote ondernemingen en ISP's.

Leidschendam, 13 maart 2001 - Nokia (NYSE : NOK) breidt zijn gamma van VPN-oplossingen uit met een nieuwe VPN-gateway, met krachtige Gigabit Ethernet-interface, en twee nieuwe VPN-programma's. Met deze drie nieuwe producten richt Nokia zich tot bedrijven en leveranciers van Internetdiensten die een groot verwerkingsvermogen voor codering/decodering nodig hebben, een vrijwel onbeperkt uitbreidingsvermogen van hun netwerken en het hoogst mogelijke beveiligingsniveau. Bovendien bewijzen de CC5205, VPN Policy Manager en VPN Client eens te meer het streven van Nokia naar de verbetering van de veiligheid en de betrouwbaarheid van de netwerken van de Internetwereld.

De nieuwe CC5205-gateway is het snelste VPN-platform van het Nokia-gamma. Hij ondersteunt continue doorvoer van 220 Mbit/sec. In een clusterconfiguratie met een andere CC5205, bereikt het VPN-doorvoer 440 Mbit/sec, zodat dit één van de snelste VPN-platformen op de markt is voor grote strategische bedrijfsnetwerken. Dankzij de nieuwe IP-clusteringtechnologie van Nokia, heeft de CC5205 bovendien een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit.

"Voor grote ondernemingen en leveranciers van Internetdiensten wordt de uitbreiding van een netwerk naar vestigingen op afstand een groot probleem, zeker wanneer het erom gaat de integriteit van het geheel van het netwerk te bewaren. Recente voorbeelden hebben dat aangetoond," verklaart Gerald Delplace, Algemeen Directeur van Nokia Internet Communications voor Zuid-Europa. "Aangezien steeds meer gebruikers afhankelijk zijn van de soepelheid en de lage prijs van het Internet voor hun toegang tot informatie, diensten en een hele waaier van netwerkmiddelen, zijn de betrouwbaarheid en de veiligheid van die toegang kritiek geworden. Nokia helpt de bedrijven efficiënt om hun strategische gegevens te beschermen en garandeert de continue beschikbaarheid van hun netwerken."

Nokia VPN Policy Manager, de nieuwe Windows 2000-compabitele software voor VPN-beheer, is verkrijgbaar voor alle dedicated VPN-gateways van Nokia, waarvan de CC5205 in Europa als eerste model beschikbaar is. Hij biedt een groot aantal functies, waaronder geavanceerde mogelijkheden voor het gecentraliseerde beheer en de update van de software van gateways op afstand.

De nieuwe VPN Client-software van Nokia geeft een transparante IPSec-beveiliging tussen de gebruiker en de VPN-gateway. Hij maakt gebruik van een verificatie in beide richtingen zodat het hoogste veiligheidsniveau op publieke of gedeelde netwerken gegarandeerd wordt. Bovendien ondersteunt hij de verificatiemethoden SecurID® en RADIUS.
VPN Client van Nokia wordt geleverd bij de dedicated VPN-gateways van Nokia. Hij is geoptimaliseerd voor toepassingen met toegang op afstand en maakt een transparante en gelijktijdige communicatie met verscheidene bestemmingen mogelijk.

De familie van dedicated VPN-gateways van Nokia wordt aangevoerd door de CC5205 en is gebaseerd op de IP Clustering-technologie, die alle afzonderlijke VPN-storingspunten elimineert. Zo kunnen de bedrijven het Internet in het volste vertrouwen gebruiken om via hun EAN's strategische gegevens te verzenden.
De dedicated VPN-gateways van Nokia zijn uiterst betrouwbaar, dankzij hun vermogen voor "failover" (overschakeling bij defect naar een andere node) van de actieve sessie en de dynamische spreiding van de belasting bij gebruik in een clusterconfiguratie van verscheidene eenheden.

Dedicated VPN-gateways zijn essentieel geworden voor de grootschalige implementatie van strategische netwerken die zowel hoge prestaties vereisen, als een groot uitbreidingsvermogen. Virtuele particuliere netwerken (Virtual Private Network, VPN) zijn immers een relatief goedkope manier om bedrijfsnetwerken uit te breiden, als vervanging van huurlijnen voor de communicatie tussen vestigingen. Ze verbinden de bedrijven met hun klanten, partners en leveranciers. Volgens Infonetics Research zal de markt van de VPN's in de volgende jaren exploderen en zal ze tegen het jaar 2003 32 miljard USD bedragen.

De VPN-oplossingen van Nokia zijn dedicated platformen die transparante, betrouwbare verbindingen garanderen via intranets, extranets en toegang op afstand. De familie van dedicated VPN-oplossingen van Nokia biedt bedrijven, waarin virtuele particuliere netwerken een strategische rol spelen, een zeer hoge beschikbaarheid, met transparante "failover" van sessies. Dankzij een buitengewone uitbreidbaarheid, voldoet ze aan de hoogste eisen van de markt in termen van prestaties. De dedicated VPN-oplossingen van Nokia omvatten dedicated gateway-servers, de VPN Client-software en tools voor beheer en implementatie.

Beschikbaarheid
De CC5200 VPN-gateway van Nokia ondergaat momenteel de goedkeuringsprocedure en zal in de volgende maanden verkrijgbaar zijn bij de erkende distributeurs en de Value Added Resellers van Nokia in Nederland en België.

Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications, gevestigd in Mountain View, Californië, levert hoogwaardige oplossingen voor netwerkbeveiliging, Virtual Private Network en software voor het beheer van draadloze transmissie. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en de betrouwbaarheid van de netwerken van de bedrijven en de leveranciers van gebruiksklare diensten. Nokia wil het comfort van de eindgebruikers optimaliseren, door persoonlijke en betrouwbare transacties binnen de mobiele informatiemaatschappij mogelijk te maken. Voor meer informatie gaat u naar http://www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Nokia
Nokia is de wereldleider in oplossingen voor mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, zijn innovatievermogen en zijn gebruiksvriendelijke, betrouwbare oplossingen, is het bedrijf de grootste leverancier van mobilofoons ter wereld geworden en een van de belangrijkste leveranciers van mobiele, vaste en IP-netwerken. Door het Internet mobiel te maken, biedt Nokia de bedrijven nieuwe mogelijkheden en verrijkt het het dagelijkse leven van de gebruikers. Nokia is één van de ondernemingen met het grootste aantal aandeelhouders ter wereld. Het staat genoteerd op zes verschillende beurzen, waaronder die van New York, Londen en Parijs.