Gemeente Ede

Raadscommissies op 13-16 maart:
Brandveiligheid, Jongerenaanpak en projecten SOE- en DOE-gelden

De raadscommissies beginnen deze maand op 13 maart met hun serie vergaderingen. Volgende week zijn er drie bijeenkomsten in het raadhuis in Ede, waarvan twee s avonds (aanvang 19.00 uur) en een s middags. U bent als belangstellende van harte welkom.

Hulpverleningsdienst
Op dinsdagavond 13 maart vergadert de raadscommissie Algemene Zaken (AZ). In de bijeenkomst geven de commissieleden advies over een aantal voorstellen die burgemeester en wethouders hebben aangeboden. Dat is onder andere over de instelling van een hulpverleningsdienst Gelderland-Midden waarin de Brandweer en de GGD van de regio West-Veluwe/Vallei gaan samenwerken met deze diensten in de regio Arnhem. Ook de gemeente Ede kan taken bij de nieuwe dienst onderbrengen. Verder wordt gesproken over het project Justitie in de Buurt (JIB) dat binnenkort in de wijk Veldhuizen A van start kan gaan, de voortgang van activiteiten rondom brandveiligheid bij de horeca, de toekomst van de regionale samenwerking in het gebied West-Veluwe/Vallei, de evaluatie van het gedoogbeleid Horeca en Handhavingsbeleid en tenslotte de aanwijzing van een tijdelijke huwelijkslokatie in partycentrum Flora.

Jongerenaanpak en Jeugdbeleid
Op donderdagavond 15 maart bespreekt de raadscommissie Werk, Zorg en Welzijn (WZW) een handvol voorstellen van burgemeester en wethouders. Dat zijn de voortgangsrapportage Integraal Jeugdbeleid, de vervolgaanpak van het project Marokkaanse jongeren in de wijk Veldhuizen A, de aanpassing en verfijning van beleidsregels voor het gemeentelijk subsidiebeleid, de resultaten van het onderzoek betaalsysteem Abw en de vaststelling van een Verordening categoriale bijzondere bijstand duurzame gebruiksgoederen. Over een werkbezoek aan Casablanca in Marokko geeft raadslid G. van Ginkel een toelichting/presentatie onder de titel lokale democratie en burgerparticipatie.

Projecten met SOE- en DOE-gelden
De commissie Middelenbeleid, Volksgezondheid en Milieu (MVM) staat op vrijdag 16 maart een pittige vergadering te wachten. Om 16.00 uur begint in de raadzaal de bespreking van het uitvoeringspro-gramma Stedelijk Ontwikkelingsbeleid Ede (SOE) en van de honorering van projecten in het kader van de reserve Duurzame Ontwikkeling Ede (afgekort met DOE). Dit gebeurt samen met de voorzitter en leden van de commissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Sport (VRS). De commissie MVM gaat daarna in een commissiekamer verder met de andere agendapunten: de aanpassing en verfijning van beleidsregels (subsidies), de 1e wijziging van de Legesverordening 2001 en van de Verordening parkeerbelastingen 2001. Tenslotte volgt een toelichting op de stand van zaken bij de voorbereidingen van de invoering van de Euro.

Spreekrecht voor publiek
U kunt als belangstellende de commissievergaderingen bezoeken. Inspreken mag over een of meer agendapunten als u dit van tevoren bij de commissiesecretaris aanmeldt. De volledige agenda van de commissie­ vergaderingen ligt ter inzage in het Gemeentelijk Infocentrum in het raadhuis, hoofdingang Bergstraat 4. De commissiesecretarissen zijn bereikbaar onder de telefoonnummers (0318) 68 08 67 mr. R.D. Lotte (AZ), 68 03 79, P.J. van Lent (WZW) en 68 06 87 E.M. van Tol (MVM).



Ede, 7 maart 2001